Home / Α1 / Α1-Ιράν σημειώσατε… διπλό!

Α1-Ιράν σημειώσατε… διπλό!

Για τα όσα ακολούθησαν το παιχνίδι του Ηλυσιακού με τον Πανελλήνιο τα είπαμε και στο άρθρο με την περιγραφή του αγώνα. Όμως, τελικά, η καφρίλα ορισμένων ανεγκέφαλων έμελλε να κοστίσει πολύ παραπάνω στον Ηλυσιακό απ’ όσο φάνηκε. Ο «μισθοφόρος» Τζίμι Μπάξτερ πικράθηκε και «στράβωσε» που ζήτησε τη Δευτέρα να σπάσει το συμβόλαιό του, κάτι που έγινε και ήδη αποτελεί παρελθόν από τον Ηλυσιακό και την Α1.

Ο Ηλυσιακός έχασε τον καλύτερό του παίκτη και τον λόγο που μετά από 22 αγωνιστικές παλεύει ακόμα για την παραμονή του, ενώ η Α1, εκτός από έναν από τους καλύτερούς της παίκτες φέτος, δέχτηκε και μια μεγάλη ήττα από το… Ιράν.

 
Ο Μπάξτερ είχε σε 22 αγώνες με τον Ηλυσιακό 15.9 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά ματς σε 35 λεπτά συμμετοχής. Ήταν 1ος σκόρερ, 1ος ριμπάουντερ, 1ος κλέφτης και 2ος πασέρ του Ηλυσιακού!

Κι όμως, ο άνθρωπος που έκανε τον Ηλυσιακό να ελπίζει, άκουσε τα απίστευτα την εβδομάδα που πέρασε. Αποτέλεσμα; Η Α1 να χάσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της, που έφυγε για το… Ιράν!

Ναι, καλά ακούσατε, το ελληνικό μπάσκετ δέχτηκε και αυτό το πλήγμα φέτος. Αμερικανός παίκτης προτίμησε να φύγει στη μέση της χρονιάς για να πάει να παίξει μπάσκετ στο πρωτάθλημα του Ιράν! Κατάντια; Εννοείται…

Ο Μπάξτερ ένιωθε τεράστια πίεση την περασμένη εβδομάδα για να μείνει να βοηθήσει τον Ηλυσιακό, παρόλο που η πρόταση από το Ιράν ήταν πολύ καλύτερη οικονομικά. Το αν τα όσα έγιναν την Κυριακή του έδωσαν τη δικαιολογία για να φύγει ή τον έκαναν να απηυδήσει εντελώς και να πιστέψει ότι δεν αξίζει να βοηθάει τέτοια ομάδα, μικρή σημασία έχει. Το αν όντως προτίμησε το Ιράν από την Α1, ή μήπως δεν υπογράψει εκεί, ακόμη μήπως ήταν… τυχαίο το περιστατικό, θα αποφύγω να απαντήσω και να μπω στη διαδικασία σύγκρισης των δύο πρωταθλημάτων, ίσως γιατί… δεν θα μας συμφέρει!

Ο Μπάξτερ έπαιρνε 8.000 ευρώ το μήνα στον Ηλυσιακό. Όταν αποχώρησε έκανε δήλωση για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του, λέγοντας εν ολίγοις ότι δεν νοείται επαγγελματίες παίκτες να ακούν τα όσα άκουσε την τελευταία εβδομάδα. Νέο κατόρθωμα των Ελλήνων οπαδών, βεβαίως κατά πολύ μικρότερο από τα όσα έχουν «καταφέρει» σε άλλες περιστάσεις.

Η δήλωση του Μπάξτερ:

«Είμαι ο μοναδικός ξένος παίκτης της ομάδας, που βρίσκομαι στον Ηλυσιακό από την πρώτη μέρα. Έδωσα τα πάντα για την ομάδα και ένιωσα κυριολεκτικά ευτυχισμένος με τον κόσμο που ακόμη και όταν χάναμε μας βοηθούσε με όλες τις δυνάμεις του. Γι’ αυτό τον κόσμο έμεινα στην ομάδα και πάλεψα με όλες τις δυνάμεις μου, παρότι κανείς δεν πίστευε ότι μπορούμε να σωθούμε.

Μερίδα των φιλάθλων ωστόσο δε με προστάτευσε από τις φήμες που βγήκαν την περασμένη εβδομάδα ότι δήθεν εγώ ήθελα να βλάψω τον Ηλυσιακό, χαρακτηρίζοντας με ακόμη και μισθοφόρο. Κανείς δεν υπολόγισε την πίεση που ένιωσα όλες τις προηγούμενες μέρες, ακούγοντας απίστευτα πράγματα για μένα. Θεώρησα τον Ηλυσιακό οικογένεια μου και έδωσα ό,τι είχα στην ομάδα, όμως πλέον νιώθω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω εδώ…

Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και τον πρόεδρο για τη συνεργασία και εύχομαι στον Ηλυσιακό να πετύχει το στόχο του».

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *