Home / Α1 / Κατοστάρες και ηδονή!

Κατοστάρες και ηδονή!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2007

Οι «αιώνιοι» έδωσαν παράσταση άνευ προηγουμένου την Τετάρτη το βράδυ, αφήνοντας άναυδη την Ευρώπη για τη δύναμη, τις δυνατότητες και το ταβάνι (υπάρχει;) των δύο αυτών ομάδων. Αρχίζοντας από τον αντίλογο, οι δύο αντίπαλοι είναι μέτριες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κάθε ματς στην Ευρωλίγκα μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ δύσκολο  ανεξαρτήτως αντιπάλου (π.χ. Μπαμπέργκ για Παναθηναϊκό, Ολίμπια για Ολυμπιακό).

Οι «αιώνιοι» πέτυχαν 232 (!) πόντους και κέρδισαν με διαφορά 84 (!) πόντων! Μπορεί αυτό να είναι αδόκιμο ως σύνολο, αλλά εκτός των συνόρων απόψε βλέπουν… Ελλάδα και μένουν με το στόμα ανοικτό. Οι δύο επιδόσεις ήταν παρεμφερείς. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 14 περισσότερους πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός δέχτηκε 18 λιγότερους, οπότε στα ίδια ερχόμαστε. 123 ο ένας, 109 ο άλλος στην επίθεση, 83 ο ένας, 65 ο άλλος στην άμυνα.

Ας δούμε λίγο τα αριθμητικά στοιχεία της «τρελής» Τετάρτης:

5 απουσίες είχε ο Ολυμπιακός: Γκριρ, Τσακαλίδης, Σχορτσιανίτης, Σεϊμπούτις και Μαυροκεφαλίδης έμειναν εκτός και ο Κιζέφσκι (προπονητής της Προκόμ) ευχαριστεί το θεό γι’ αυτό!

123 πόντους πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας για ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας!

11 παίκτες έπαιξαν και σκόραραν από κάθε ομάδα: ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 11αδα, ενώ από τον Παναθηναϊκό έπαιξε αλλά δεν σκόραρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

26:17 κάθισε στο παρκέ ο Γιάννης Μπουρούσης και ήταν ο παίκτης και από τις δύο ομάδες που έπαιξε περισσότερο. 22:58 έπαιξε ο Άντριγια Ζίζιτς, που έμεινε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλο «πράσινο».

41 ranking έκανε ο Άρβιντας Ματσουκιάουσκας (Ματσκιουάουσκας, Μακουτσάουσκας ή όπως αλλιώς τον έχει πει ως τώρα ο «άνθρωπος που έκοψε το μπάσκετ στον Γκάλη»). Ο Λιθουανός έμεινε στο παρκέ μόλις 25:31, αλλά πρόσφερε μία αξέχαστη εμφάνιση σε όσους φίλους του μπάσκετ είδαν τον αγώνα: 27 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 8 κερδισμένα φάουλ, 6/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 9/9 βολές!

10/10 δίποντα (και 6/7 βολές) είχε ο Άντριγια Ζίζιτς που έπαιζε λες και είχε απέναντί του ψηλούς εφηβικής ομάδας!

8 ασίστ μοίρασε ο Σάνι Μπετσίροβιτς και 7 ο Βασίλης Σπανούλης!

100% είχε ο Ολυμπιακός στις βολές με 15/15!

73% είχε ο Παναθηναϊκός στα δίποντα με 33/45!

6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι «πράσινοι», 4 ο Ολυμπιακός!

16 κλεψίματα έκαναν οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον!

33 ασίστ μοίρασαν οι «πράσινοι»!

– 40 λεπτά κράτησε το καθένα από τα δύο ματς, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένας που ήθελε να τελειώσουν!

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *