Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Νίκες για Νικηφόρο, Ιωνικό, Αγία Βαρβάρα!

Νίκες για Νικηφόρο, Ιωνικό, Αγία Βαρβάρα!

 

Με νίκες μπήκαν στην «Μπασκετούπολη 2011» στην κατηγορία των 2000 ο Ιωνικός Νικαίας, ο Νικηφόρος και ο Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας. Ο Ιωνικός Νικαίας κέρδισε εύκολα με 46-26 την Ένωση Ιλίου, ο Νικηφόρος πέτυχε το πιο θεαματικό σκορ της ημέρας, κερδίζοντας με 45-18 τον Πήγασο Κορυδαλλού, ενώ στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας άντεξε την πίεση της Προοδευτικής Νεολαίας Α.Ο. και κέρδισε με 25-24.

Ο Ιωνικός Νικαίας πήρε από νωρίς το προβάδισμα απέναντι στην Ένωση Ιλίου, κρατώντας τους αντιπάλους του στους 2 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Γαζής πετύχαινε και τους 6 πόντους της ομάδας του στο ίδιο διάστημα. Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα μέχρι το ημίχρονο, αφού η Ένωση Ιλίου εξακολουθούσε να έχει επιθετικό πρόβλημα, την ώρα που ο Ιωνικός έπαιρνε 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο από τον Γιατρούδη, που έκανε τα πράγματα πιο εύκολα.

Όπως φάνηκε στη συνέχεια, δεν υπήρχε επιστροφή από το 16-6. Οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια στην τρίτη περίοδο (12-14 το επιμέρους σκορ), οπότε η διαφορά δεν τροποποιήθηκε. Μεγάλος πρωταγωνιστής ξανά ο Γαζής που είχε 10 πόντους στο δεκάλεπτο αυτό. Αφού ο Ιωνικός άντεξε στην αντεπίθεση της Ένωσης Ιλίου, κατάφερε στην τελευταία περίοδο να αυξήσει τη διαφορά ως τους 20 πόντους με τον Τζερμπατζίδη να είναι η επιθετική αιχμή της ομάδας του με 11 πόντους στο δεκάλεπτο αυτό.

Από τους νικητές ο Γαζής είχε 16 πόντους, όσους και ο Τζερμπατζίδης, ενώ ο Γιατρούδης πρόσθεσε 10. Για την Ένωση Ιλίου, οι Αλφαντής και Χριστόπουλος είχαν από 6 πόντους.

Εύκολο έκανε το παιχνίδι του με τον Πήγασο Κορυδαλλού ο Νικηφόρος, αφού μπόρεσε να δεχτεί μόλις 4 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, για να μην κινδυνεύσει καθόλου στην επανάληψη ως το τελικό 45-18. Οι 2 πόντοι του Πήγασου σε κάθε ένα από τα πρώτα δύο δεκάλεπτα ήταν καταδικαστικοί, την ώρα που ο Νικηφόρος προηγήθηκε με 10-2 και 24-4 αντίστοιχα σε κάθε περίοδο.

Μέχρι το ημίχρονο 7 παίκτες του Νικηφόρου είχαν βρει το δρόμο προς το καλάθι πετυχαίνοντας από 2 μέχρι 6 πόντους, ενώ με τέτοιο πλουραλισμό τα πράγματα ήταν εύκολα στη συνέχεια. Η διαφορά ανέβηκε στους 26 πόντους στην τρίτη περίοδο και έμεινε τόσο ψηλά μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Σάκκος είχε 12 πόντους για τον Νικηφόρο, με τους Κυριακίδη και Καραμούζη να προσθέτουν από 8, ενώ για τον Πήγασο πρώτος σκόρερ ήταν ο Καλιβάκης με 6 πόντους.

Σκληρό ντέρμπι ήταν το ματς του Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας με την Προοδευτική Νεολαία Α.Ο., με τελικούς νικητές τους πρώτους με 25-24. Παρότι το παιχνίδι φάνηκε ότι θα κριθεί στο τρίτο δεκάλεπτο, η Προοδευτική έκανε μεγάλη αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο και παραλίγο να κλέψει τη νίκη.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, που έληξε 8-9 για τον Δ.Α.Ο., αλλά στην 3η περίοδο ο Ευαγγελινός σκόραρε 8 πόντους για να δώσει στην ομάδα του σημαντικό προβάδισμα με 19-12. Η «απάντηση» της Προοδευτικής ήταν ομαδική με 5 παίκτες να σκοράρουν στην τελευταία περίοδο. Μείωσε, ανάγκασε τον Δ.Α.Ο. να πάρει 2 τάιμ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να «κλέψει» τη νίκη, αφού ο Ευαγγελινός ήταν και πάλι εκεί για να πετύχει τους τελευταίους πόντους της ομάδας του και να της δώσει τη νίκη με 25-24.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές:

Ένωση Ιλίου – Ιωνικός Νικαίας 26-46
(2-6, 6-16, 18-30, 26-46)

Ένωση Ιλίου (Σκαλομένος): Φοντούλης Σ., Φοντούλης Κ. 2, Μαριόλης Χ., Τσάμης Μ. 4, Αλφαντής Λ. 6, Βιγτωράκος Α., Καλλιντέρης Α., Γιαννίτσης Β. 2, Χριστόπουλος Δ. 6, Αναστασόπουλος Τ. 2, Ορφανάκης Δ. 4, Νταντάσιος Γ., Παπαρούνας Γ.

Ιωνικός Νικαίας (Μαιχόσολου): Μουστρούφας Μ., Σαμιώτης Λ., Σιδέρης Ν., Λαγός Κ., Τζερμπατζίδης Δ. 16, Λυμπέρης Π., Παπαγιαννίδης Δ. 2, Παπάζογλου Π., Μανίνας Ν. 2, Κουτσογιάννης Λ., Γαζής Γ. 16, Γιατρούδης Β. 10.

Ν.Ε.Φ.Ο. Νικηφόρος – Πήγασος Κορυδαλλού 45-18
(10-2, 24-4, 34-8, 45-18)

Ν.Ε.Φ.Ο. Νικηφόρος (Παπαναγόπουλος): Ξένος Α., Σταμούλης Ν., Καραγκιόζογλου Π. 2, Μαρκομιχάλης Σ. 4, Κουρτζάς Α. 2, Καπερναράκος Δ. 4, Κυριακίδης Κ. 8, Ναυπλιώτης Μ. 1, Μαράτος Χ., Καπρίτσης Γ. 4, Σάκκος Γ. 12, Καραμούζης Δ. 8.

Πήγασος Κορυδαλλού (Γρατσίας): Γκιόλβας Μ., Ζουριδάκης Α. 4, Κρητικός Μ., Γκαραγκουνούλης Π., Καλιβάκης Π. 6, Καλούδης Δ. 4, Παναγόπουλος Η., Παναγόπουλος Α., Παπούλης Α., Καλεβέας Π. 4, Καραβανάς Κ.

Προοδευτική Νεολαία Α.Ο. – Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας 24-25
(3-6, 8-9, 12-19, 24-25)

Προοδευτική Νεολαία Α.Ο. (Μισάιλα Π.): Κουιμτζόγλου Α. 2, Λεβούκης Π. 6, Σπυρουνάκος, Μαρνέλλος Ε., Μπελεγρής Μ. Παπαμάρκος Γ. 2, Βαβουλής Π. 8, Μαρίνης Χ., Γοζαδινός Ν., Τσιλιάνος Ν. 3, Κοτσάκος, Μάνιος Ε. 3.

Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας (Μαιχόζογλου Μ.): Ανδρεόπουλος Γ., Ευαγγελινός Ν. 18, Δημόπουλος Τ. 4, Δελής Χ., Δημητρόπουλος Σ. 2, Ρουσάκης Π., Στέφανης Γ., Φραγκογιαννάκης Γ., Συμεωνίδης Μ., Πλαστήρας Ν. 1, Δημητριάδης Δ., Μιχελής Α.

About nikolask11

Check Also

Αποχαιρετώντας το Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στις δύο εβδομάδες τους ζήσαμε αρκετές συγκινήσεις και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *