Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Πρώτος, εντυπωσιακός και αήττητος

Πρώτος, εντυπωσιακός και αήττητος

Δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου2007

Τον πρώτο γύρο αήττητος έκλεισε ο Παναθηναϊκός μετά από τη χθεσινή δύσκολη νίκη, με 92-85, επί της Ρεάλ. Ήταν ένα δυνατό ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά και απόλαυσαν περίπου 15.000 φίλαθλοι. Το Age of Basketball βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και σας μεταφέρει τα σχόλια για τον αγώνα και για τον παλμό στις εξέδρες.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και η Ρεάλ έδειξε ικανή να πάρει τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη, καθώς ήταν μπροστά ακόμη και με 71-77 με λιγότερα από 5 λεπτά για τη λήξη. Την πλάστιγγα υπέρ των «πρασίνων» έγειραν 6 βασικά γεγονότα ή παίκτες:

1. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με μια μεστή, ουσιαστική εμφάνιση, «ντύθηκε» ηγέτης του Παναθηναϊκού και τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 6 ασίστ. Ο Σάρας μοιάζει να δένει με την ομάδα όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός.

2. Ο Μάικ Μπατίστ, ήταν στην κατάλληλη θέση σε κάθε στιγμή μετατρέποντας τις πάσες των περιφερειακών συμπαικτών του σε εύκολες ασίστ.

3. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, έβαλε 9 πόντους, με 4 κερδισμένα φάουλ, σε 10 λεπτά συμμετοχής. Σημαντική συνεισφορά, δεδομένου ότι ήρθε από έναν παίκτη που μάλλον δεν περίμενε η Ρεάλ, σε σημείο που οι γηπεδούχοι είχαν κολλήσει.

4. Ο Μπετσίροβιτς και ο Ντικούδης, σκόραραν τακτικά.

5. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που από αυτό το site τον έχουμε ξαναχαρακτηρίσει ως τον… απόλυτο clutch παίκτη του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ, το απέδειξε και πάλι με ένα μεγάλο τρίποντο στο 71-77 και ενώ μέχρι τότε έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος (δεδομένου ότι ήταν άποντος και είχε 3 λάθη ως τότε).

6. Ο προπονητής της Ρεάλ, Χοάν Πλάθα, έβαλε και αυτός το… λιθαράκι του για την επικράτηση του αντιπάλου του, αφού δεν είχε κανένα ουσιαστικό σύστημα για τους δύο κατά τεκμήριο πολυτιμότερους παίκτες του, τον Ρέγιες και τον Παπαδόπουλο. Έτσι, δύο παίκτες που μπορούν σχετικά εύκολα να βάλουν την μπάλα στο καλάθι ή να κερδίσουν κάποιο φάουλ, αφ’ ενός υποχρεώθηκαν σε «τραβηγμένες» προσπάθειες, αφ’ ετέρου δεν έπαιξαν καθόλου μαζί και έμειναν στον πάγκο στα τελευταία λεπτά που η Ρεάλ δέχθηκε το 21-8 σερί του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός κλείνει λοιπόν, τα πρώτα 7 παιχνίδια με τρόπο εντυπωσιακό, χωρίς απώλειες, κάτι σημαντικό μιας και είχε τα ντέρμπι του ομίλου εντός έδρας. Οι «πράσινοι» δείχνουν δυνατοί και σίγουροι, και, κυρίως, διακατέχονται από το πνεύμα του νικητή που τους βοηθάει να παίρνουν με… κεκτημένη ταχύτητα τα ντέρμπι.

Από την άλλη, εκτός από την τακτική του Πλάθα, αξίζει να αναφέρουμε ότι πολύ καλή εντύπωση μας έκανε τόσο ο Μιχάλης Πελεκάνος, που ανεβαίνει σιγά σιγά, αλλά και ο 20χρονος Σέρχιο Λουλ που έδειξε ψήγματα του τεράστιου ταλέντου του.

Και δυο λόγια για τον κόσμο… Βοήθησε πολύ χθες την ομάδα και δε σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει, πιστεύοντας στη νίκη. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους να κερδίζει και, μιας και ελάχιστες φορές έχει συμβεί το αντίθετο τα τελευταία χρόνια, έχουν μεγάλη πίστη στις δυνατότητές της.

Εντωμεταξύ, ο Ζίζιτς έχει… την τιμητική του μεταξύ των οπαδών, αφού όταν μπήκε στο γήπεδο τα σχόλια ήταν θετικά, αλλά μόλις έκανε 1-2 λάθος προσπάθειες άρχισαν τα… γαλλικά για αυτόν και την πρώην ομάδα του! Όσο για τον Ομπράντοβιτς, ενώ έβλεπε την ομάδα του να παίρνει άλλη μια δύσκολη νίκη, άκουγε χαμογελαστός στην άκρη του πάγκου και πάλι το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων…

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *