Home / Α1 / Περίπατος χωρίς αντίπαλο!

Περίπατος χωρίς αντίπαλο!

Δεν πιέστηκε ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει με 111-70 την ΑΕΚ στο εξ αναβολής ματς για την 22η αγωνιστική, με τον Μάριτς να ανεβάζει στροφές. Έτσι, οι «πράσινοι» έφτασαν στο 22-1, με 22-0 απέναντι στους 12 πλην Ολυμπιακού της Α1. Η ΑΕΚ δεν έχασε τίποτα ουσιαστικό, συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή της και στις 3 εναπομείνασες αγωνιστικές, έχοντας αυτή τη στιγμή πλεονέκτημα από τον Ηλυσιακό.

 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 111-70

Γρήγορα κρίθηκε το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, αφού, εκτός από τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, η «Ένωση» δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη να παλέψει τον αγώνα. Αυτό φάνηκε ήδη από την πρώτη περίοδο στην οποία και κρίθηκε το παιχνίδι, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η διαφορά χτίστηκε στο 1ο και το 3ο δεκάλεπτο, πράγμα που δείχνει τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε η ΑΕΚ το ματς (μπήκε χαλαρά και μπήκε και πάλι χαλαρά μετά την ανάπαυλα).

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε 85% στα δίποντα, ενώ η ΑΕΚ 11%, οι αιφνιδιασμοί ήταν 6/7 για τον Παναθηναϊκό και μηδέν για την ΑΕΚ, ενώ οι ασίστ 9-1. Από αυτά φαίνεται ότι το ματς δεν άντεξε πολύ σε κριτική. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση ούτε για τους τύπους να κοντράρει τον αγώνα, έχοντας το μυαλό της προφανώς σε πιο σημαντικά γι’ αυτή παιχνίδια.

Έτσι, μετά το 9-6 στο 4ο λεπτό το ματς τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα απίστευτο 20-1 μέσα σε 5 μόλις λεπτά. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε σφίξει, οι «πράσινοι» έτρεχαν συνεχώς, έλεγξαν τα ριμπάουντ και το 29-6 τελείωσε τον αγώνα. Στο 31-10 τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο ενώ, μετά τη χαλάρωση του Παναθηναϊκού και τις φωνές του Κορωνιού, που το έριξε στο φιλότιμο στους παίκτες του, η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική στη δεύτερη περίοδο.

Σκόραρε 28 πόντους, έκανε καλές επιθέσεις, αλλά δεν έπαιξε άμυνα (όπως άλλωστε και σε όλο το ματς). Έτσι, η διαφορά έμεινε κολλημένη γύρω στους 20 πόντους, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 56-38. Ο Παναθηναϊκός είχε χαλαρώσει στην άμυνα, αλλά στην επίθεση κρατούσε τα εντός παιδιάς ποσοστά του πάνω από το 60%.

Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει υψηλή απόδοση και να μη μειώνει ρυθμό. Έτσι, τρέχοντας ένα 8-0 στο ξεκίνημα πήγε στο 64-38 για να δείξει ότι η διαφορά θα πάει πολύ ψηλά. Ο Ομπράντοβιτς δοκίμαζε κάθε είδους σχήμα, η ΑΕΚ έπαιζε… αναγκαστική άμυνα και η διαφορά πήγε στους 39 πόντους λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου, 87-48.

Ανέβηκε τελικά στους 40 στο 32ο λεπτό στο 92-52 με τον Παναθηναϊκό, μετά το 96-54, να χαλαρώνει για 2-3 λεπτά. Όμως, στο φινάλε ανέβασε και πάλι στροφές, χάρη κυρίως στα δύο τρίποντα του Ζούμπου, για να πάει στους 111 και η διαφορά να μείνει πάνω από τους 40 πόντους (νωρίτερα η ΑΕΚ είχε πλησιάσει στους 33, στο 103-70).

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με το απίστευτο 74% στα δίποντα (32/43), με 11/21 τρίποντα (52%), ενώ είχε και 30 ασίστ (16 η ΑΕΚ), αλλά και μόλις 10 λάθη (20 η ΑΕΚ). Τα κλεψίματα ήταν 14-7 και η «Ένωση» είχε 47% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα.

Σε ατομικό επίπεδο, για τον Παναθηναϊκό έπαιξαν και οι 12 παίκτες, σκόραραν όλοι, περισσότεροι έπαιξαν ο Καλάθης και ο Καϊμακόγλου, ενώ και ο Ζούμπος αγωνίστηκε για 10 λεπτά. Ο Καϊμακόγλου ήταν ο καλύτερος του γηπέδου με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ έχοντας 7/8 εντός παιδιάς, ενώ Σάτο και Τέπιτς ήταν πολύ καλοί. Αυτό που σίγουρα ικανοποίησε τον Ομπράντοβιτς ήταν ότι είδε τον Άλεξ Μάριτς να ξεπιάνεται και να αρχίζει να νιώθει ξανά τις δυνάμεις του. Ο Αυστραλός σέντερ ήταν πολύ καλός με 15 πόντους και 6/8 δίποντα. Είχε φοβισμένες στιγμές, αλλά έδειξε ξεκάθαρα ότι αρχίζει να πατάει καλύτερα στα πόδια του.

Για την ΑΕΚ ο Παπανικολάου ήταν καλός, όπως και ο Κάρι, ο Καλλινικίδης ήταν ο μόνος που προσπαθούσε στην πίσω πλευρά του παρκέ, ενώ Νικολαΐδης και Δορκοφίκης ήταν καλούτσικοι.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *