Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Η ΑΕΠΕ «έσβησε» τους Santa Barbara Rockets!

Η ΑΕΠΕ «έσβησε» τους Santa Barbara Rockets!

 

Μετά από 5 συνεχόμενες νίκες ήταν ξεκάθαρα η πιο… «hot» ομάδα του πρωταθλήματος αυτή την περίοδο. Οι Santa Barbara Rockets είχαν πάρει φωτιά και κυνηγούσαν την πρωτιά. Όμως, η ΑΕΠΕ πέρασε… άλλη μια μέρα στη δουλειά, «σβήνοντας» τους αντιπάλους της με 47-43 για να καθαρίσει ουσιαστικά την υπόθεση 1η και 2η θέση, που θα κριθεί ανάμεσα σε αυτή και τους Nothing But Net, οι οποίοι κέρδισαν με 20-0 το Sport Coffee, που δεν προσήλθε στο μεταξύ τους μας.

Οι Spyzz κέρδισαν τους εBEERους με 47-39 και ανέβηκαν την 5η θέση, ξεφεύγοντας από την ισοβαθμία, ενώ η Τιρινίνι επικράτησε του Νικηφόρου με 62-51 για να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Η Αττική κέρδισε τους Ρούκουνες με 64-55 κι έφτασε σε ισοβαθμία στην 4η θέση, ενώ έριξε τους Ρούκουνες στην 8η.

Η ΑΕΠΕ κέρδισε τους Santa Barbara Rockets με 47-43, μετά από σκληρό ντέρμπι, σε ματς όπου καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Το ματς ουσιαστικά ήταν η ευκαιρία των Santa Barbara Rockets να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την 3η θέση αφού, με 5 αγωνιστικές να απομένουν, πλέον απέχουν 2 νίκες από τους 2 πρώτους και έχουν μειονέκτημα και στις ισοβαθμίες. Οι νικητές έπαιξαν πολύ καλή άμυνα πάνω στον Πέτρου, αλλά «μάτωσαν» από τον Δημητρίου, ενώ με τη σειρά τους είχαν 4 παίκτες που ξεπέρασαν τους 7 πόντους. Από το πρώτο δεκάλεπτο το ματς φάνηκε ότι θα είναι ντέρμπι, καθώς το 11-10 άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς. Πέτρου και Δημητρίου ήταν οι μόνοι που είχαν σκοράρει ως τότε από τους Santa Barbara Rockets, ενώ απ’ την άλλη 5 άτομα είχαν βρει το στόχο.

Στο ημίχρονο η διαφορά εξακολουθούσε να είναι οριακή, 20-19 για τους νικητές που είχαν επιθετικό πλουραλισμό. Στην 3η περίοδο ο Δημητρίου δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ΑΕΠΕ, σκόραρε 7 πόντους αλλά με 7 πόντους του Γυφτόκωστα τη διαφορά ανέβηκε στο 34-30. Οι Santa Barbara Rockets πάλεψαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τα δύο τρίποντα από τον Κωνσταντινόπουλο ήταν «μαχαιριές» που χάρισαν τη νίκη στην ΑΕΠΕ.

Από τους νικητές ο Γυφτόκωστας είχε 11 πόντους, ο Κωνσταντινόπουλος 12, ο Γιαννακόπουλος 8 και ο Σταυρόπουλος 7. Από τους Santa Barbara Rockets ο Δημητρίου είχε 17 πόντους, ο Καναρίδης 10 και ο Πέτρου 9.

Σημαντική νίκη με 47-39 πέτυχαν επί των εBEERων οι Spyzz, νίκη που τους ανέβασε πάνω από το 50%, μόνους 5ους με 7-6. Το ματς είχε πολλές εναλλαγές, με τις ομάδες να μοιράζονται από ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τους Spyzz να είναι καλύτεροι στα υπόλοιπα για να μπορέσουν να κερδίσουν, αφού το ματς κρίθηκε στην 3η περίοδο.

Το 9-14 του πρώτου δεκαλέπτου έβαλε μπροστά τους εBEERους, που πήραν 4 πόντους από Ρήγα και Αλεβίζο, ενώ απ’ την άλλη, καλύτερα μπήκε ο Αχίμαστος. Η κατάσταση άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, με τους Spyzz να βλέπουν την τριάδα Κώτσος-Βελισσάριος-Δήμου να πετυχαίνει από 4 πόντους για να πάνε στο 24-25 στο ημίχρονο. Το ματς κρίθηκε στην 3η περίοδο. Οι εBEERοι δεν είχαν σκορ, η άμυνα των Spyzz ήταν πολύ καλή και το 13-4 με 5 διαφορετικούς σκόρερ για τους Spyzz τους έφερε στο 37-29 και το +8. Όσο κι αν προσπάθησαν οι εBEERοι στο φινάλε (που έπαιζαν ξανά χωρίς Κανελλίδη, Αντωνιάδη) δεν μπόρεσαν να μειώσουν, αφού οι Spyzz (έπαιξαν χωρίς τον Μίτζαλη) με τον Κώτσο και τον Βελισσάριο να παίρνουν το ματς πάνω τους, κράτησαν το προβάδισμα ως το τελικό 47-39.

Από τους νικητές, ο Κώτσος είχε 14 πόντους, ο Βελισσάριος είχε 11 και ο Δήμου 9. Για τους εBEERους, ο Ζώτος και ο Αλεβίζος είχαν από 11 πόντους.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Τιρινίνι επί του Νικηφόρου με 62-51, νίκη που την έφερε στην 7η θέση, μια νίκη πάνω από τους Ρούκουνες. Το ματς ήταν ιδιαίτερα επιθετικό στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο 25-21 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ασημακόπουλος είχε 9 πόντους στην περίοδο για την Τιρινίνι, ο Τσουκνιδής είχε 6, ενώ από τον Νικηφόρο ο Γαβρίδης και ο Ντόβας είχαν από 9 πόντους.

Ο Νικηφόρος ήταν καλύτερος στη δεύτερη περίοδο, η Τιρινίνι ήταν άστοχη και τα 3 τρίποντα των ηττημένων (2 από τον Πασαβάκη) τους έφεραν μπροστά με 36-39 στο ημίχρονο, καθώς οι 8 πόντοι του Κουσούλη στη δεύτερη περίοδο δεν επαρκούσαν για να αλλάξουν την κατάσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλη ιστορία, καθώς η Τιρινίνι έπαιξε καλύτερη άμυνα, κράτησε τον αντίπαλό της στους 12 πόντους σε όλο το ημίχρονο (4 στην τελευταία περίοδο) και ανέτρεψε το σκορ ήδη από το τρίτο δεκάλεπτο. Στο 30ο λεπτό είχε προσπεράσει με 50-47 με 7 συνεχόμενους πόντους του Κουσούλη, ενώ η κατάσταση έγινε πιο εύκολη στην 4η περίοδο, όταν οι νικητές ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 7 πόντους για να κερδίσουν με 11.

Για την Τιρινίνι ο Κουσούλης Α. είχε 26 πόντους, ο Ασημακόπουλος είχε 17 και ο Αντωνόπουλος είχε 8 πόντους. Από τον Νικηφόρο, ο Δάβος έβαλε 18 πόντους, ο Γαβρίδης 15 και ο Πασαβάκης 9.

Η Αττική κέρδισε τους Ρούκουνες με 64-55 για να φτάσει στο 8-5 και να ισοβαθμήσει με τους Santa Barbara Rockets στην 3η θέση. Το ματς ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στην 4η περίοδο, όπου οι νικητές πήραν τους 8 από τους 9 πόντους διαφορά. Το 19-11 του πρώτου δεκαλέπτου έβαλε την Αττική στη θέση του οδηγού με τον Ζαχαρογιάννη να πετυχαίνει 10 πόντους στο διάστημα αυτό και τον Αναγνωστόπουλο 7.

Η κατάσταση άλλαξε στα επόμενα 20 λεπτά, με τους Ρούκουνες να βελτιώνουν πολύ την άμυνά τους και να καταφέρνουν να μειώσουν. Με τον Θεοδωρόπουλο να κερδίζει πολλά φάουλ και τον Μουρίκα να σκοράρει κατά βούληση (14 πόντοι στο διάστημα αυτό), οι Ρούκουνες πλησίασαν στο 30-26 στο ημίχρονο και στο 39-38 στο 30ο λεπτό του αγώνα.

Η τελευταία περίοδος έμοιαζε ότι θα είναι σκληρό ντέρμπι, αλλά η Αττική έκανε το καλύτερό της επιθετικά δεκάλεπτο, έτρεξε μπόρεσε να ανοίξει τελείως την άμυνα των Ρούκουνων και με 25 πόντους έφτασε στη νίκη πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε κανείς με βάση την εικόνα του αγώνα. Οι 8 πόντοι του Ζαχαρογιάννη την οδηγούσαν εκ του ασφαλούς, αλλά είχε και συμπαραστάτες για να «ρίξουν» στο κενό τις προσπάθειες του Μουρίκα.

Για τους νικητές ο Ζαχαρογιάννης είχε 20 πόντους, ενώ ο Ξερέας πρόσθεσε 9 και 4 παίκτες είχαν 6 ή 7. Από τους Ρούκουνες, ο Μουρίκας είχε 22 πόντους, ο Μαργαρίτης 12 και ο Θεοδωρόπουλος 8.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές:

ΑΕΠΕ – SANTA BARBARA ROCKETS 47-43

ΑΕΠΕ (Τσικλιστάς): Καρουμπής Σ. 2, Γυφτόκωστας Δ. 11, Ζαφειρόπουλος Α., Τσιτίνης Σ. 3, Γιαννακόπουλος Π. 8, Πασχάλης Α., Κωνσταντινόπουλος Σ. 12, Κανζέλας Ι. 4, Σταυρόπουλος Α. 7.

Santa Barbara Rockets (Καλομπράτσος Α.): Καλομπράτσος Χ. 3, Μιχαηλίδης Μ., Πέτρου Σ. 9, Καλομπράτσος Α., Καναρίδης Ι. 10, Τοσουνίδης Χ. 4, Δημητρίου Α. 17.

SPYZZ – εBEERοι 47-39

Spyzz: Βελισσάριος Π. 11, Αχίμαστος Σ. 4, Κωνσταντόπουλος Δ. 2, Κατσούρας Γ. 2, Καρακώστας Α. 2, Φιλιας Β. 3, Δήμου Β. 9, Κώτσος 14.

εBEERοι: Χριστοδουλάκης Β. 2, Αλεβίζος Τ. 11, Ρήγας Χρ. 6, Παπαδημητρίου 5, Σταθόπουλος Κ. 4, Ζώτος Χ. 11, Βαρσάμος Ν.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – ΤΙΡΙΝΙΝΙ 51-62

Νικηφόρος (Τσαλίκης): Γαβρίδης Γ. 15, Στρατής Φ., Τσαλίκης Γ. 4, Μπλόντζος Γ., Γράψας Α. 5, Πασαβάκης Θ. 9, Δάβος 18.

Τιρινίνι (Κουσούλης Ν.): Μυλωγιαννάκης Π., Αντωνόπουλος Α. 8, Οικονομόπουλος Κ., Ασημακόπουλος Π. 17, Γαλανόπουλος Γ. 2, Τσουκνιδής Δ. 6, Κουσούλης Α. 26, Λεγάκης Γ. 1, Κουσούλης Ν., Μπόικου Β., Κουβαράς Α. 2.

ΑΤΤΙΚΗ – ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ 64-55

Αττική (Μπουργαζάς): Ξερέας 9, Τρικαλιώτης 6, Γαπάνης 4, Κουκοφίκης 6, Νικολαΐδης 4, Ζαχαρογιάννης 20, Χριστόπουλος 2, Μιραχτσής 6, Αναγνωστόπουλος 7.

Ρούκουνες (Πανόπουλος): Τσιότσιος, Θεοδωρόπουλος 8, Μουρίκας 22, Τσερπές Η. 2, Χριστοδουλόπουλος 4, Παπαναστασίου 2, Κούτουλας, Μαργαρίτης 12, Μαρκάκης, Πανόπουλος 3, Λιανάκης 2.

NOTHING BUT NET – SPORT COFFEE 20-0
Το Sport Coffee δεν προσήλθε και ο αγώνας κατοχυρώθηκε στους Nothing But Net.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *