Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Επεισοδιακή πρόκριση για Nothing But Net!

Επεισοδιακή πρόκριση για Nothing But Net!

 

Οι Nothing But Net κέρδισαν με 53-47 το Sport Coffee και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Santa Barbara Rockets με φόντο την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Αρκετά επεισοδιακό το ματς με διαμαρτυρίες και γκρίνιες.

Το Sport Coffee μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς αιφνιδιάζοντας τους Nothing But Net και προηγήθηκε με 1-11 με τρίποντα από τους Κλάδη και Μανώλη. Η άμυνα των Nothing But Net στον Κλάδη ήταν ασφυκτική και έτσι μπόρεσαν να πλησιάσουν σε 10-13 στο δεκάλεπτο με τον Παναγιωτόπουλο να βάζει σημαντικά σουτ, ενώ λίγο αργότερα προσπέρασαν με 16-13 βγάζοντας συνεχόμενους αιφνιδιασμούς.

Στο 16ο λεπτό το σκορ ήταν 16-16 μετά το τρίποντο του Αντωνάτου, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν ως το ημίχρονο, που έληξε με 20-21 για το Sport Coffee με τον Αποσκίτη να παίρνει μπρος στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Nothing But Net μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, σκόραραν με Κωνσταντίνου και έφτασαν στο 33-25 με τρίποντο από τον Κοτσίφη και καλάθι από τον Ουζουνίδη. Το Sport Coffee αντέδρασε μείωσε σε 33-27 και στην επόμενη φάση είχαμε από μία τεχνική ποινή σε Κωνσταντίνου και Μανώλη για την… υπερβολική σύγκρουση που είχαν στο κέντρο του γηπέδου.

Τα αίματα είχαν ανάψει, οι δύο ομάδες διαμαρτύρονταν αρκετά, αλλά οι Nothing But Net κράτησαν την ψυχραιμία τους και έφτασαν στο 38-27 στο 30ο λεπτό με Μπαμπάκο και Παναγιωτόπουλο για τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Εκεί που φαινόταν ότι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, το Sport Coffee με τον Αποσκίτη και τον Αντωνάτο άρχισε να μειώνει τη διαφορά αρχικά στο 38-31 για να πάει μετά στο 40-37. Οι Nothing But Net κράτησαν τη διαφορά στους 4 (44-40) με τον Ουζουνίδη, ενώ μετά το ματς ξέφυγε.

Στο 48-42, ένα σκληρό φάουλ (που δόθηκε) του Μπαμπάκου στον Αποσκίτη έγινε αφορμή για να αγριέψει η κατάσταση, με τον δεύτερο να διαμαρτύρεται ώσπου να δεχτεί τεχνική ποινή και το ματς να διακόπτεται για 5 λεπτά. Έτσι, οι Nothing But Net έβαλαν μια βολή, πήραν επιθετικό ριμπάουντ και κράτησαν την κατοχή με λιγότερο από ένα λεπτό για το τέλος. Ο Κλάδης με 2/2 βολές μείωσε σε 51-47, το Sport Coffee πήγε στα εσκεμμένα φάουλ για να σταματήσει το χρόνο, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά στις δύο επιθέσεις που είχε ως το φινάλε, παρότι οι αντίπαλοί του ήταν αρκετά άστοχοι στις βολές.

Τα φάουλ ήταν 23-25 περισσότερα το Sport Coffee (συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών ποινών), ενώ οι βολές ήταν 13/26 για το Sport Coffee και 12/30 για τους Nothing But Net που σούταραν 12 εξ αυτών στο φινάλε (από την τεχνική ποινή και μετά, με τα φάουλ για να σταματήσει ο χρόνος) έχοντας 5/12.

Από τους νικητές ο Παναγιωτόπουλος με χέρι αλφάδι είχε 12 πόντους, ο Κωνσταντίνου 10, ενώ ο Μπαμπάκος πρόσθεσε 8 και άλλοι 5 παίκτες σκόραραν τουλάχιστον 4 πόντους. Για το Sport Coffee, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια, ο Αποσκίτης είχε 14 πόντους, ο Κλάδης επίσης 14 και ο Αντωνάτος 10. Μετά το ματς η κατάσταση ξέφυγε, αλλά ευτυχώς εν τέλει επικράτησε η λογική και δεν είχαμε έκτροπα.

Nothing But Net – Sport Coffee 53-47
(10-13, 20-21, 38-27, 53-47)

Nothing But Net: Ζήσης Γ., Βαγιάνος Γ., Γούσης 4, Βαγιάνος Δ., Κωνσταντίνου 10, Ζήσης Δ. 4, Παναγιωτόπουλος 12, Ουζουνίδης 6, Μπαμπάκος 8, Καραγεωργάκης, Κοτσίφης 4, Καραχάλιος 5.

Sport Coffee (Μανώλης): Αντωνάτος 10, Μπικάκης 2, Μανώλης 5, Κλάδης 14, Γαλέος 2, Κώνστας, Δούλος, Αποσκίτης 14, Παπασινός, Κουβεδάκης.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *