Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2011 / Κριτική, ξεκατίνιασμα και… ζαχαροπλαστική!

Κριτική, ξεκατίνιασμα και… ζαχαροπλαστική!

Μπορεί να τελείωσε το Ευρωμπάσκετ, αλλά όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν τελειώνει το μπάσκετ αρχίζει το… ξεκατίνιασμα! Ναι, όλοι το περιμέναμε και δεν θα μας απογοητεύσει καθόλου. Προφανώς πρωταγωνιστές είναι οι μεγάλοι χαμένοι του Ευρωμπάσκετ, οπότε δικαιολογημένα η συζήτηση γίνεται σε Σερβία και Σλοβενία. Βέβαια, στη Σλοβενία έχουν και… άλλες αφορμές, αλλά και πάλι, η κόντρα είναι ξεκαρδιστική.

Στη Σερβία τις τελευταίες ημέρες ακούγονται πολλά μουρμουρητά για την παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο Ευρωμπάσκετ και, παρότι η ομοσπονδία ως τώρα τον καλύπτει, δεν συμβαίνει το ίδιο και με αρκετούς προπονητές. Ο Ντέγιαν Μποντιτόγκα, αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, είπε ότι θα συναντηθεί με τον Ίβκοβιτς την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της Σερβίας. Βέβαια, ο Ίβκοβιτς είχε θέσει ως καταληκτική χρονιά για την προπονητική του καριέρα το 2012, οπότε αν συνεχίζει να θέλει αν αποχωρήσει του χρόνου, δεν έχει νόημα να χαθεί η κενή χρονιά (το 2012 οι Σέρβοι θα έχουν μόνο φιλικά) χωρίς να μπει ένας νέος προπονητής στην ομάδα για να αρχίσει να χτίζει.

Πέραν των θεμάτων με την Ομοσπονδία, ο Ίβκοβιτς έχει να αντιμετωπίσει και την κριτική των συναδέλφων του. Ο Ζόραν Σλάβνιτς ήταν πολύ σκληρός στα όσα είπε για τον Ίβκοβιτς, κατηγορώντας τον εν ολίγοις ότι είχε χάσει την μπάλα στο Ευρωμπάσκετ, ότι δεν «διάβαζε» γρήγορα την εξέλιξη των αγώνων, ότι δεν έπαιζαν αυτοί που το άξιζαν μιας και στην ομάδα υπάρχουν κλίκες και ότι ο Τεόντοσιτς κάνει ό,τι θέλει στην ομάδα καταστρέφοντάς την.

Ο Σλάβνιτς είπε: «Δεν έγινε καλή διαχείριση της ομάδας. Οι αλλαγές γίνονταν καθυστερημένα και οι παίκτες δεν έπαιζαν όσο δικαιούνταν με βάση την απόδοσή τους στο παρκέ». Για να συνεχίσει για τον Τεόντοσιτς: «Ο Τεόντοσιτς έκανε ό,τι ήθελε και δεν τον περιόριζε κανείς. Αυτή η κατάσταση είναι ευθύνη του προπονητή, που του έδωσε απόλυτη ελευθερία στο παιχνίδι».

Ο Ίβκοβιτς δεν έχει απαντήσει ακόμα, αλλά πολλές φορές συνηθίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ίδωμεν…

Κι αν στη Σερβία η κατάσταση τουλάχιστον είναι… πολιτισμένη και οι καυγάδες γίνονται με το γάντι, δεν ισχύει το ίδιο και για τη Σλοβενία. Θυμάστε στην αρχή του καλοκαιριού που ο Μάλκοβιτς έκοψε τον Σάνι Μπετσίροβιτς από την προετοιμασία λέγοντας ότι δεν ήταν έτοιμος λόγω τραυματισμών και ο Μπετσίροβιτς είχε «τρελαθεί»;

Τότε ο Μπετσίροβιτς είχε πει ότι είχε περάσει όλες τις εξετάσεις με επιτυχία σε Τουρκία και ΤΣΣΚΑ και ότι ο προπονητής της εθνικής είπε ψέματα, ψέματα που κάνουν κακό στην καριέρα του Σλοβένου άσου. Επίσης, είχε πει τότε ότι αν δεν τον ήθελε ο Μάλκοβιτς ας τον έπαιρνε τηλέφωνο, «όχι να πει τέτοια ψέματα».

Φαίνεται ότι… η οικογένεια Μπετσίροβιτς στράβωσε πολύ άσχημα με τον Μάλκοβιτς από τότε και έκανε απλώς υπομονή μέχρι να αποτύχει στο Ευρωμπάσκετ. Η αποτυχία τους «έκατσε», οπότε τώρα ο Μάλκοβιτς δέχτηκε τρομερή επίθεση από τον κόουτς Μέμι Μπετσίροβιτς, πατέρα του Σάνι. Βέβαια, τα ζητούσε ο οργανισμός του, αφού βγήκε και δήλωσε ότι δεν ήταν αποτυχία η παρουσία της Σλοβενίας στο Ευρωμπάσκετ.

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, είχαμε πολλούς τραυματισμούς έμπειρων παικτών, και πολλούς που έπαιζαν για πρώτη φορά σε Ευρωμπάσκετ. Δεν είναι απογοήτευση που δεν προκριθήκαμε στο προολυμπιακό. Η Σλοβενία έχει 2 εκατομμύρια πληθυσμό. Όταν δεν παίζουν οι 6 καλύτεροί σου παίκτες, έχεις πρόβλημα. Αλλά για εμάς μιλάτε; Δεν είδατε την Ιταλία; Τη Σερβία; Την Τουρκία που ήταν δευτεραθλήτρια κόσμου πέρσι; Τη Γερμανία του Νοβίτσκι; Τι λέτε γι’ αυτούς; Όλοι αυτοί λένε τώρα ότι η διοργάνωση ήταν δύσκολη. Όλοι τερμάτισαν κάτω από εμάς».

Υπερβολικός ο Μάλκοβιτς που, κακά τα ψέματα, παρουσίασε μια ομάδα έκτρωμα στο Ευρωμπάσκετ, που απέδιδε πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητές της και μετά είπε «δεν με ενδιαφέρει τι στόχους είχε θέσει η ομοσπονδία της Σλοβενίας και δεν θα το σχολιάσω. Εγώ είμαι ικανοποιημένος, είναι σοβαροί άνθρωποι, αν θέλουν να με διώξουν, ας με διώξουν».

Ο Μέμι Μπετσίροβιτς, ο προηγούμενος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας πριν τον Μπόζα, κατηγόρησε τον Μάλκοβιτς ουσιαστικά για όλα, από τον τρόπο παιχνιδιού, τη διαχείριση των παικτών, τους παίκτες που πήρε μαζί του, το στήσιμο της ομάδας μέχρι το… κρύο νερό στα ντους στα αποδυτήρια.

Και ο Μπόζα είχε απάντηση, βεβαίως, σε όλα αυτά: «Μου επιτέθηκε από την αρχή επειδή δεν πήρα το γιο του στην ομάδα. Λέει ότι η 7η θέση είναι αποτυχία. Αυτό που έχω εγώ να του πω είναι ότι είναι καλύτερος ως ζαχαροπλάστης παρά ως προπονητής. Η κριτική του δεν με αγγίζει. Ας με κριτικάρουν ο Ζντοβτς, ο Σάγκατιν ή ο Πίπαν, αυτός ο κύριος δεν με αγγίζει».

Οπότε, να ξέρετε ότι αν δείτε τον Μπετσίροβιτς στο δρόμο και τον ρωτήσετε την κλασσική ερώτηση του ελληνικού καμακιού «ζαχαροπλάστης είναι ο πατέρας σου;», είναι πολύ πιθανό αν βρίσκεται ο Μάλκοβιτς κοντά να πεταχτεί για να πει «ναι, προπονητής πάντως δεν είναι». Αναμένουμε την αντίδραση του Μπετσίροβιτς, που μάλλον δεν θα είναι τόσο γλυκιά όσο θα ήθελε ο Μάλκοβιτς.

About nikolask11

Check Also

Ευρωμπάσκετ 2011: αποχαιρετώντας τη Λιθουανία…

Οι αγώνες στα γήπεδα της Λιθουανίας τελείωσαν και το Ευρωμπάσκετ μας αφήνει πολλές αναμνήσεις καθώς …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *