Home / Α1 / «Αυτοκρατορικό» μπρέικ και ευκαιρία Ευρωλίγκας!

«Αυτοκρατορικό» μπρέικ και ευκαιρία Ευρωλίγκας!

Ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο τρίτο ματς της σειράς μέσα στην Πυλαία με 59-67, έσπασε έδρα και έκανε το 1-2 στη σειρά των μικρών τελικών. Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο και αν ο Άρης κερδίσει το ματς θα κλείσει τη σειρά και θα πάρει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου! Ο Νίκος Χατζηβρέττας και ο Κώστας Σλούκας ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα με τρομερή εμφάνιση που σφράγισε ο πρώτος με με καθοριστικούς πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο και ο δεύτερος με τρομερή οργάνωση, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα τους.

Μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρίνους» να τελειώσουν τη σειρά την Κυριακή, θέλει οπωσδήποτε το διπλό ο ΠΑΟΚ για να μείνει «ζωντανός» και να σπρώξει τη σειρά σε 5ο αγώνα. Επεισόδια στο γήπεδο στο τέλος του ματς, διακόπηκε ο αγώνας, που τελείωσε με 10λεπτη καθυστέρηση.

 
ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 59-67

Καλύτερα μπήκε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, ήλεγξε το ρυθμό στην πρώτη περίοδο και αιφνιδίασε τον Άρη, που ήταν πολύ άστοχος από κοντά, αλλά και στατικός στην επίθεσή του. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μπάβτσιτς που είχε 0/4 λέι απ στο ξεκίνημα (σε 2 επιθέσεις με 2 επιθετικά ριμπάουντ). Έτσι ο ΠΑΟΚ, με τον Γκεσέφσκι να είναι πολύ καλός στην αρχή μετά το 4-4 έτρεξε ένα 12-0 για το 16-4, τρέχοντας και βρίσκοντας εύκολα το δρόμο για το καλάθι.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος της περιόδου, με τον Άρη να έχει 6 πόντους στα πρώτα 9,5 λεπτά του αγώνα και να μοιάζει απίστευτα εγκλωβισμένος. Τότε ο Χατζηβρέττας έβαλε τρίποντο ψυχολογίας, κάνοντας το 16-9 (σκορ δεκαλέπτου) και δίνοντας ανάσα στον Άρη που ως τότε είχε 0/6 τρίποντα. Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα των δύο ομάδων άλλαξε, με τον Άρη να τρέχει ένα σερί 1-9 για να μειώσει σε 17-13 με τον ΠΑΟΚ να κάνει κακές επιλογές.

Ο Σλούκας και ο Χατζηβρέττας το είχαν πάρει πάνω τους, το ματς είχε ισορροπήσει και το τρίποντο του Χατζηβρέττα έκανε το σκορ 22-21 με τον Άρη να προσπερνά για πρώτη φορά στον αγώνα με 27-28 αφήνοντας τον ΠΑΟΚ 2,5 λεπτά χωρίς πόντο. Το 28-30 του ημιχρόνου άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς στις δύο ομάδες, με τη στατιστικά να δείχνει ότι η κατάσταση ήταν ισορροπημένη: 7-7 τα λάθη, 18-21 τα ριμπάουντ, 2-5 τα κλεψίματα.

Το δεύτερο μέρος

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, που άνοιξε με τρίποντο του Χατζηβρέττα (28-33). Ο Ντόζιερ έβαλε 4 συνεχόμενους πόντους για να μειώσει σε 32-35, αλλά το δεκάλεπτο ήταν αρκετά κακό και νευρικό και για τους δύο. Οι δύο ομάδες είχαν 0/7 σουτ εντός παιδιάς, 0/2 βολές και 4 λάθη στα επόμενα 3,5 λεπτά κακοποιώντας το μπάσκετ. Ο Άρης έβαλε 5 πόντους, παίζοντας γρήγορα και σκοράροντας εύκολα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ ήταν κακός. Έτσι, το ματς πήγε στο 32-42 για τη διψήφια διαφορά των «κιτρίνων».

Όμως, η συνέχεια ανήκε πλήρως στον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον ως το 32ο λεπτό. Κρίστμας και Μάρσαλ μείωσαν σε 39-42 στο τέλος της περιόδου, ενώ ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την επιστροφή του με Κρίστμας και Ντόζιερ φτάνοντας το σερί του στο 14-0 ως το 46-42. Ο Άρης σε όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να κάνει μόνο 2 σουτ και σε όλες τις άλλες επιθέσεις έχασε την μπάλα χωρίς να φτάσει σε σουτ.

Όμως, οι παίκτες του Σούμποτιτς μετά το 50-44 του Μάρσαλ κατάφεραν να αλλάξουν το ματς. Ο Μάρσαλ έβαλε… ορειβατικό τρίποντο για το 53-49 αλλά ο ΠΑΟΚ μετά κατέρρευσε και δέχτηκε σερί 6-18 ως το φινάλε. Κινγκ και Μπράουν μείωσαν σε 55-54, ενώ ο Άρης ισοφάρισε και προσπέρασε με καλάθι του Χατζηβρέττα (56-59). Σε άγρια κατάσταση ο Χατζηβρέττας έγραψε με τρίποντο το 56-62. Ο ΠΑΟΚ άφησε «την τελευταία του πνοή» στον αγώνα όταν το τρίποντο του Μάρσαλ μπήκε και βγήκε με τον Άρη να σφραγίζει μετά τη νίκη του.

Το πράγμα, δυστυχώς, ξέφυγε 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Άρης αναγκάστηκε να διαφύγει για τα αποδυτήρια υπό «βροχή» αντικειμένων και κροτίδων, αλλά περίπου 10 λεπτά αργότερα επέστρεψε για να τελειώσει και τυπικά ο αγώνας. Συνέχεια την Κυριακή και αν ο Άρης κερδίσει, αυτό θα είναι και το τελευταίο ματς της σειράς.

Ο απολογισμός του αγώνα

Ο Άρης αντέδρασε πολύ καλά στο ματς. Παρότι είδε τον αντίπαλό του να τρέχει 14-0 και να προσπερνά στο πιο κρίσιμο σημείο, έδειξε ηρεμία και αντιστάσεις και ανέτρεψε την κατάσταση. Σλούκας και Χατζηβρέττας έχουν την «ευθύνη» γι’ αυτό, αφού οι δυο τους έκαναν τη διαφορά οργανωτικά και εκτελεστικά. Ο ΠΑΟΚ κόλλησε πάρα πολύ στην επίθεση, με τον Μάρσαλ να προβληματίζεται από την άμυνα του Χατζηβρέττα δεν είχε σκορ και αυτό πλήρωσε, καθώς το ματς δεν πήγε ούτε ψηλά ούτε γρήγορα. Στην έδρα σου όταν τρως 67 πόντους πρέπει να κερδίζεις. Όμως, οι 59 είναι πάρα πολύ λίγοι και ο Μαρκόπουλος θα πρέπει να βρει άλλα τρικ για να βοηθήσει την ομάδα του επιθετικά στο επόμενο ματς, απεγκλωβίζοντάς την από το να ψάχνει σε κάθε φάση τον Μάρσαλ ή να κάνει σκοτωμένα σουτ.

Ο Σούμποτιτς για πρώτη φορά στη σειρά κέρδισε τη μάχη με τον Μαρκόπουλο και μάλιστα όχι στο στιλ που θα φανταζόμασταν ότι ο Άρης θα είχε πλεονέκτημα (γρήγορο μπάσκετ). Πάντως, το 4ο ματς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά και ο αγώνας θα είναι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε να σχολιάσουμε μετά μόνο το μπάσκετ και όχι και τα τυχόν έκτροπα…

Ματιά στη στατιστική

Ο Άρης ήταν πιο εύστοχος και σε δίποντα και σε τρίποντα (43% έναντι 48% και 29% έναντι 35% αντίστοιχα). Οι «κίτρινοι» είχαν προβάδισμα σε ριμπάουντ (32-38) και ασίστ (8-11), αλλά και στα κλεψίματα (4-7), ενώ τα λάθη ήταν ισορροπημένα (από 11). Γενικά, οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι στο ματς και δικαιολογημένα στο τέλος βγήκαν στον αφρό.

Σε ατομικό επίπεδο ο Μάρσαλ είχε 16 πόντους και 8 κερδισμένα φάουλ, αλλά με 6/17 σουτ, ενώ ο Ντόζιερ ήταν και πάλι ο καλύτερος με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ με 6/11 εντός παιδιάς. Ο Γκεσέφσκι πρόσθεσε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ για τον ΠΑΟΚ, ενώ 10 πόντους είχε ο Κρίστμας. «Αόρατοι» οι Αποστολίδης, Δέδας, Στίγκερς.

Ο Κινγκ είχε 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και κανένα λάθος με 7/10 δίποντα για τον Άρη, ενώ ο Χατζηβρέττας πρόσθεσε 19 πόντους και 3 ριμπάουντ με 7/12 εντός παιδιάς. Τρομερός ήταν ο Σλούκας, που έκανε απίστευτο παιχνίδι με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ, φτάνοντας το 31 ranking. Ο Μπράουν είχε 10 πόντους με 4/13 σουτ και 3 ασίστ, ενώ ο Μπάβτσιτς είχε 6 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η κάρτα του ματς

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 28-30, 39-42, 59-67.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 16 (1), Κρίστμας 10 (2), Αράπης, Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ 14, Στίγκερς 2, Μπούλγιαν 2, Γιαννακίδης 3, Γκεσέφσκι.

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 10 (1), Κινγκ 15, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 19 (4), Χαραλαμπίδης, Κασίροφ 2, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 6, Σλούκας 15 (1), Βεργίνης.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *