Home / NBA / Μάβερικς: «Στο καλό και να μας γράφεις Λαμάρ»

Μάβερικς: «Στο καλό και να μας γράφεις Λαμάρ»

Το τελευταίο κεφάλαιο στις σχέσεις του Λαμάρ Όντομ με τους Ντάλας Μάβερικς φαίνεται πως γράφτηκε την Κυριακή, με τους υπευθύνους της ομάδας να «τελειώνουν» με συνοπτικές διαδικασίες τον απογοητευτικό φόργουορντ, που φέτος ήταν σκιά του καλού του εαυτού, αδιάφορος, ανώριμος και προκλητικός, σε μια ομάδα που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα. Ο Όντομ αποχώρησε από την ομάδα, αλλά δεν αποδεσμεύτηκε, με τους Μάβερικς, να έχουν το δικαίωμα να τον ανταλλάξουν το καλοκαίρι στο πλαίσιο του ντραφτ.

«Οι Μάβερικς κι εγώ έχουμε αμοιβαία συμφωνήσει ότι είναι καλύτερα και για τους δυο μας αν αποχωρήσω από την ομάδα. Ζητώ συγγνώμη που τα πράγματα δεν λειτούργησαν καλύτερα και για τους δύο, αλλά εύχομαι στην ομάδα των Μαβερικς, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο του Ντάλας μόνο επιτυχία στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τον τίτλο τους», έκανε δήλωση στο ESPN ο Λαμάρ Όντομ.

Οι Μάβερικς δεν αποδέσμευσαν τον Όντομ, θα τον έχουν στην «inactive» λίστα ως το τέλος της σεζόν, που σημαίνει ότι ως τις 29 Ιουνίου μπορούν να τον ανταλλάξουν (πιθανότατα στο πλαίσιο του ντραφτ). Στις 29 Ιουνίου θα πρέπει όποια ομάδα τον έχει στο ρόστερ της να τον πληρώσει τα 2.4 εκατομμύρια του buy-out του, αλλιώς φορτώνεται και τα 8.2 εκατομμύρια που προβλέπει το συμβόλαιό του για την επόμενη χρονιά.

Πάντως, και να είχαν αποδεσμεύσει οι Μάβερικς τον Όντομ, δεν θα μπορούσε να παίξει σε άλλη ομάδα στα πλέι οφς, καθώς έχουμε περάσει από την προθεσμία της 23ης Μαρτίου για να γίνει αυτό.

Πηγές κοντά στον Όντομ έλεγαν μετά την απόφαση ότι «βοηθά τον Όντομ να καθαρίσει το κεφάλι του και να αρχίσει να ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά». Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να παίξει μπάσκετ, καθώς κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ, 5 μήνες, ο Όντομ δεν έπιασε μπάλα, όπως λένε τα ρεπορτάζ.

Το ποτήρι ξεχείλισε για τους Μάβερικς στο ματς με τους Γκρίζλις, όπως είχε γράψει το Age of Basketball, με τον Νοβίτσκι και τον Καρλάιλ να μην καταδέχονται να ασχοληθούν άλλο με τη φετινή… απάτη (αγωνιστική) που λέγεται Όντομ.

Ο Όντομ τελειώνει τη χρονιά με 6.6 πόντους, 4.1 ριμπάουντ σε 20.5 λεπτά ανά αγώνα, έχοντας 35.2% εντός παιδιάς και 25.2% στα τρίποντα, όλα career-lows και μάλιστα με διαφορά από το επόμενο χαμηλότερο. Σύμφωνα με την ομάδα, οι Μάβερικς δεν σκοπεύουν να τον επαναφέρουν στο ρόστερ ως το τέλος της σεζόν (έχουν δικαίωμα να το κάνουν).

Έτσι, τελείωσε η πιο απογοητευτική μετεγγραφή στη φετινή χρονιά, αλλά και η σεζόν για τον παίκτη που έκανε τη μεγαλύτερη βουτιά στην απόδοση, από καλύτερος 6ος της λίγκας σε απλώς ανύπαρκτο. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει τώρα η ομάδα του Ντάλας, που θα έχει την ηρεμία που της έλειπε όσο ο Όντομ απασχολούσε παίκτες και τεχνικό επιτελείο, αλλά έχει και 0-7 στα παιχνίδια που αυτός δεν πάτησε παρκέ έστω και για 3-4 λεπτά να ξεκουράσει τον Νοβίτσκι.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *