Home / NBA / Ποιος κοστολογεί την υγεία;

Ποιος κοστολογεί την υγεία;

Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2007

Τελικά τι σου είναι η ζωή; Όλο το καλοκαίρι συζητούσαμε για το αν ο Γκαρμπαχόσα θα προλάβαινε το Ευρωμπάσκετ. Εδώ είχαμε γράψει άρθρο, ενώ λίγες… χώρες πιο δίπλα, όλοι οι Ισπανοί παρακαλούσαν. Και ο Χόρχε ανάμεσά τους. «Έτρεξε» το πρόγραμμα αποθεραπείας πιο γρήγορα, επέστρεψε περίπου ένα μήνα νωρίτερα του αναμενομένου, δημιούργησε τεράστιες συγκρούσεις δικές του, του ατζέντη του και της ισπανικής ομοσπονδίας με τους Τορόντο Ράπτορς, αλλά τελικά κατάφερε αυτό που ήθελε.

Στο Ευρωμπάσκετ που γινόταν στη χώρα του, ήταν παρών. Ήταν στη δωδεκάδα και είχε την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της ζωής του πραγματικότητα. Μπορεί να του έκλεψαν την μπουκιά απ’ το στόμα ο Κιριλένκο με τον Χόλντεν (χεχε…), αλλά ο Γκαρμπαχόσα ήταν ένα ακόμα ιατρικό θαύμα, ένας παίκτης που έσπασε τα χρονόμετρα, διέλυσε τις προβλέψεις και πολύ νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν βρέθηκε να ανταγωνίζεται ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Με ποιο τίμημα όμως;

Στην Ισπανία λένε ότι η χρονιά τελείωσε για τον Χόρχε. Στο Τορόντο δεν τολμάνε ούτε να το σκεφτούν, αλλά το φοβούνται, το τρέμουν και το βλέπουν… να έρχεται.

Προφανώς, δεν έχω δει… τις ακτινογραφίες στο πόδι του, για (να τις δώσω στον Dr. Ball και) να βγάλω συμπέρασμα, αλλά δεν είναι δύσκολο να «αναγνώσεις» τα σημάδια. Όσοι είχατε διαβάσει το άρθρο για «Το δράμα του Μπουρστάιν» του BEN, θα είχατε δει σε αυτό να αναφέρεται ένας ειδικός γιατρός στη Βαλτιμόρη. Ο Μαρκ Μάιερσον (το όνομά του) είναι χειρουργός και διευθυντής του Ινστιτούτου για αναδόμηση του ποδιού και του αστραγάλου, στο ιατρικό κέντρο «Mercy» στη Βαλτιμόρη. Εν ολίγοις θεωρείται στους αθλητικούς κύκλους ο νο.1 γιατρός για τραυματισμούς αθλητών σχετικούς με τα πόδια στον κόσμο. Αυτό, ακόμη πιο απλά, σημαίνει ότι είναι ο γιατρός που… κανείς δεν θέλει να επισκεφτεί. Γιατί αν το κάνει, σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Είναι η έσχατη λύση, ο θαυματοποιός, ο άνθρωπος που λένε ότι μπορεί να διορθώσει ό,τι κανείς άλλος δεν μπορεί σε ένα πόδι.

Και αν ήταν γνωστό εδώ και 2 χρόνια ότι ο Ταλ Μπουρστάιν ζει ένα προσωπικό δράμα, σε σημείο που να πονάει κι όταν περπατάει πια, και η επίσκεψη στο γιατρό αυτό ήταν η τελευταία του ελπίδα, πόσοι φαντάζονταν ότι ο επόμενος Ευρωπαίος που θα τον επισκεπτόταν θα ήταν ο Γκαρμπαχόσα;

Όταν ο Χόρχε έμπαινε στο γήπεδο, παρά τις αιτήσεις για το αντίθετο όλων στο Τορόντο, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτή τη στιγμή η καριέρα του κρέμεται από μία κλωστή. Ή, μάλλον, κρέμεται από δύο χείλη και το τι θα πουν όταν δουν το πόδι του. Σε συνάρτηση με τα όσα έλεγε ο BEN για την πίεση που ασκείται στους αθλητές, ώστε να επανέλθουν από τραυματισμούς, ποιος μπορεί να κοστολογήσει την καριέρα και την υγεία ενός αθλητή; Γιατί ο Γκαρμπαχόσα δεν… χαιρόταν μόνος του κι έλεγε ότι θα παίξει. Είχε από πίσω του ένα ολόκληρο ιατρικό επιτελείο της ισπανικής ομοσπονδίας που «έκοβε το κεφάλι του» ότι ο παίκτης ήταν έτοιμος. Τα λόγια τους διέρρευσαν στον Τύπο, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, η ομοσπονδία άρχισε τις επίσημες δηλώσεις, οι συμπαίκτες το ίδιο και ο παίκτης θα γινόταν προδότης αν πρόσεχε το πόδι του. Είδατε όλοι πώς αντιμετώπισε μερίδα του (καρεκλοκένταυρου και ισχυρού) Τύπου στην Ελλάδα τον Αντώνη Φώτση επειδή είχε σπάσει το δάκτυλο και δεν ήθελε να παίξει στο Ευρωμπάσκετ, σε μια πολύ πιο απλή υπόθεση. Ο Ισπανός φόργουορντ είχε να επιλέξει ανάμεσα στους γιατρούς του Τορόντο και σε εκείνους της ομοσπονδίας, ανάμεσα στους φόβους του και την καρδιά του. Και επέλεξε το δεύτερο. Και τώρα φαίνεται ότι πληρώνει πολύ-πολύ ακριβά το τίμημα. Και κανείς δεν θα λογοδοτήσει γι’ αυτό, γιατί όπως ήδη “διέρρευσε”… «δεν ξέρουμε αν αυτό που νιώθει έχει σχέση με τον περσινό τραυματισμό, το νιώθει 1 πόντο πιο πάνω».

Να περάσουμε και στα σοβαρά νέα της ημέρας; Μία κοπέλα από το Hard Rock Hotel βγήκε και κατηγόρησε τον Ντένις Ρόντμαν ότι πριν από… 1,5 χρόνο της έπιασε τον κώλο, ή μάλλον της έριξε χαστούκι στον κώλο. Το θέμα δεν θα ήταν δυνατόν να μην το κάνει πιο φαιδρό ο ατζέντης του Ρόντμαν: «Δεν έγινε τίποτα. Μπροστά ήταν οι σεκιουριτάδες του ξενοδοχείου. Αν ο Ντένις είχε πειράξει την κοπέλα, θα είχαν αντιδράσει». Και ρωτάω εγώ; Πείτε ότι ήσασταν σεκιουριτάδες σε ξενοδοχείο, αν βλέπατε έναν τύπο 2.08, «φέτες», γυμνασμένο όσο ελάχιστοι στον κόσμο, γεμάτο χαλκάδες και τατουάζ, οξύθυμο και «τσαμπουκά», που ήταν και «celebrity», να πιάνει έναν… κώλο, τι θα κάνατε; Θα του την πέφτατε να τον βγάλετε σηκωτό από το λόμπι, ή θα κάνατε την πάπια και θα λέγατε… «έλα μωρέ, ίσα ίσα που τη βρήκε, μην υπερβάλλουμε. Μα κι αυτή, περπατούσε πολύ κοντά του, εκείνος φταίει;».

Ο ατζέντης του Ρόντμαν συνέχισε εξηγώντας γιατί θεωρεί ότι είναι αστείες οι κατηγορίες προς τον πελάτη του: «Όλοι ξέρουν ότι ο Ντένις δεν είναι ικανός να πειράξει κανέναν, ούτε μύγα». Ναι, είναι αλήθεια, όλοι το ξέρουμε…

Όσο για το… μεγάλο φινάλε; «Μου ακούγεται περίεργο που η κοπέλα το θυμήθηκε 1,5 χρόνο αργότερα». Να και οι θεωρίες συνωμοσίας κατά του Ρόντμαν, γιατί είναι γνωστό ότι το FBI, η CIA, η KBG, η Μοσάντ, η αμερικανική κυβέρνηση και ο σύλλογος… καλοντυμένων και ανθρώπων με γούστο, προσπαθούν εδώ και χρόνια να τον βγάλουν από τη μέση.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *