Home / Α1 / "Θα φέρω Αμερικάνο παικταρά από το NBA!"

"Θα φέρω Αμερικάνο παικταρά από το NBA!"

 
 
Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2007
 
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον αθλητή Ρον Αρτέστ». Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή εικόνα από το μέλλον; Μπασκετόφιλοι της Ευρώπης ετοιμαστείτε για καλοκαιρινό μετεγγραφικό πυρετό… άλλου επιπέδου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθότι δύο πρωτοκλασάτοι σταρ του NBA ετοιμάζουν βαλίτσες για να περάσουν τον Ατλαντικό.

Ο Ρον Αρτέστ, αφού το είχε αφήσει απ’ το περασμένο φθινόπωρο να εννοηθεί ότι θέλει να παίξει μπάσκετ εκτός NBA, το Μάρτιο δήλωσε εκ νέου ότι η ώρα που θα δοκιμάσει την Ευρώπη δεν είναι και τόσο μακρινή. Άλλωστε, το κλίμα στο ΝΒΑ δε φαίνεται να τον σηκώνει πλέον, αφού μετά και τις νέες… ατασθαλίες του, τιμωρήθηκε εκ νέου με παρακράτηση μισθών ίση με 472.000$, 100 ώρες κοινωνικής εργασίας και αποκλεισμό 7 αγώνων. Εκκρεμεί η έφεση, ή μάλλον εκκρεμεί η… απόρριψή της που θα ξεχειλίσει το ποτήρι του Αρτέστ! Μπορεί να δηλώνει ευτυχισμένος στο Sacramento αλλά μάλλον δεν έχει ρωτήσει του συμπαίκτες του και τον Στερν!
Την ίδια ώρα, ένας άλλος σούπερ σταρ, ο Στέφον Μάρμπερι, επισκέφθηκε με τη γυναίκα του τη Ρώμη, εμφανίστηκε κατενθουσιασμένος με… την ευρωπαϊκή αύρα και δήλωσε αποφασισμένος να παίξει στην Ιταλία όταν τελειώσει το συμβόλαιό του με τη Νέα Υόρκη σε 2 χρόνια. Άλλωστε, ούτε και τον Μάρμπερι φαίνεται πια να σηκώνει το κλίμα της άλλης άκρης του Ατλαντικού, αφού στους Knicks διαμαρτύρονται ότι δε θα γίνουν ποτέ ομάδα πρωταθλητισμού με αυτόν στον τιμόνι, ενώ ο ίδιος έχει ανοίξει «πόλεμο» με το… «φωτεινό παντογνώστη» του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς, και… από αντίδραση στην ακρίβεια των παπουτσιών του Λεμπρόν και του Γκαρνέτ, η εταιρεία αθλητικών ειδών που του ανήκει, πουλάει το νέο παπούτσι της σειράς Starbury στην… ενοχλητική τιμή των 15$.
Μπορεί σαν χαρακτήρες, οι δύο παίκτες να μην διεκδικούν… όσκαρ συνολικής προσφοράς, αλλά, από άποψη ποιότητας, πρόκειται για δύο από τους πλέον χαρισματικούς μπασκετμπολίστες, από τους 5-6 καλύτερους στη θέση του ο καθένας, που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο NBA.
Εάν κάνουν πράξη τις δηλώσεις τους για ερχομό στην Ευρώπη, αναμένεται να κάνουν πάταγο σε επικοινωνιακό και αθλητικό επίπεδο και να αλλάξουν μια και καλή την έννοια της αγαπημένης φράσης των Ευρωπαίων προέδρων: «Θα φέρω Αμερικάνο παικταρά από το ΝΒΑ»!
Οι ομάδες που είναι ικανές να τους διεκδικήσουν, να τους καλύψουν αγωνιστικά και να τους δελεάσουν οικονομικά είναι οι γνωστές 7 (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ταού, ΤΣΣΚΑ και μία ιταλική). Έλληνες φίλαθλοι, μπορείτε να ελπίζετε, αφού ο Αρτέστ έχει ήδη επισκεφθεί και ενθουσιαστεί με την Ελλάδα, ενώ ο Μάρμπερι, μπορεί να έθεσε ως προορισμό του τη Ρώμη, αλλά μια βόλτα στη Μύκονο ή στα club της παραλιακής μπορεί να του αλλάξουν γνώμη…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *