Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2011 / Εκτός και ο Μουμπρού

Εκτός και ο Μουμπρού

Μετά τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα και ο Άλεξ Μουμπρού αποφάσισε να μην αγωνιστεί με την εθνική Ισπανίας φέτος το καλοκαίρι. Η διαφορά είναι ότι τον Μουμπρού είχε προλάβει ο Σέρτζιο Σκαριόλο να τον καλέσει στην προεπιλογή πριν αυτός ανακοινώσει ότι δεν θα παίξει.

Ο Μουμπρού είπε ότι θέλει να μείνει εκτός εθνικής, ώστε να αφοσιωθεί στο σύλλογό του «όχι μόνο από πλευράς τακτικής και τεχνικής, αλλά και συναισθηματικά».

Ο Σκαριόλο, μιλώντας για το θέμα, είπε ότι η Ισπανία… θα το ξεπεράσει: «Και οι δύο είναι μεγάλοι παίκτες κι έχουν αποτελέσει κολώνες της εθνικής, καθώς είναι άντρες με πολύ καλή καριέρα και αφοσίωση στην ομάδα. Ο ρόλος τους στο παρκέ ήταν πολύ σημαντικός, παρότι δεν φαίνεται πολλές φορές όσο με άλλους παίκτες, είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Όμως, η ζωή συνεχίζεται και έχουμε στα χέρια μας μια ομάδα που γίνεται νεαρότερη, με λιγότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ευρωμπάσκετ. Αυτό σημαίνει ότι θα θελήσουν να παλέψουν για μετάλλια και για προσωπική καταξίωση».

Ο Σκαριόλο πιστεύει ότι αυτό το Ευρωμπάσκετ θα είναι «το καλύτερο της τελευταίας 20ετίας και όσον αφορά την ποιότητα των παικτών που θα αγωνιστούν αλλά και όσον αφορά τις ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν 7-8 ομάδες που μπορούν να πάρουν τον τίτλο».

Στην ουσία η άρνηση του Μουμπρού να κατέβει, ανοίγει την πόρτα της δωδεκάδας σε έναν από τους Κλαβέρ, Σουάρεθ (και στους δύο σε περίπτωση που οι Μαρτίνεθ, Σάντα κοπούν αμφότεροι), γιατί κακά τα ψέματα, οι 9 (ή και 10 αν θεωρήσουμε και τον Ρέγιες μέσα σε αυτούς) θέσεις της δωδεκάδας είναι μάλλον κλεισμένες ήδη.

About nikolask11

Check Also

Ευρωμπάσκετ 2011: αποχαιρετώντας τη Λιθουανία…

Οι αγώνες στα γήπεδα της Λιθουανίας τελείωσαν και το Ευρωμπάσκετ μας αφήνει πολλές αναμνήσεις καθώς …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *