Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Μια χαμένη ευκαιρία

Μια χαμένη ευκαιρία

Δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2007

Ο Ολυμπιακός έχασε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, μέσα στο «σπίτι» μιας αρκετά δυνατής ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν τη νίκη, αλλά ουσιαστικά, έχασαν το ματς με δύο λάθος πάσες στο τελευταίο 1,5 λεπτό.

Ο Γουντς για πρώτη φορά έκανε ένα μεγάλο ματς εκτός έδρας προσφέροντας μάλιστα και ένα καταπληκτικό κάρφωμα πάνω σε άμυνα. Μαζί του και ο Τζάκσον. Ωστόσο, οι δύο αυτοί χαρισματικοί σκόρερ που «κουβάλησαν» τον Ολυμπιακό, «κάνουν ζημιά» στην άμυνα της ομάδας. Από την άλλη ο Ματσιγιάουσκας, μπορεί να μην έπιασε τα συνηθισμένα φετινά του στάνταρ, αλλά και μόνο η παρουσία του στο παρκέ για 30 λεπτά, απελευθέρωσε τον Γουντς και τον Τζάκσον, στους οποίους δεν υπήρχε περιφερειακός για να δώσει βοήθεια. Ο Μάτσε στη σημερινή, μέτρια για τους πολλούς, βραδιά του, εξόντωσε τον Καουκένας που τον κυνηγούσε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, κρατώντας τον σε μια χαμηλή πτήση με 4/12 εντός παιδιάς και 5 φάουλ.

Ουσιαστικά, απ’ τον Ολυμπιακό έλειψε σήμερα ο Λιν Γκριρ, ο παίκτης που θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στο καλάθι πιο εύκολα στο τέλος ή θα είχε τη δυνατότητα να την κατεβάσει πιο άκοπα από τον (καλό κατά τ’ άλλα) Τεόντοσιτς που στο φινάλε έμοιαζε να είχε πελαγώσει, σταματώντας την ντρίμπλα σε άσχημα σημεία και κάνοντας μια καθοριστική λάθος πάσα. Εκτός από τον Γκριρ, που δίνει ακόμη μεγαλύτερη κλάση στην ομάδα, έλειψε και ο Βασιλόπουλος, απουσία που αποτυπώνεται εύγλωττα στους 40 πόντους που πέτυχαν μαζί δύο περιφερειακοί, μάλλον μέτριοι σκόρερ, των Ιταλών, ο Θόρντον με τον Σάτο.

Βέβαια, οι απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία, αφού ακόμα κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μια ανάσα από τη νίκη και θα μπορούσαν να την είχαν πάρει αν είχαν καθαρό μυαλό στο τέλος. Από την άλλη, η Σιένα που έμοιαζε υποταγμένη στο ανώτερο ρόστερ των Πειραιωτών στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έδειξε το βασικό της χαρακτηριστικό: το πνεύμα του νικητή. Μια ομάδα που έχει κάνει ούτε 10 ήττες τα τελευταία 2 χρόνια, είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσεις σε ντέρμπι, γι’ αυτό και θα έπρεπε αν είναι καλύτερα προετοιμασμένος ο Ολυμπιακός για τέτοιο ενδεχόμενο.

Μια ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Γιώργο Πρίντεζη, που φέτος μοιάζει έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο, και σε ένα δύσκολο ματς, όπως το σημερινό, ξεδίπλωσε το ταλέντο του με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Όσο για την άμυνα, που είναι το… αγαπημένο θέμα συζήτησης και φέτος για τον Ολυμπιακό, η σημερινή τακτική ήταν να αφήσει τους Ιταλούς, που έχουν μερικούς σουτέρ που δε διστάζουν, να πάρουν τρίποντα. Δεν ήταν κακή η ιδέα του Γκέρσον, αφού παρέσυρε τους περισσότερους περιφερειακούς της Σιένα σε ένα μπαράζ τριπόντων (1/9 ο ΜακΙντάιρ, 1/4 ο Ιλιέφσκι, 2/7 ο Σάτο, 2/6 ο Καουκένας, πιο εύστοχοι ήταν μόνο ο Θόρντον με 4/5 και ο Στοόυνρουκ με 2/4). Ο Πίνι είδε ότι η Σιένα δε θα ήταν εύκολο να ξεφύγει μόνο με τρίποντα (σούταρε 38 έναντι 33 διπόντων), οπότε επέμεινε στο ίδιο σύστημα ελπίζοντας ότι θα κερδίσει στο ντέρμπι των τελευταίων λεπτών. Τελικά, επικράτησε ο νόμος της winner ιταλικής ομάδας που είχε στο πλάι της και μερικές χιλιάδες αφιονισμένων οπαδών, οι οποίοι δημιούργησαν ατμόσφαιρα δύσκολη για τους αντιπάλους.

Ο πρώτος γύρος έχει πολύ μέλλον ακόμη και ο Ολυμπιακός διεκδικεί κάθε θέση και έχει τα προσόντα να πάρει αυτό που επιθυμεί. Αλλά αυτά θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες…

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *