Home / Α1 / Στον τελικό με… ενισχύσεις

Στον τελικό με… ενισχύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2009

Ένα ακόμη ματς – τυπική διαδικασία ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να μην έχει κανένα πρόβλημα να τελειώσει τη σειρά με το Μαρούσι με 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν έτσι με «σουίπ» τη σειρά των ημιτελικών για πρώτη φορά μετά το 2002.

Τη σημασία για τις ομάδες και τους παίκτες της σύντομης αυτής ολοκλήρωσης των δύο σειρών τη διαβάσατε χθες. Μια ενδιαφέρουσα… κοινωνική παρατήρηση είναι ότι με τους ημιτελικούς να ολοκληρώνονται σήμερα, οι τελικοί θα διεξαχθούν (συμπτωματικά όπως και τα προηγούμενα χρόνια) μεσοβδόμαδα στο ΣΕΦ και Σαββατοκύριακα στο ΟΑΚΑ, γεγονός αδιάφορο φυσικά για τις ομάδες, αλλά ενδιαφέρον για τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα θελήσουν να πάνε στο γήπεδο, αλλά και για την πόλη, αφού το ΣΕΦ είναι ουσιαστικά πάνω στο δρόμο και οι αγώνες με μεγάλη προσέλευση, ιδιαίτερα τις καθημερινές, συνήθως δημιουργούν προβλήματα κίνησης.

Το ματς κύλησε στα ίδια πλαίσια με τα δύο προηγούμενα, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε σήμερα λίγο καλύτερη άμυνα (στα πλαίσια της χαλαρότητας του αγώνα βέβαια) κρατώντας στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου το Μαρούσι χωρίς πόντο για περισσότερα από 5 λεπτά. Ακόμη και οι δύο πρώτοι σκόρερ ψηλοί των φιλοξενούμενων (Καϊμακόγλου – Μαυροκεφαλίδης) είχαν 6/20 σουτ, ενώ ο Κις δε σκόραρε κανένα πόντο σε 18 λεπτά συμμετοχής. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, είχαν τους 3 σημαντικότερους σκόρερ τους (Γκριρ – Τσίλντρες – Μπουρούσης) να δείχνουν μια διάθεση επιθετικά και αυτό ήταν αρκετό για να φτάσουν γύρω στους 20 πόντους ανά περίοδο.

Ουσιαστικά ο αγώνας πέρασε ήσυχα με τους δύο προπονητές να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων. Από το Μαρούσι μόνο δύο παίκτες έπαιξαν περισσότερο από 20 λεπτά, ενώ από τον Ολυμπιακό περισσότερο έμειναν στο παρκέ οι 3 παίκτες που είχαν ρυθμό στην επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν και με τους 12 παίκτες τους και όλοι είχαν τουλάχιστον 6 λεπτά συμμετοχής. Ο Πρίντεζης έμεινε εκτός δωδεκάδας για προληπτικούς λόγους και όχι λόγω κάποιου ανησυχητικού προβλήματος. Να αναφερθούμε λίγο και στον Πελεκάνο, ο οποίος ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς όλο το χρόνο, δείχνει μια σαφή αδυναμία να βρει ρυθμό και ρόλο στην ομάδα (σήμερα δεν πήρε ούτε ένα σουτ σε 10 λεπτά συμμετοχής) και είναι αρκετά αμφίβολο το αν θα μπορέσει να προσφέρει κάτι στους τελικούς, γεγονός σημαντικό ειδικά αφού θα λείπει και ο Βασιλόπουλος.

Κατά τ’ άλλα στο ΣΕΦ είδαμε να κάνουν την εμφάνισή τους (όχι σε πλήρη έκπτυξη ακόμα) οι πτυσσόμενες εξέδρες στο πλάι στο χώρο του στίβου, για να ενισχύσουν την προσέλευση του κόσμου ενόψει των τελικών. Αυτά τα καθίσματα ξυπνούν εικόνες από τη μία εντυπωσιακές (όπως τις έχουμε ξαναδεί με τον κόσμο να βρίσκεται πολύ κοντά στο γήπεδο) και από την άλλη ανησυχητικές, αφού η ιδέα του οπαδού σε απόσταση… βολής από τους παίκτες, στην Ελλάδα δε γεννά ακριβώς αισιόδοξες σκέψεις για ήρεμους αγώνες (βέβαια έτσι είναι και στο άλλο γήπεδο του τελικού).

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *