Home / NBA / Ασταθείς παράγοντες!

Ασταθείς παράγοντες!

Δημοσιεύτηκε 1 Νοεμβρίου 2007

Το NBA ξεκίνησε και μπορεί οι πρώτοι μήνες να μην λένε στην ουσία τίποτα, αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε και να μην γράψουμε κάτι για την πρεμιέρα.

– Οι Λέικερς μας είχαν κουράσει τόσες μέρες με το πόσο κακός άνθρωπος είναι ο Κόμπι και το πόσο… δεν αγαπάει την ομάδα. Μέχρι και ο συνήθως ήρεμος Φιλ Τζάκσον δήλωνε δημόσια ότι «ο Κόμπι δεν προσπαθεί για την ομάδα». Ήρθε ο πρώτος αγώνας, το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και όταν ο Μπράιαντ μπήκε στην αρένα αποδοκιμάστηκε από όλους σχεδόν τους φίλους των Λέικερς. Αλλά επειδή ο οπαδός είναι πιο ασταθής και από ένα βάζο στην κορυφή ενός ουρανοξύστη κατά τη διάρκεια σεισμού, μέχρι το τέλος του ματς Λέικερς-Χιούστον όλο το Staples Center ήταν όρθιο και… αποθέωνε τον Κόμπι.

Τι είχε μεσολαβήσει; Προφανώς οι 45 πόντοι του Μπράιαντ, που έδειξαν στους φίλους της ομάδας ότι το αστέρι τους… προσπαθεί και ότι νοιάζεται. Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο 45 πόντους θα πετύχαινε και ο Μπόουεν, που λέει ο λόγος (ο μέγας Μπρους δεν θα έστελνε ποτέ 32+27=59 φορές την μπάλα από το χέρι του προς το καλάθι σε έναν, ούτε καν σε 10 αγώνες). Ο Κόμπι είχε ίσως τους… χειρότερους 45 πόντους της καριέρας του, καθώς χρειάστηκε 29 δίποντα, 3 τρίποντα και 27 βολές για να τους πετύχει, που σημαίνει ότι σούταρε με 41% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 67% στις βολές. Απ’ ότι δείχνουν και οι αριθμοί… διέψευσε πλήρως τον Τζάκσον, καθώς όλο το βράδυ… προσπαθούσε να σκοράρει.

Πέρα απ’ την πλάκα, ο Κόμπι ηγήθηκε της αντεπίθεσης και του 13-0 που έκαναν οι Λέικερς στο τέλος για να ισοφαρίσουν και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που όλο το γήπεδο τον… λάτρεψε ξανά.

Πάμε και στα πιο ζουμερά της υπόθεσης; Οι Φίνιξ Σανς παραδέχτηκαν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους Λέικερς και τους Μπουλς για τη μετεγγραφή του Κόμπι. Πώς (παρά τρίχα) να γίνει αυτή; Οι Μπουλς θα έπαιρναν τον Κόμπι, οι Λέικερς θα έπαιρναν τον Σον Μάριον και τον Μπεν Γκόρντον και οι Σανς τον Τάιρους Τόμας και μερικούς άλλους. Γιατί χάλασε η συμφωνία; Λόγω του Λούολ Ντενγκ. Οι Λέικερς ήθελαν και τον Ντενγκ (και να έστελναν τον Όντομ στο Φίνιξ), οι Μπουλς αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τον Ντενγκ στη μετεγγραφή και αρνήθηκαν για τον εξής λόγο: ο Κόμπι δήλωσε ότι θα πάει στο Σικάγο μόνο εάν εκεί παίζει ο Ντενγκ, αλλιώς δεν τον ενδιαφέρουν οι «Ταύροι».

Ραδιοφωνικοί σταθμοί του Σικάγο αναφέρουν ότι οι Μπουλς έχουν σχεδόν συμφωνήσει με τους Σακραμέντο Κινγκς για να συμπεριληφθεί ο Ρον Αρτέστ σε μια τριπλή ανταλλαγή, που θα στείλει τους Χάινριχ, Αρτέστ και έναν ακόμα «Ταύρο» στους Λέικερς, τον Κόμπι στο Σικάγο και πιθανότατα τον Γκόρντον στο Σακραμέντο. Οι Κινγκς προτιμούν να πάρουν Χάινριχ και Νοά όμως.

Και, τελικά, επιστρέφουμε στο πρώτο, πιο απλό, σενάριο που ήθελε τον Κόμπι να μένει εκεί που είναι και να του φέρνουν τον Ζερμέν Ο’ Νιλ από την Ιντιάνα για παρέα, ώστε να σταματήσει να γκρινιάζει. Πρέπει βέβαια να συμφωνήσει και ο Όντομ, γιατί λογικά αυτός θα την πληρώσει τη νύφη.

– Πάμε σε κάτι άλλο; Ο Αντρέι Κιριλένκο ήταν ο μόνος άνθρωπος που στο παιχνίδι Γκόλντεν Στέιτ-Γιούτα έμεινε στο παρκέ για 40 λεπτά και γνωστός δημοσιογράφος απορούσε σε ρεπορτάζ του πώς γίνεται αυτό, τη στιγμή που ο AK-47 είχε μόνο 9 πόντους με 3/10 σουτ εντός παιδιάς. Βάζοντας στην εξίσωση και τους 32 πόντους, 15 ριμπαόυντ του Μπούζερ, αλλά και τους 24 πόντους, 8 ασίστ του Ντερόν Ουίλιαμς, ή ο Σλόαν τρελάθηκε ή έκανε δημόσιες σχέσεις, έτσι;

Βέβαια, ο AK-47 είχε μόλις 9 πόντους, αλλά είχε και 9 ριμπαόυντ, 8 ασίστ και 6 τάπες! Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία μάλλον…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *