Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / “Θα διαλύσω την ομάδα και θα παραιτηθώ”

“Θα διαλύσω την ομάδα και θα παραιτηθώ”

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2007

Μια μαύρη σελίδα για το ισραηλινό μπάσκετ, και τον παγκόσμιο αθλητισμό γενικότερα, γράφτηκε την περασμένη αγωνιστική του ισραηλινού πρωταθλήματος. Στον αγώνα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ με τη Χαποέλ Χολόν, ένας άνθρωπος της ασφάλειας του γηπέδου έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι, όταν ένα καπνογόνο, με στόχο το παρκέ, «έσκασε» πάνω του.

Ο αγώνας διεξαγόταν στο γήπεδο της Χαποέλ Ιερουσαλήμ, στη γνωστή συνοικία Μάλτσα. Με το σκορ 94-89 υπέρ των γηπεδούχων και 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη, ένας εκκωφαντικός ήχος δόνησε το γήπεδο και τον ακολούθησε μια κραυγή. Τρομαγμένοι οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα για να δουν ότι ένα καπνογόνο, τυλιγμένο σε χαρτί τουαλέτας, είχε πεταχτεί από κάπου στην εξέδρα για να καταλήξει στο παρκέ. Ένας σωματοφύλακας της ασφάλειας του γηπέδου, χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε το χαρτί το σήκωσε για να το βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο και το καπνογόνο «έσκασε» στο χέρι του. Ο ίδιος έπαθε σοκ και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας και αιμορραγώντας ενώ οι παίκτες, έντρομοι, κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ισραηλινή λίγκα και όλα τα ματς από τότε έχουν αναβληθεί. Οι αστυνομικές αρχές των Ιεροσολύμων έχουν συλλάβει 4 οπαδούς της, φιλοξενούμενης. Χαποέλ Χολόν οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι και ανακρίνονται.

Πάντως, οι πρώτες επίσημες δηλώσεις δε μίλησαν για σύγκρουση των οπαδών, αλλά για τρομοκρατική ενέργεια! Ο, γνωστός από τη θητεία του στη Μακάμπι, φόργουορντ Τζέιμι Άρνολντ, δήλωσε μετά τον αγώνα: «Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν έγινε από φίλαθλο των δύο ομάδων. Νιώθουμε όλοι φόβο μετά από αυτό».

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δυστυχώς φίλαθλοι των δύο ομάδων πρέπει να ευθύνονται για το τραγικό γεγονός. Και αυτό που φοβήθηκαν να πουν οι υπόλοιποι, το είπε χωρίς φόβο, ο πρόεδρος της Χαποέλ Ιερουσαλήμ, Ντάνι Κλάιν, κάνοντας μια δήλωση που έγραψε ιστορία: «Μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι, η Χαποέλ δε θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Εάν αποδειχθεί ότι ήταν δικός μας οπαδός, θα διαλύσω την ομάδα και θα παραιτηθώ»

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *