Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / εBEERοι, Ρούκουνες οι μεγάλοι νικητές της εβδομάδας!

εBEERοι, Ρούκουνες οι μεγάλοι νικητές της εβδομάδας!

Πολλές συγκινήσεις πρόσφερε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους εBEERους να κερδίζουν τους Spyzz με 52-45 μετά από ένα σκληρό ντέρμπι που κρίθηκε στο τέλος. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το ματς ανάμεσα στους Ρούκουνες και την Τιρινίνι, με τους πρώτους να επικρατούν με 68-59 και τους δεύτερους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, με την κατάσταση με τον διαιτητή να ξεφεύγει μετά το ματς (όχι ανάμεσα στις δύο ομάδες). Οι Santa Barbara Rockets κέρδισαν πολύ άνετα με 73-42 τους Off Balance και έφτασαν στο 50% ποσοστό νικών.

Και στην κορυφή εξελίξεις με την ΑΕΠΕ να κερδίζει τον Νικηφόρο με 67-49 και να ανεβαίνει στο 6-1 περιμένοντας το πρώτο στραβοπάτημα των Nothing But Net για να πιάσει πάλι κορυφή. Οι πρωτοπόροι δεν αγωνίστηκαν με το Sport Coffee μιας και ο διαιτητής… δεν εμφανίστηκε και το ματς θα γίνει σε άλλη ημερομηνία. Ρεπό είχε η Αττική.

Σημαντικό (ανανέωση 18/11): υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής!

Μετά από ένα πολύ σκληρό ντέρμπι που κρίθηκε στο τέλος, οι εBEERοι κέρδισαν τους Spyzz με 52-45 αλλάζοντας την εικόνα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο με πόντο με τις δύο ομάδες αν έχουν από ένα ημίχρονο. Οι Spyzz προηγήθηκαν με 23-27 στα μισά, αλλά οι αντίπαλοί τους ήταν πολύ καλοί στην τρίτη περίοδο, έπαιξαν σωστά άμυνα, στρωτό μπάσκετ με διακριτούς ρόλους (όπως είπαν οι Spyzz μετά τον αγώνα) και γύρισαν το ματς.

Μάλιστα, οι Spyzz προέκριναν τη ζώνη των εBEERων στην 3η περίοδο ως καθοριστικό στοιχείο του ματς, αφού απέναντι σε αυτή έχασαν πολλά σουτ και έριξαν την αυτοπεποίθησή τους. Στο τέλος οι Spyzz κυνηγούσαν, αλλά οι εBEERοι έβαλαν όσες βολές χρειαζόταν για να μην απειληθούν με ήττα. Μετά το ματς οι Spyzz ξεκαθάρισαν «μοναδικός στόχος πλέον η νίκη επί των Nothing But Net για την ψυχολογία της ομάδας». Αναμένεται σκληρό ντέρμπι την ερχόμενη εβδομάδα…

Για τους νικητές ο Αντωνιάδης είχε 14 πόντους και ο Κανελλίδης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις της αρχής του πρωταθλήματος με 13 πόντους, ενώ ο Ζώτος σκόραρε 9 πόντους. Από τους Spyzz, που είχαν απουσίες και κουράστηκαν όσο περνούσε η ώρα του ματς, ο Βελισσάριος είχε 19 πόντους, ο Κώτσος 13 και ο Καρακώστας 9. Οι παίκτες και των δύο ομάδων μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ματς, είπαν ότι το ευχαριστήθηκαν, έδωσαν συγχαρητήρια στους αντιπάλους και ραντεβού για το δεύτερο γύρο. Too much love!

Από νωρίς καθάρισε τον αγώνα με τον Νικηφόρο η ΑΕΠΕ κερδίζοντας με 67-49. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πυροσβέστες «έσβησαν» τελείως τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν με 21-7 με τον Τσιτίνη να μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς και τον Κωνσταντίνου να ακολουθεί.

Ο Νικηφόρος ισορρόπησε το παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο, την οποία και κέρδισε με 2 πόντους, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά στην 3η περίοδο όταν η ΑΕΠΕ με 20-13 πήρε διαφορά 19 πόντων. Στην 4η περίοδο ο Νικηφόρος προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Για τους νικητές, ο Κωνσταντίνου είχε 15 πόντους, ο Τσιτίνης 13 και ο Κωνσταντινόπουλος 12 πόντους, με τον Ζαφειρόπουλο να προσθέτει 9 πόντους. Από το Νικηφόρο ο Γράψας είχε 13 πόντους, ο Μπλόντζος Γ. είχε 10 πόντους και ο Μιχαηλίδης 9.

Οι Santa Barbara Rockets εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις απουσίες των Off Balance και τους κέρδισαν πολύ εύκολα στο μεταξύ τους παιχνίδι με 73-42. Οι νικητές από την αρχή έδειξαν ότι δεν ήθελαν να αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν με 17 πόντους στο ημίχρονο (36-19). Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς και πήγε στους 26 πόντους στην τρίτη περίοδο (56-30) και πάνω από τους 30 στο τέλος, στο 73-42.

Από τους νικητές, ο Γεωργαντής ήταν καταπληκτικός και δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα, σημειώνοντας 24 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Καναρίδης με 10 και ο Τσουνίδης με 11. Άλλοι 4 παίκτες σκόραραν από 6 ως 8 πόντους. Από τους Off Balance, που έπαιξαν χωρίς τους 3 πρώτους τους σκόρερ στο πρωτάθλημα, ο Παπανικολόπουλος είχε 19 πόντους και ο Μπέγκας 14, αλλά δεν επαρκούσαν.

Μετά από ένα σκληρό ντέρμπι οι Ρούκουνες κέρδισαν την Τιρινίνι με 68-59 για να την προσπεράσουν στη βαθμολογία. Το παιχνίδι κρίθηκε στην 4η περίοδο και ήταν κλειστό σε όλη τη διάρκειά του. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ρούκουνες κέρδιζαν με 11-10, αλλά η κατάσταση μεταβλήθηκε στη 2η περίοδο, με την Τιρινίνι να προσπερνά με 30-34.

Οι Ρούκουνες κέρδιζαν με 8 πόντους στο 26ο λεπτό, τρέχοντας ένα σερί 14-2 ως το 44-36, αλλά η Τιρινίνι αντέδρασε και έκανε ένα δικό της 0-9 για να γράψει το 44-45, με το δεκάλεπτο να τελειώνει 50-49. Στην 4η περίοδο οι Ρούκουνες μπόρεσαν να ανοίξουν τη διαφορά εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις βολές που εκτέλεσαν (14 από τους τελευταίους 22 πόντους τους μπήκαν με βολές), αλλά και την καλή τους άμυνα.

Η Τιρινίνι έχει πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία με τα φάουλ να είναι 12-28 και τις βολές 34-9 υπέρ των νικητών, από τον ίδιο διαιτητή που η Τιρινίνι είχε παράπονα και στον προηγούμενο αγώνα της. Πάντως, οι Ρούκουνες, που επίσης έχουν παράπονα, έδειξαν εκπληκτική ψυχραιμία και ευστοχία έχοντας 27/34 βολές (δηλαδή 79.5%).

Οι νικητές στηρίχτηκαν στην τριάδα των πρώτων τους σκόρερ, που ήταν όλοι παρόντες στο ματς, με τον Θεοδωρόπουλο να έχει 20 πόντους, τον Καλτσή 19 και τον Βοϊδηλο 18. Από την Τιρινίνι ο Κουσούλης είχε 21 πόντους και ο Ασημακόπουλος 9 με σημαντική παρουσία στις δύο ρακέτες, ενώ ο Δημόπουλος πρόσθεσε 8 πόντους.

SPYZZ – εBEERοι 45-52

Spyzz: Κώτσος 13, Βελισσάριος 19, Καρακώστας 9, Αχίμαστος 4, Φίλιας, Ησαΐας.

εBEERοι: Χαντόπουλος Θ., Κανελλίδης Π. 13, Χριστοδουλάκης Β. 6, Ζώτος Π. 5, Αντωνιάδης Π. 14, Ρήγας Χρ. 3, Σταθόπουλος Κ. 2, Ζώτος Χρ. 9.

ΑΕΠΕ – ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 67-49

ΑΕΠΕ: Τσιτίνης Σπ. 13, Τριπολιτσιώτης Αγγ. 5, Ζαφειρόπουλος Ανδ. 9, Πασχάλης Αν. 6, Μιχαηλίδης Κ. 2, Μπουντούρης Χρ. 5, Κωνσταντινόπουλος Σπ. 12, Κωνσταντίνου Κ. 15, Καρουμπής Σπ., Σταυρόπουλος Ανδ.

Νικηφόρος: Στρατής Φ. 4, Τσαλίκης Γ. 3, Μπλόντζος Γ. 10, Πασαβάκης Θ. 3, Γιατρός 2, Κακολύρης Τ. 5, Γράψας Α. 13, Μιχαηλίδης 9.

SANTA BARBARA ROCKETS – OFF BALANCE 73-42

Santa Barbara Rockets: Πέτρου Σπ., Μακρής Στρ. 6, Καλομπράτσος Χ. 6, Καλομπράτσος Α., Καναρίδης Γ. 10, Χριστόπουλος Α. 2, Τοσουνίδης Χ. 11, Γεωργαντής Α. 24, Σταμάτης Α. 8, Μιχαηλίδης Μ. 6.

Off Balance: Γιαννόπουλος Α. Μπέγκας Σ. 14, Λίγκας Ν. 2, Ρήγας Γ. 7, Παπανικολόπουλος Αλ. 19, Παπαδάτος Δ.

ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ – ΤΙΡΙΝΙΝΙ 68-59

Τιρινίνι: Μυλωγιαννάκης Π., Αντωνόπουλος Ανδ. 4, Οικονομόπουλος Κ., Δημόπουλος Β. 8, Μήτσης Ν., Τσουκνιδής Δ. 6, Κουσούλης Α. 21, Αγγέλου Θ. 2, Στεφανιώτης Δ. 5, Ασημακόπουλος Π. 9, Μπόικου Β., Κουβαράς Αγγ. 4.

Ρούκουνες: Γκότσης Γ., Θεοδωρόπουλος Κ. 20, Βοϊδηλος Π. 18, Χριστοδουλόπουλος Μ. 4, Κούτουλας Δ., Νικολόπουλος Σ. 1, Μαργαρίτης Αλ. 4, Πανόπουλος Αγ., Καλτσής Θ. 19, Μενεξιάδης Σ. 2.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *