Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Λίγο καλύτερος αλλά μηδέν στο πηλίκο

Λίγο καλύτερος αλλά μηδέν στο πηλίκο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο 2ο ματς των προημιτελικών από την ΤΣΣΚΑ με 100-80 αυτή τη φορά για να φύγει από τη Μόσχα με 0-2 και να πρέπει να πάρει και τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ αν θέλει να μείνει ζωντανός για τη συνέχεια και να συνεχίσει να παλεύει για το φάιναλ φορ. Βελτιωμένος σχετικά σε σχέση με το πρώτο ματς, και πάλι, όμως, οι Ρώσοι κυριάρχησαν κατά κράτος στο παρκέ, κερδίζοντας κάθε δεκάλεπτο και ελέγχοντας τον αγώνα ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά όλο και περισσότερο για να αγγίξει και πάλι τους 30 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά καλός στην επίθεση αυτή τη φορά, αλλά η άμυνα είναι ένα άλλο θέμα. Η ΤΣΣΚΑ σκόραρε όπως και όπως ήθελε, μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο έμεινε κάτω από τους 25 πόντους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προφανώς ο Παναθηναϊκός να την ακολουθήσει. Οι «πράσινοι» πλησίασαν σε μονοψήφια απόσταση για τελευταία φορά στις αρχές της 3ης περιόδου, αλλά δεν μπόρεσαν να έρθουν πιο κοντά από το 47-38, με την ΤΣΣΚΑ να παγιώνει μια διαφορά 10-15 πόντων στο δεκάλεπτο, για να ξεφύγει με 21 (στο 72-51) λίγο πριν το τέλος του.

Μετά ήταν πολύ αργά και το ματς είχε τελειώσει, το 4ο δεκάλεπτο ήταν ξανά διαδικαστικό. Στο 4ο δεκάλεπτο οι Ρώσοι έφτασαν ως και το +29 του 86-57 για να χαλαρώσουν στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να το πάει καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο ματς, καταρχήν χρειάστηκαν 14 λεπτά για να πιάσουμε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (29-23 τώρα, 29-22 τότε) του πρώτου αγώνα. Όμως, και πάλι δεν μπόρεσε να κρατήσει χαμηλά την ΤΣΣΚΑ, αλλά ούτε και να της κατεβάσει τα ποσοστά με τα οποία σκόραρε. Και όσο η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, δεν μοιάζει πιθανό να μπορεί να αλλάξει κάτι στη σειρά. Η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να κατέβει τουλάχιστον 20-25 πόντους για να πάριε ο Παναθηναϊκός το 3ο ματς και όταν σουτάρει με πάνω από 60% εντός παιδιάς, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί.

Στο 2ο ματς οι Ρώσοι σούταραν με 69% στα δίποντα και 52% στα τρίποντα, είχαν μόλις 28 ριμπάουντ (αλλά με τα ποσοστά που είχαμε στο ματς δεν υπήρχαν και πολλά ριμπάουντ για να πάρουν), μοίρασαν 28 ασίστ με 9 παίκτες να δίνουν τουλάχιστον από 2 (και τον Τεόντοσιτς 8 ξανά) και μόλις 11 λάθη. Ο Κιριλένκο είχε 6/9 σουτ με 4/4 τρίποντα, έκλεψε δύο μπάλες και έκανε 3 τάπες στο ματς, ήταν ο καλύτερος της ΤΣΣΚΑ, με τον Ντε Κολό να ακολουθεί με 16 πόντους και 4 ασίστ, τον Ουίμς να έχει 20 πόντους με 8/12 σουτ και τον Τεόντοσιτς να είναι πολύ καλός οργανωτικά.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν άστοχος, αντιθέτως ήταν πολύ εύστοχος, 58% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα, είχε 25 ριμπάουντ, 20 ασίστ και 14 λάθη. Όλα αυτά νομίζω έδειξαν και στον πλέον… δύσπιστο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να πάρει ματς στη σειρά από την επίθεσή του, τουλάχιστον όχι αν δεν δούμε την ΤΣΣΚΑ στο χειρότερο βράδυ της σεζόν. Αντιθέτως, θα πρέπει να παίξει σκυλίσια άμυνα, κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα στα δύο πρώτα ματς. Οι 193 πόντοι που έχει δεχτεί δεν είναι απλώς πάρα πολλοί, είναι όσοι θα έπρεπε να έχει δεχτεί σε… 3 παιχνίδια αν θα ήθελε να έχει τύχη στη σειρά.

Στο ματς καλύτερος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Φώτσης με 12 πόντους και 5 ασίστ, ο Γκιστ είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ο Μπατίστα 10 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Διαμαντίδης 6 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πάντως, ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστα είχαν και από 3 λάθη, η άμυνα της ΤΣΣΚΑ τους έκλεισε πολύ καλά και έδωσε βάρος πρώτα σε αυτούς. Ο Παππάς είχε 13 πόντους και 3 ασίστ, ο Γιάνκοβιτς ήταν καλούτσικος με 10 πόντους, αλλά 4/11 σουτ. Άφησα για το τέλος τον Χαραλαμπόπουλο, επίτηδες. Ο πιτσιρικάς είχε 14 πόντους με 5/5 σουτ, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε 22 λεπτά συμμετοχής. Μπήκε στον αγώνα με 7 πόντους στα πρώτα 5:30 λεπτά, βγήκε με το σκορ στο 8-11 για τον Παναθηναϊκό μετά από 6:03 αγώνα, αλλά για κάποιο λόγο ξαναμπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν χρησιμοποιήθηκε στα υπόλοιπα 14 λεπτά του πρώτου μέρους. Πραγματικά αυτό δεν βγάζει νόημα, ήταν ο καλύτερος του γηπέδου μέχρι εκείνο το σημείο και η άμυνα του Παναθηναϊκού έμοιαζε να τα πηγαίνει υπέροχα.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είχε καλή κίνηση στην επίθεση, έβρισκε την πάσα προς τον ελεύθερο παίκτη και έφτασε σε αρκετά καλά σουτ. Έτρεξε και όποτε μπόρεσε, επιθετικά αγωνίστηκε αρκετά καλά. Όμως, όσο δεν βγάζει την ενέργεια που πρέπει στην άμυνα (ή τη βγάζει με λάθος τρόπο) δεν μπορεί να καταφέρει να ακολουθήσει την ΤΣΣΚΑ. Αν θέλει να πάρει το 3ο ματς και να μείνει ζωντανός στη σειρά θα πρέπει να κάνει προσαρμογές στο ρόστερ του στον επόμενο αγώνα. Και στους χρόνους συμμετοχής και στο πού θα ρίξει βάρος στην επίθεση, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι στα δυο πρώτα ματς είχε την ατυχία της απουσίας του Σλότερ.

Η συνέχεια θα δοθεί στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα στις 21:45 και ο Παναθηναϊκός ελπίζει με τη βοήθεια του κόσμου του να καταφέρει να βάλει πιο δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ και να πάρει το ματς. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν αυτό είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν για τους «πρασίνους» αξίζει τον κόπο να πάει κάποιος στο γήπεδο και να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του τριφυλλιού.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 47-35, 72-54, 100-80.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 16 (2τρ. 4ασ.), Τεόντοσιτς 5 (1τρ. 8ασ.), Νίκολς 7 (1τρ. 3ασ.), Τζάκσον 5 (2ασ.), Μαρκοϊσβίλι 9 (1τρ. 2ασ.), Κορόμπκοφ 3, Ουίμς 20 (3τρ. 2ασ. 3κλ.), Βορόντσεβιτς 3 (1τρ. 4ρ. 3ασ.), Καούν 9 (2ασ.), Χριάπα 3 (1τρ. 2ασ.), Χάινς 4 (3ρ.), Κιριλένκο 16 (4τρ. 4ρ. 2κλ.).

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 14 (2τρ. 4ρ.), Γιάνκοβιτς 10 (2τρ. 2ασ. 2κλ.), Φώτσης 12 (2τρ. 5ρ. 2ασ.), Νέλσον, Παππάς 13 (1τρ. 3ασ.), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6 (2τρ. 6ασ.), Γκιστ 13 (4ρ. 3ασ.), Μπατίστα 10 (4ρ. 2ασ.), Μπλουμς, Λούντζης.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *