Home / NBA / Madness? This is NYK!

Madness? This is NYK!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2007

Στη Νέα Υόρκη, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η καρέκλα του Αϊζάια Τόμας τρίζει περισσότερο από πόρτα σε στοιχειωμένο σπίτι (το Age of Basketball είχε προειδοποιήσει ήδη πριν από την έναρξη της χρονιάς), ο Τόμας δεν διευκολύνει τον εαυτό του αν και προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, οι παίκτες δεν ξέρουν τι θέλουν, ο Μάρμπερι… μειδιά, ο πρόεδρος «βουλιάζει», τα ονόματα πέφτουν βροχή, οι φήμες μιλούν για απόλυση του Τόμας μετά το ματς με το Ντιτρόιτ (Πέμπτη ξημερώματα), αν οι Νικς χάσουν με μεγάλη διαφορά και μία ομάδα που έχει 2-7 αυτή τη στιγμή, τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της.

Η κατάσταση έχει γίνει τραγελαφική σε τέτοιο βαθμό που οι φίλοι της ομάδας και τα μέντια που την παρακολουθούν να έχουν ανακαλύψει το… Dolan Slumpfactor, το οποίο θα καθορίσει πότε θα απολυθεί ο Τόμας. Ο Τζέιμς Ντόλαν είναι ο ιδιοκτήτης των Νικς, και το Slumpfactor  είναι το… πόσο βυθίζεται στην καρέκλα του (σταδιακά όλο και περισσότερο) στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν όσο οι Νικς μένουν πίσω στο σκορ! Οι φήμες λένε ότι το Slumpfactor θα φτάσει (με μάξιμουμ βούλιαγμα το 10) στο… 11 μετά από ενδεχόμενη ήττα από Γκόλντεν Στέιτ και Ντιτρόιτ και αυτό θα σημάνει την αποπομπή του Τόμας.

Ο Ντόνι Ουόλς, προς το παρόν στους Ιντιάνα Πέισερς, φεύγει από την Ιντιάνα το καλοκαίρι και μέσω… ανώνυμης πηγής διεμήνυσε ότι θα τον ενδιέφερε να αναλάβει πρόεδρος (των θεμάτων που αφορούν το μπάσκετ) στη Νέα Υόρκη. Ο Ουόλς θα σημάνει αυτόματα και το τέλος του Τόμας (αν έχει αντέξει μέχρι τότε). Ο Ουόλς είχε απολύσει τον Τόμας και από την Ιντιάνα και τον είχε αντικαταστήσει με τον Ρικ Κάρλαιλ (το 2003). Αν αναλάβει τους Νικς, ο Καρλάιλ γίνεται αυτομάτως φαβορί για να καθίσει στον πάγκο, αντικαθιστώντας για 2η φορά τον Τόμας.

Βέβαια, αν ο Τόμας απολυθεί, τώρα το πιθανότερο είναι ο Χερμπ Ουίλιαμς να συνεχίσει ως πρώτος προπονητής προσωρινά και όλη η Νέα Υόρκη να αρχίσει τις… δεήσεις παρακαλώντας τον Φιλ Τζάκσον να απορρίψει τη διετή ανανέωση με τους Λος Άντζελες Λέικερς, ώστε το καλοκαίρι να πάρει στα χέρια του τους Νικς.

Όσο για τους παίκτες; Ο Τζαμάλ Κρόφορντ, περιγράφοντας την αφοσίωση και την στήριξη των παικτών στον Τόμας είπε: «Είναι πολύ μεγάλη (σ.σ. η… στήριξη προς τον Τόμας). Εκείνος μας έφερε όλους εδώ και όλοι μας του είμαστε πιστοί».

Πώς… απάντησε ο Τόμας σε αυτή τη δήλωση; Διώχνοντας τη Δευτέρα όλους (!!!) τους παίκτες από την προπόνηση, επειδή δεν προσπαθούσαν αρκετά. Βέβαια, αφού τους έστειλε όλους στα αποδυτήρια και ωρυόταν, λίγο αργότερα τους κάλεσε πίσω στο γήπεδο και συνέχισε την προπόνηση…

Πάντως, το θέμα είναι και εξωαγωνιστικό, μιας και οι Νικς θεωρούνται η βιτρίνα του NBA, λόγω της πόλης που αγωνίζονται. Και η βιτρίνα «έσπασε» με το σκάνδαλο περί σεξουαλική παρενόχλησης που βγήκε προς τα έξω λίγο πριν την αρχή της χρονιάς. Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να ρωτήσουν τον Στερν πώς νιώθει που η βιτρίνα του πρωταθλήματός του «έχει γίνει τσίρκο»; Ο ισχυρός άντρας της λίγκας τεχνηέντως απέφυγε να απαντήσει και το έριξε στο χιούμορ, αλλά το πρόβλημα με τους Νικς υπάρχει και ο Τόμας είναι το εύκολο θύμα. Βέβαια, ένας άνθρωπος που (κακώς) δεν απολύθηκε όταν καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση, είναι εύκολο να απολυθεί για 2-3 ήττες;

Αν οι Ουόριορς περάσουν από το Μάντισον με διπλό, μάλλον ο Τόμας δεν τη βγάζει την εβδομάδα. Αν όχι, και οι Νικς αρχίσουν πάλι να κερδίζουν, ίσως όλα αυτά μπουν στο συρτάρι. Και για να κλείσουμε με κάτι… ευχάριστο (πάντα ένα καλό τέλος σε ένα παραμύθι είναι ευχάριστο); Όλα δείχνουν ότι ο Στέφον Μάρμπερι θα ξεκινήσει το βράδυ απέναντι στους Ουόριορς βασικός.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *