Home / NBA / Στον πάγκο για να… πήξει το μυαλό του!

Στον πάγκο για να… πήξει το μυαλό του!

Ο Άντριου Μπάινουμ την είδε… σουτέρ στο τελευταίο ματς των Λέικερς και ο Μάικ Μπράουν του έδειξε το δρόμο για τον πάγκο πολύ γρήγορα. Ο ψηλός αρχικά το πήρε στην πλάκα το όλο θέμα, αλλά μετά το ματς επιτέθηκε στον προπονητή του αποκαλύπτοντας ότι απλώς ήθελε… το σερί, αφού είχε ήδη βάλει ένα τρίποντο στο προηγούμενο ματς!

Μόλις είχε ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα των Λέικερς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο Μπάινουμ κατεβάζει αμυντικό ριμπάουντ, οι Λέικερς περνούν το κέντρο, ο Ρέιμον Σέσιονς τον βλέπει στα 8 περίπου μέτρα, του δίνει πάσα (προφανώς για να παίξει high-low με τον Γκασόλ), εκείνος σηκώνεται και… πετάει τούβλο.

Μισό λεπτό αργότερα το ματς έχει διακοπή, ο Μπράουν τον βγάζει από το ματς και τον αφήνει στον πάγκο στα τελευταία 9:33 του δωδεκαλέπτου! Ο Μπάινουμ αρχικά γελάει στον πάγκο, προφανώς εκνευρίζοντας περισσότερο τον Μπράουν, που τον ξεκινά στην 4η περίοδο, αλλά μετά από 3 λεπτά και 0/3 σουτ τον βγάζει και δεν τον ξαναβάζει ως το τέλος του ματς!

Ο Μπάινουμ είχε σουτάρει τρίποντο στην εκπνοή της ήττας από το Μέμφις την Κυριακή, τρίποντο στο οποίο ήταν εύστοχος. Μάλιστα, εκείνο ήταν το πρώτο του εύστοχο στην καριέρα του μετά από 6,5 σεζόν στο NBA και 6 αποτυχημένες προσπάθειες!

Προφανώς, όπως κάναμε στα μονάκια στις αλάνες μικροί, ο Μπάινουμ ζήταγε την μπάλα από τον Σέσιονς γιατί «έλα δώσε μου το σερί, το σερί»! Αλλά… δεν το επέκτεινε. Η περίφημη φάση:

Μετά το ματς ήταν εμφανώς εκνευρισμένος με τον προπονητή του και είπε: «Έβαλα ένα την Κυριακή και ένιωσα πολύ καλά. Οπότε σούταρα. Κι αυτός με έβγαλε έξω γι’ αυτό. Δεν ξέρω γιατί άξιζε να κάτσω στον πάγκο για ένα σουτ, να σας πω την αλήθεια. Έβαλα ένα και ήθελα να βάλω κι άλλο. Σας ορκίζομαι, αυτό ήταν. Ο Μπράουν προσβλήθηκε προφανώς και με έβγαλε».

Ο Μπάινουμ έκανε ένα από τα χειρότερα ματς του φέτος, σκοράροντας 7 πόντους κάτω από το μέσο όρο του, με 7 ριμπάουντ λιγότερα, με 29% χαμηλότερη ευστοχία και παίζοντας 13 λεπτά πιο λίγα από το μέσο όρο του.

Ο Μπράουν προσπαθώντας να μιλήσει ψύχραιμα είπε: «Ένιωσα ότι μας έβγαλε εκτός ρυθμού αυτό που έκανε, οπότε τον έβγαλα από τον αγώνα. Τον έβαλα ξανά για λίγο, αλλά τον ξαναέβγαλα γιατί ένιωσα ότι με τους άλλους παίζαμε καλύτερα εκείνη τη στιγμή».

Ο Μπάινουμ στα τάιμ άουτ δεν πήγαινε κοντά στους συμπαίκτες του και τον προπονητή του, αλλά καθόταν μόνος του στην άκρη του πάγκου, αντιδρώντας προφανώς με… ωριμότητα: «Με έβγαλε από το παιχνίδι, οπότε κι εγώ έκατσα εκεί που έβαλε».

Το θέμα εννοείται ότι δεν τελείωσε εκεί, αφού για Λέικερς μιλάμε, σίγουρα κάποιος θα ρωτούσε τον Κόμπι τη γνώμη του. Ο Κόμπι, πάντως, θέλησε να φανεί διαλλακτικός, παίρνοντας ωστόσο το μέρος του Μπάινουμ: «Νομίζω ότι απλώς τέσταρε τα όρια του παιχνιδιού του. Έτσι ήμουν κι εγώ όταν ήμουν μικρός, οπότε μπορώ να τον καταλάβω. Μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει. Το τεχνικό μας επιτελείο είναι νεαρό σε ηλικία και δεν έχει συνηθίσει να ασχολείται με παίκτες που έχουν τη φιλοδοξία του Μπάινουμ, στο σημείο που βρίσκεται τώρα η καριέρα του. Ήμουν σε αυτή τη θέση και έχω πολλή εμπειρία ασχολούμενος με τον εαυτό μου και παίζοντας με τον Σακ όταν ήταν μικρός και τον συμβούλευε ο Φιλ Τζάκσον».

Ο Γκασόλ (που στο σουτ έχει την… απόλυτη κίνηση αμηχανίας) διαφώνησε με το τρίποντο του Μπάινουμ και είπε ότι ελπίζει να μην το ξανακάνει γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού του, αλλά ο Μπάινουμ έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Απ’ ότι καταλαβαίνω το μήνυμα είναι ‘μην σουτάρεις τρίποντα’, αλλά θα ξανασουτάρω και θα ξανασουτάρω κι άλλα, απλώς ελπίζω να μην είναι ίδιο το αποτέλεσμα. Ελπίζω να το βάλω».

Τελικά, μόνο ο Ειλικρινά Ευχόμενος Παγκόσμια Ειρήνη είναι λογικός σε αυτή την ομάδα…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *