Home / Α1 / “Θα βγάλω όλη τη βρωμιά”

“Θα βγάλω όλη τη βρωμιά”

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2007

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Λάρισα, όπου κέρδισε όπως κερδίζουν οι μεγάλες ομάδες: δεν έπαιξε καλά, αλλά τον βοήθησε η τύχη όταν έπρεπε κι εκείνος μετά δεν την κλώτσησε. Και το επισημαίνω γιατί τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός τέτοιου είδους παιχνίδια τα έχανε.

Κακές εμφανίσεις κάνουν όλοι σε μια χρονιά. Όμως, το να κερδίζεις σε μια τέτοια βραδιά είναι πολύ σημαντικό. Μέχρι φέτος, αυτό το έκανε μόνο ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα και κάθε χρόνο ήταν πρωταθλητής (τις περισσότερες φορές το ξέραμε από τον Οκτώβρη, μιας και η διαφορά με τους άλλους ήταν τεράστια). Ανεξάρτητα από το πόσες γκέλες θα κάνουν οι δύο «αιώνιοι», το Σάββατο ήταν ένα δείγμα ότι οι τελικοί θα είναι πιο σκληροί φέτος.

Να κρατήσω κάτι από τον αγώνα; Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μίλησε για τη διαιτησία στη συνέντευξη Τύπου. Επειδή πολλοί απόρησαν, συνδυάζοντας το γεγονός αυτό με το πώς τινάχτηκε και έφτασε μπροστά στον διαιτητή στη λήξη του ματς, θα το… διαλευκάνουμε. Πρώτον, ο Μπαρτζώκας είναι ήρεμος άνθρωπος και σπάνια (έως ποτέ) δεν αναφέρεται στη διαιτησία. Δεύτερον, ο Μπαρτζώκας είναι ένας νέος προπονητής, αναγνωρισμένα ο «καλύτερος νέος (σε χρόνια θητείας) προπονητής» στην Α1 και πάνω απ’ όλα… δηλωμένος Ολυμπιακός. Ε, δεν θέλει να είσαι και πυρηνικός φυσικός για να κάνεις τον συνδυασμό. Προφανώς, στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει ο πάγκος του Ολυμπιακού σε απώτερο σημείο της καριέρας του μετά το «αγροτικό» στην Ολύμπια και ίσως κάποια άλλη ελληνική ή ξένη ομάδα. Και τέτοιες συμπεριφορές-δηλώσεις τις μετράνε όλοι οι πρόεδροι μεγάλων ομάδων πριν αποφασίσουν (όλοι: Αγγελόπουλοι, Κόκκαλης, Γιαννακόπουλοι, Βαρδινογιάννηδες, «αρειανοί»). Προσωπικά θεωρώ ότι έχει τα φόντα για έναν πάγκο όπως αυτός του Ολυμπιακού, σε 4-5 χρόνια, αν συνεχίσει να έχει τη βελτίωση που δείχνει κάθε χρόνο. Αλλά θα δούμε…

Η μεγαλύτερη ατάκα της ημέρας ήταν εκείνη που εκστόμισε ο Νίκος Μπογονικολός. Για όσους δεν τα πάνε καλά με τα ονόματα, ο Μπογονικολός είναι ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας. Ο Μπογονικολός είχε ετοιμάσει ηρωική έξοδο, αλλά μπλόκαρε το… όπλο του. Περίμενε ένα ντέρμπι, να είναι η διαιτησία ανάποδα, να τον σφάξουν, να τον κάνουν, να τον δείξουν, να μπορεί βρε παιδί μου μετά να πει κάτι και όλοι να αναφωνήσουμε: «ο τελευταίος των ρομαντικών»! Έλα όμως που ο Πανελλήνιος πέρασε «αέρας» από την Πάτρα. Όταν χάνεις 26-56 στο δεύτερο ημίχρονο, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι… να κρυφτείς. Έλα μου, όμως, που η έξοδος ήταν έτοιμη, οι στρατιώτες στην πόρτα περίμεναν το πρόσταγμα και όλα ήταν σχεδιασμένα. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Η απάντηση είναι εύκολη: Γίνεσαι γραφικός. «Αισθάνομαι αηδία με όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν ανέχομαι να έρχεται κάποιος επαγγελματίας στο γήπεδό μας και να βρίζει δημόσια. Σκέφτομαι να τα παρατήσω. Επειδή δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, θα βγάλω όλη τη βρωμιά στη φόρα, προς πάσα κατεύθυνση».

Προφανώς, θέλετε βοήθεια. Ποιος είναι ο επαγγελματίας που έβρισε δημόσια; Είναι ο… Γιώργος Καλαφατάκης, που έβρισε τους παίκτες του Πανελληνίου (!!!) κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όταν έδειχναν ότι βρίσκονταν… στην Κυψέλη. Φανταστείτε να είχε πάει στην Πάτρα ο Ιωαννίδης ως προπονητής του Πανελληνίου, ή ο… τύπος που μας έκανε προπόνηση στο παιδικό της συνοικιακής μας ομάδας. Θα έκανε χαρακίρι ο Μπογονικολός.

Βέβαια, στο τέλος έβαλε και λίγη «σάλτσα» με το «θα βγάλω όλη τη βρωμιά» και το «θα ρίξω πυρηνική βόμβα» που είπε πιο μετά. Τη βρωμιά είχε απειλήσει να τη βγάλει και πέρσι, αλλά όσο είδατε εσείς… συνεργεία καθαρισμού, άλλο τόσο είδαμε κι εμείς.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *