Home / NBA / «Talkin’ ‘bout practice»!

«Talkin’ ‘bout practice»!

Έχουν περάσει 9 χρόνια από την επική συνέντευξη τύπου του Άλεν Άιβερσον που έχει μείνει στην ιστορία ως ίσως το μεγαλύτερο «all time classic» «καμένων» συνεντεύξεων. Τότε ο Άιβερσον είχε χρησιμοποιήσει 25 (για την ακρίβεια… 24,5) φορές σε λιγότερο από 2,5 λεπτά τη λέξη «practice» για να απαντήσει στους δημοσιογράφους που τον κατηγορούσαν ότι… βαριέται και προσπαθεί να αποφύγει τις προπονήσεις των Σίξερς.

Ο Μαρκ Τζάκσον στο πλαίσιο του 4ου αγώνα των Ντάλας Μάβερικς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μνημόνευσε την ατάκα του Άιβερσον, μιλώντας για τον τρόπο που προπονείται στα σουτ ο Ντιρκ Νοβίτσκι πριν από τα ματς, δίνοντας, όμως, στην ατάκα του AI το αντίθετο ακριβώς νόημα

 
Το μικρό βίντεο είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό και δείχνει τον Γερμανό να προσομοιάζει συνθήκες αγώνα (όσον αφορά στη γωνία του σουτ και στην ισορροπία του σώματος) στα σουτάκια που κάνει μόνος του, ακόμα κι όταν σουτάρει χαλαρός. Οι κινήσεις του, πλέον, είναι μηχανικές με αποτέλεσμα ακόμη και μέσα στο ματς, με τον αμυντικό να είναι κρεμασμένος πάνω του, ο Νοβίτσκι να σουτάρει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σουτάρει στην προπόνηση! Πραγματικά διαφωτιστικό βίντεο για το πώς προπονείται ο καλύτερος ψηλός σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετ.

Μιας και ο λόγος στη μνημειώδη συνέντευξη του Άλεν Άιβερσον, δεν μπορούμε να κλείσουμε το θέμα χωρίς να θυμηθούμε την άλλη ατάκα (εκτός του «we’re talkin’ ‘bout practice») που έγραψε ιστορία σε εκείνη τη συνέντευξη: «Πώς διάολο μπορώ να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους με το να προπονούμαι;».

Η περίφημη συνέντευξη τύπου του 2002:

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2007 στους Πίστονς, ο Άιβερσον κάνει πλάκα σατιρίζοντας τα όσα είχε πει τότε (αλλά το ύφος του λέει ότι νιώθει ακριβώς το ίδιο όσον αφορά στο θέμα προπόνηση):

Και το βίντεο με την ανάλυση στο σουτ του Νοβιτσκι από τον Μαρκ Τζάκσον, ο οποίος λέει ακριβώς την ίδια φράση, αλλά με την αντίθετη εντελώς σημασία:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *