Home / NBA / Δάσκαλος σε… νηπιαγωγείο!

Δάσκαλος σε… νηπιαγωγείο!

Λένε ότι όταν έχεις να κάνεις με παιδιά πρέπει να τους μιλάς στην γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ο Σπέλστρα προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους αστέρες των Χιτ ως… ενήλικες και ατύχησε, αφού η γκρίνια στην αρχή της χρονιάς ότι τους… μάλωνε και τους φερόταν πολύ σοβαρά έδινε κι έπαιρνε.

Μάλιστα, σε κινήσεις τεράστιας ωριμότητας ο ΛεΜπρον τον… σκουντούσε on camera μετά από παιχνίδια, ενώ και οι υπόλοιποι του «κρατούσαν μούτρα». Τον Δεκέμβρη τα… μουντά και άχρωμα χαρτιά στατιστικών και αναλύσεων που μοιράζουν οι ομάδες στους παίκτες για να βλέπουν μαζί τους την εξέλιξη του παιχνιδιού τους και το πώς μπορούν να βελτιωθούν, αντικαταστάθηκαν στο Μαϊάμι από πολύχρωμα και όμορφα «pie charts», δηλαδή τους γνωστούς πίνακες σε σχήμα πίτας (σαν τους στρογγυλούς πίνακες που βλέπετε παρακάτω).

 
Τώρα που οι Χιτ άρχισαν δεύτερη αρνητικό σερί, με 4 συνεχόμενες ήττες ο Σπέλστρα δεν ήταν διατεθειμένος να περάσει τα ίδια και αποφάσισε να βγάλει πρώτος τους παίκτες του στη σέντρα πριν αρχίσει πάλι να τρίζει η καρέκλα του. Σε μια πολύ έξυπνη κίνηση, τους μοίρασε «pie charts» που τους «την έλεγαν» στα ίσια για τη συμπεριφορά τους απέναντί του, αλλά και για την έλλειψη επαγγελματισμού από την αρχή της χρονιάς.

Όλα αυτά καλυμμένα πίσω από χιούμορ και… πολλά χρώματα, που προκάλεσαν γέλιο κι ευθυμία στις τάξεις της ομάδας, με αποτέλεσμα αμέσως μετά οι Χιτ να κερδίσουν το επόμενο παιχνίδι τους. Έφταιγαν τα «pie charts» του Σπέλστρα; Δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά ο νεαρός προπονητής ξέρει ότι πια έχει βρει το κουμπί των κακομαθημένων παιδιών που προπονεί φέτος.

Δείτε παρακάτω τα charts, που περιέχουν κατά σειρά αυτές τις 4 ερωτήσεις και απαντήσεις, με τα ποσοστά που θεωρεί ο Σπέλστρα ότι… αντιστοιχούν στην πραγματικότητα:

– Φορές που μου ζητήσατε να βγούμε έξω μαζί:
* Ποτέ.
* Συγγνώμη κόουτς, ξέχασα τελείως να πάρω τηλέφωνο.

– Λόγοι που έρχεστε στο γραφείο μου:
* Να τσεκάρετε αν ο Ράιλι έχει ήδη φέρει τα πράγματά του.
* Να ρωτήσετε αν είναι εντάξει να μην προπονηθείτε σήμερα.
*Να αφήσετε πράγματα για τον Ράιλι και να μου πείτε ότι θα τα πάρει σύντομα.
* Να συζητήσετε θέματα που αφορούν το μπάσκετ.

– Ηλίθιες κινήσεις:
* Γενική συμπεριφορά (απέναντί μου).
* Να με σκουντάτε.
* Να στηρίζετε τα κομπλιμέντα του Μάικ Μίλερ.
* Να κάνετε τεράστια πάρτι γενεθλίων.
* Να φτιάχνετε προσωνύμια για τον εαυτό σας.

– Παίκτες που έχουν προσπαθήσει να φάνε τα «pie charts» μου:
* Τζολ Άντονι
* Ζουάν Χάουαρντ

Τα περίφημα αστεία «pie charts» του Σπέλστρα:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *