Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Ξεκίνημα για Όσκαρ και τελικός για Νικηφόρο!

Ξεκίνημα για Όσκαρ και τελικός για Νικηφόρο!

 

Ο Νικηφόρος κέρδισε την Αττική με 61-48 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 22:00 στο κεντρικό κλειστό. Καλύτερος από το ξεκίνημα ο Νικηφόρος μπλόκαρε τελείως επιθετικά την Αττική και πήρε πολύ μεγάλη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο για να αντέξει στην αντεπίθεση των αντιπάλων του στο δεύτερο μέρος και να κερδίσει. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τους Santa Barbara Rockets για το τρόπαιο.

Στο πλαίσιο του τελικού θα βραβευτούν οι καλύτερες πεντάδες του πρωταθλήματος, ο MVP κανονικής περιόδου και ο MVP του τελικού.

Το ματς ξεκίνησε με τον Νικηφόρο να μπαίνει πολύ δυνατά στο γήπεδο. Πέντε πόντοι του Γράψα με ένα τρίποντο κι άλλο ένα τρίποντο του Σαρρή έφεραν το παιχνίδι στο 8-3 για να κάνει ο Σαρρής ξανά το 10-3. Η Αττική σκόραρε πολύ δύσκολα με τον Αλαμπασίνη να έχει κλείσει πολύ καλά τον Ζαχαρογιάννη και ο Νικηφόρος ήταν ξεκάθαρα καλύτερος, με το σκορ να πηγαίνει στο 14-7 στο 8ο λεπτό με 5 πόντους του Νικολαΐδη για την Αττική. Το δεκάλεπτο έληξε 17-7 από τα καλάθια των Γαβρίδη και Σαρρή.

Η Αττική είχε ακόμα περισσότερα προβλήματα στη δεύτερη περίοδο, στην οποία σκόραρε μόλις 3 πόντους, όλους από βολές. Έτσι, ο Νικηφόρος μπόρεσε να ανεβάσει τη διαφορά πολύ ως το ημίχρονο, φτάνοντας στο 28-10. Ο Αλαμπασίνης συνέχιζε με τις βοήθειες των υπολοίπων να έχει περάσει χειροπέδες στον Ζαχαρογιάννη και το επιθετικό πρόβλημα της Αττικής ήταν εμφανές. Γαβρίδης και Αλαμπασίνης είχαν την πρωτοβουλία επιθετικά και έφτασαν τη διαφορά στους 18 πόντους περνώντας από το 24-8 και το 28-9.

Μοιρασμένη ήταν η 3η περίοδος για τις δύο ομάδες, με την Αττική να ξεμπουκώνει επιθετικά, αλλά να μην μπορεί με την άμυνά της να γυρίσει τη διαφορά. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Αττική στο διάστημα αυτό ήταν ο Τρικαλιώτης, που έβαλε 9 συνεχόμενους πόντους από το 32-12 ως το 41-21. Ο Νικηφόρος, πάντως, κρατούσε το προβάδισμα χωρίς πρόβλημα, με τον Σαρρή και τον Πασαβάκη πήγε στο 38-19, ενώ το τρίποντο του Αλαμπασίνη τον έφερε στο 41-19 για να λήξει η περίοδος με 44-27. Η Αττική ήταν καλύτερη στο δεκάλεπτο, κυκλοφορούσε πιο εύκολα την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει ενέργεια από την άμυνά της για να μειώσει τη διαφορά περισσότερο.

Πάντως, η πίεσή της είχε αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, κυρίως όσον αφορά στην κούραση του Νικηφόρου. Αυτό φάνηκε στην 4η περίοδο, όταν η διαφορά άρχισε να μειώνεται. Η Αττική πίεζε σε όλο το γήπεδο, ο Νικηφόρος είχε πρόβλημα στο να γυρίσει την μπάλα σωστά και να σκοράρει και η διαφορά μειωνόταν συνεχώς, αφού ο αργός τρόπος παιχνιδιού που επέλεγε ο Νικηφόρος τον εγκλώβιζε επιθετικά.

Έτσι, το ματς πήγε στο 46-32 και το 48-34 με καλάθια του Ζαχαρογιάννη και του Νικολαΐδη, που ήταν εκείνος που μείωσε σε 48-36 λίγο μετά. Στο 36ο λεπτό η Αττική είχε πλησιάσει στους 10 (48-38), ενώ αμέσως μετά το τρίποντο του Νικολαΐδη, που σκόραρε τους τελευταίους 10 πόντους της ομάδας του έφερε το ματς στο 50-41 για πρώτη φορά κάτω από διψήφια διαφορά μετά το 16-7.

Η Αττική μείωσε ακόμα περισσότερο στην επόμενη επίθεση, όταν ο Νικολαΐδης έγραψε το 50-43, αλλά το ξέσπασμα των Γαβρίδη και Γράψα έφτανε για να τελειώσει το ματς. Ο Γαβρίδης πέτυχε καλάθι και φάουλ για το 53-43 και ο Γράψας είχε 6 συνεχόμενους πόντους με ένα τρίποντο για το 59-45 και πια η Αττική δεν είχε άλλες δυνάμεις να παλέψει ούτε και το χρόνο πια. Το τελικό 61-48 έστειλε τον Νικηφόρο στον τελικό, απέναντι στους Santa Barbara Rockets.

Για τον Νικηφόρο ο Γράψας είχε 17 πόντους, ο Γαβρίδης 15, ο Αλαμπασίνης 11, ενώ 11 είχε και ο Σαρρής. Από την Αττική ο Νικολαΐδης είχε 21 πόντους, ο Τρικαλιώτης 9 και ο Κουκοφίκης 8.

Νικηφόρος – Αττική 61-48
(17-7, 28-10, 44-27, 61-48)

Νικηφόρος (Τσαλίκης): Τσαλίκης 2, Μπλόντζος, Γαβρίδης 15, Αλαμπασίνης 11, Πασαβάκης 3, Κολιάκος 2, Γράψας 17, Σαρρής 11.

Αττική (Μπουργαζάς): Κουκοφίκης 8, Ξερέας, Καραλής, Κόντος, Γαλάνης 4, Νικολαΐδης 21, Τρικαλιώτης 9, Ζαχαρογιάννης 5, Μιραχτσής, Αναγνωστόπουλος 1.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *