Home / Α1 / Κολοσσός ο ένας, Μπάγκαριτς ο άλλος!

Κολοσσός ο ένας, Μπάγκαριτς ο άλλος!

Πιο βαθιά βυθίστηκε ο Ηρακλής μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής, αφού πια είναι μόνος του στη 14η θέση, μια νίκη κάτω από ΑΕΚ και Ηλυσιακό. Ο λόγος γι’ αυτό ήταν η ήττα από το Μαρούσι με 74-66, με τους νικητές να παραμένουν 3οι στη βαθμολογία μαζί με τον ΠΑΟΚ στο 12-9 ξεφεύγοντας απ’ τους διώκτες τους.

Ο Κολοσσός κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Πανιώνιο, με 74-83 στη Νέα Σμύρνη παρά την απουσία του Κώστα Χαρίση. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο τέλος ο Γιούριτσα Γκόλεματς, με τον Κολοσσό να ωθεί πενταπλή ισοβαθμία στην 5η θέση με Καβάλα, Περιστέρι, Άρη, Πανιώνιο και Κολοσσό στο 10-11.

 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 74-83

Μεγάλη νίκη για τον Κολοσσό στην Αθήνα επί του Πανιωνίου που ήταν πάρα πολύ κακός και πέρα από τους Κόβιλ και Μπάρλο δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις για να χτυπήσει το ματς. Οι Ροδίτες, χωρίς τον Χαρίση, έμοιαζαν αποδυναμωμένοι αμυντικά στη ρακέτα, όμως, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, έτρεξαν καταπληκτικά στον αιφνιδιασμό και κέρδισαν εύκολα τον αγώνα.

Μετά από μια ισορροπημένη πρώτη περίοδο με υψηλό σκορ και ωραίο θέαμα, ο Κολοσσός πήρε τον έλεγχο του αγώνα στα επόμενα 20 λεπτά, επιβεβαιώνοντας αυτό που έλεγε ο Σφαιρόπουλος, ότι η ομάδα του ξεπέρασε την «κοιλιά» που είχε κάνει. Ο Κολοσσός δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει τα ριμπάουντ, είχε τρομερές επιλογές όποτε σούταρε μέσα από τη γραμμή του τριπόντου και κέρδισε, παρότι αναγκάστηκε πολλές φορές να σταματήσει με φάουλ βολών τους αντιπάλους του, μιας και ο Κόβιλ έπαιζε στη ρακέτα χωρίς αντίπαλο και δημιουργούσε καταστάσεις.

Οι 10/10 αιφνιδιασμοί του Κολοσσού και τα 25-39 ριμπάουντ ήταν τα δύο στοιχεία που έκριναν τον αγώνα, έναν αγώνα στον οποίο η ομάδα της Ρόδου σούταρε με 68% στα δίποντα. Ο Πανιώνιος, παρότι έκανε μόλις 7 λάθη στο ματς (17 ο Κολοσσός) είχε κακές επιλογές στην επίθεση, δεν μπορούσε να βρει εύκολο σουτ με καλές προϋποθέσεις, ενώ δεν είχε και πολλές επιλογές επιθετικά για να στηριχτεί, μετά τον τραυματισμό του Αλέξιτς (που έπαιξε μόνο 9 λεπτά μέχρι να χτυπήσει).

Έτσι, ο Κολοσσός στη δεύτερη περίοδο πήρε διψήφια διαφορά (27-38), με σερί 0-14, αλλά είδε γρήγορα τον Πανιώνιο να τρέχει ένα δικό του 10-0 για να πλησιάσει στον πόντο. Μπορεί στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος να μπόρεσε να κρατήσει το ματς, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και την επόμενη φορά που έκανε ξέσπασμα ο Κολοσσός. Σε όλη την τρίτη περίοδο η διαφορά κυμαινόταν από τους 3 στους 6 πόντους, μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, όταν μετά το 50-53 ο Καλάθης και ο Τζόρνταν στον αιφνιδιασμό έδωσαν στη ομάδα τους διαφορά 9 πόντων (51-60). Το τρίποντο του Καλάθη έκανε το σερί του Κολοσσού 2-12 και πήγε τη διαφορά στους 13 πόντους (52-65) για να μην μπορέσει ποτέ ο Πανιώνιος να επιστρέψει.

Ο Πανιώνιος πίεζε, έπαιζε γρήγορα στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε να δυσκολέψει την κυκλοφορία του Κολοσσού, ο οποίος έβρισκε τα σουτ με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κρατούσε τη διαφορά πάνω από τους 7 πόντους σκοράροντας σε κάθε επίθεση. Πιο κοντά από το 70-76 δεν έφτασε ο Πανιώνιος που αμέσως μετά δέχτηκε αιφνιδιασμό από τον Καλάθη, για να τελειώσει και τυπικά το ματς.

Ο Καλάθης ήταν και πάλι πολύ καλός με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τζόρνταν έκανε ένα από τα καλύτερά του ματς με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Παππάς βοήθησε πολύ επιθετικά, ενώ ο Γκόλεματς ήταν καθοριστικός στο τέλος σκοράροντας 5 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο και 17 συνολικά.

Από τον Πανιώνιο ο Κόβιλ είχε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ με 8/11 σουτ, ο Μπάρλος 17 πόντους και 4 ασίστ, αλλά πέραν αυτών τίποτα άλλο. Ο Γιαννόπουλος βοήθησε πολύ, αλλά έπαιξε μόνο 8 λεπτά (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ), γεγονός για το οποίο σίγουρα κρίνεται ο Μπαρτζώκας στο ματς.

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΗΡΑΚΛΗΣ 74-66

Πολύ εύκολα καθάρισε το Μαρούσι τον Ηρακλή, πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό +8, αφού ο Μπάγκαριτς δεν είχε αντίπαλο στο καλάθι, ενώ η σκληρή άμυνα των παικτών του Αλεξανδρή στη δεύτερη περίοδο έκρινε τον αγώνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής μπόρεσε να σκοράρει με ευκολία καθώς, παρότι έχανε τις μάχες απ’ τον Μπάγκαριτς, εκμεταλλευόταν τα ντράιβ των περιφερειακών του και προηγήθηκε με 19-23. Ως εκεί ήταν, όμως, αφού στα επόμενα 11 λεπτά ως το ημίχρονο έβαλε 5 πόντους όλους κι όλους και δέχτηκε 18.

Το Μαρούσι σκλήρυνε την άμυνά του, έκλεισε τους διαδρόμους και με τον Μπάσντεν και τον Χαριτόπουλο άνοιξε τη διαφορά στο 37-28 του ημιχρόνου. Ο Ηρακλής δεν μπορούσε να αντιδράσει, όχι με 0/15 τρίποντα με τα οποία ξεκίνησε τον αγώνα μέχρι να βρει για πρώτη φορά το δρόμο προς το καλάθι από μακριά. Παρότι έκανε μόλις 9 λάθη (16 το Μαρούσι) και ήταν αρκετά πιο επιθετικός στην άμυνα (4-11 τα κλεψίματα), έχασε πολλές επιθέσεις πετώντας την μπάλα από μακριά και δεν είχε καμία, μα καμία απάντηση για τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς.

Ο Κροάτης είχε 17 πόντους, 7 κερδισμένα φάουλ, 4 ασίστ και 19 ριμπάουντ με 8 επιθετικά, με αποτέλεσμα το Μαρούσι να κερδίσει 42-32 στη μάχη των ριμπάουντ. Η «δουλειά» του Μπάγκαριτς στη ρακέτα, βοήθησε τον Χαριτόπουλο να παίζει πιο απελευθερωμένα και όντως σε πολύ καλή μέρα είχε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ με 7/11 σουτ εντός παιδιάς.

Πολύ καλός ήταν και ο Μπάσντεν στο πρώτο του ματς, με το Μαρούσι να ανεβάζει τη διαφορά πάνω από τους 10 στην τρίτη περίοδο για να φτάσει στο 59-42 και το +17 στο 30ο λεπτό. Ο Ηρακλής το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προσωρινά στους 9 στο 36ο λεπτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν απείλησε καθόλου αφού, όταν ο Πάρκερ μείωσε σε 70-64 ήταν ήδη πολύ αργά για να αλλάξει κάτι.

Ο Πάρκερ προσπάθησε από τον Ηρακλή, είχε στατιστική παρουσία σε όλες τις κατηγορίες (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 κερδισμένα φάουλ, 10 πόντοι), αλλά τα 0/8 τρίποντά του ήταν καταδικαστικά. Δεμερτζής, Πέτροβιτς και Κόλεμαν δεν ήταν κακοί, αλλά ούτε τόσο καλοί ώστε να αλλάξει η ροή του αγώνα που από το 11ο λεπτό πήγαινε στο ρυθμό του Αμαρουσίου.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *