Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Νίκες για Νικηφόρο-Δραπετσώνα

Νίκες για Νικηφόρο-Δραπετσώνα

 

Με νίκες μπήκαν στην Μπασκετούπολη 2011 στο πρωτάθλημα των «1999» ο Νικηφόρος και η Δραπετσώνα, κερδίζοντας αντίστοιχα τον Διαγόρα και τον Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας. Τα ματς ήταν τελείως διαφορετικά, καθώς το ένα κρίθηκε στην παράταση, ενώ το άλλο είχε κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Νικηφόρος κέρδισε τον Διαγόρα με 32-27, αφού πρώτα οι δύο ομάδες χρειάστηκε να παίξουν παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους. Στην κανονική διάρκεια του ματς, οι ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τον Νικηφόρο να κυριαρχεί στο πρώτο και τον Διαγόρα να «απαντά» στο δεύτερο.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Νικηφόρο να δέχεται μόλις 4 πόντους και να προηγείται με 11-4 έχοντας ήδη τον Φερεκιάδη Γ. στους 6 πόντους. Η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε στους 8 πόντους στο ημίχρονο (17-9), αλλά η τρίτη περίοδος ανήκε στον Διαγόρα, που με τον Ιερεμία να βάζει 7 πόντους μείωσε σε 21-19. Το ματς ήταν οριακό στο 4ο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση με 25-25, όπου ο Νικηφόρος ήταν καλύτερος και πιο ξεκούραστος για να δεχτεί μόλις 2 πόντους και να κερδίσει με 32-27 μετά από ένα ντέρμπι για γερά νεύρα!

Από το πρώτο δεκάλεπτο είχε καθαρίσει τον αγώνα της με τον Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας η Δραπετσώνα. Το 16-0 του 10ου λεπτού δεν άφηνε πολλά περιθώρια, με τους Καρά-Αχμέτ, Λυσικάτο και Ραπτόπουλο να σκοράρουν τους περισσότερους πόντους για τη Δραπετσώνα. Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας προσπάθησε να μαζέψει τα πράγματα στη συνέχεια, αλλά η διαφορά ανέβηκε ως το ημίχρονο, αφού το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 26-7, δηλαδή 19 πόντοι χώριζαν τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Χαραλαμπόπουλος Σ. έβαλε και τους 10 πόντους της Δραπετσώνας, για να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Η κατάσταση έμεινε ίδια στην τρίτη περίοδο (19 πόντοι διαφοράς και στο 30ο λεπτό) για να μειώσει απλώς στο -15 ο Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας στην 4η περίοδο με 6 πόντους του Γουβάκη, την ώρα που ο Λυσικάτος της Δραπετσώνας πετύχαινε τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του στον αγώνα.

Αναλυτικά οι αγώνες και οι πρωταγωνιστές:

Ν.Ε.Φ.Ο. Νικηφόρος – Διαγόρας Δρυοπιδέων 32-27παρ.
(11-4, 17-9, 21-19, 25-25, 32-27παρ.)

Ν.Ε.Φ.Ο. Νικηφόρος (Παπαναγόπουλος): Μοσχούτης Χ. 7, Κουρτζάς Α. 4, Γαβρίλης Β., Κυριακίδης Κ. 6, Μαράτος Μ. 4, Καπερνάρος Α. 3, Φερεκιάδης Γ. 6, Φερεκιάδης Δ. 2, Μαυρίκας Γ., Καρίτσης Γ., Σάκκος Γ., Καραμούζης Δ.

Διαγόρας Δρυοπιδέων (Σταθάκης): Γιαννόπουλος Σ., Ιερεμίας Ν. 7, Μελαχροινάκης Ν., Λιάσκος Γ., Μπεντέδης Κ., Βρανάς Δ. 4, Μπούκουρας Χ. 4, Καλλίλας Ε. 3, Λελούδας Ι., Ιορδανίδης Κ. 7, Μαραγκάκης Ι. 2, Λελούδας Γ.

Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας – Δραπετσώνα Δ.Α.Σ. 27-42
(0-16, 7-26, 15-34, 27-42)

Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας (Μαιχόσογλου): Σπανός Μ., Ευαγγελινός Ν. 4, Δημόπουλος Χ., Κόντος Ν., Μανωλάτος Α. 4, Ρουσάκης Π., Οικονόμου Γ., Μοίρας Α., Μαράση Α. 7, Πλαστήρας Ν. 2, Δημόπουλος Τ., Γουβάκης Γ. 10.

Δραπετσώνα Δ.Α.Σ. (Πεταλάς): Καρα-Αχμέτ 6, Χαραλαμπόπουλος Σ. 12, Λυσικάτος Θ. 14, Μπελής 2, Ραπτόπουλος Κ. 6, Θάνος Κ., Μπουνάς Π. 2, Ταμπουλίδης, Βρούβας Θ., Χαραλαμπόπουλος Δ., Καζάκου, Πράσινος.

About nikolask11

Check Also

Αποχαιρετώντας το Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στις δύο εβδομάδες τους ζήσαμε αρκετές συγκινήσεις και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *