Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Δύσκολα για ΟΣΦΠ, πιο εύκολα για ΠΑΟ, βουνό για ΠΑΟΚ

Δύσκολα για ΟΣΦΠ, πιο εύκολα για ΠΑΟ, βουνό για ΠΑΟΚ

Έγινε η κλήρωση της Ευρωλίγκας, με τις ελληνικές ομάδες και τους φιλάθλους της χώρας να είναι μετά από πολλά χρόνια κάπως μουδιασμένοι και αμήχανοι στο πώς να προσεγγίσουν το θέμα. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με αρκετούς καλούς αντιπάλους στον πρώτο όμιλο, αλλά αυτή τη στιγμή το τελευταίο που τον νοιάζει είναι οι αντίπαλοί του στην Ευρωλίγκα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός έχει ευκολότερη δουλειά στον Β΄ όμιλο, καθώς από τις 5 αντιπάλους του οι δύο φαντάζουν ότι θα είναι ισχυρές του χρόνου, ενώ το μακράν πιο σκληρό γκρουπ μοιάζει ότι θα είναι το 3ο.

Στα πολύ βαθιά έπεσε ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά, καθώς θα πρέπει στα προημιτελικά του ενός final-eight να αντιμετωπίσει τη Γαλατασαράι. Αν κερδίσει παίζει ημιτελικό με το νικητή του Βιλερμπάν-Γκραβελάν.

Στον 1ο όμιλο έπεσε ο Ολυμπιακός και απέναντί του θα συναντήσει τις Κάχα Λαμποράλ, Φενέρμπαχτσε, Μπιλμπάο, Καντού και Νανσί.

Στον 2ο όμιλο ο Παναθηναϊκός, που θα κονταροχτυπηθεί με την τρομερή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζαλγκίρις Κάουνας που κάνει σημαντικές κινήσεις και από εκεί και πέρα την Ουνικάχα Μάλαγα που θα είναι βελτιωμένη από φέτος και τις Μπαμπέργκ και ΚΚ Ζάγκρεμπ.

Ο 3ος όμιλος, που είναι και ο πιο δυνατός, έχει Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν, Αναντόλου Εφές (πρώην Εφές Πίλσεν), Αρμάνι Μιλάνο, συν μια ομάδα από το 1ο προκριματικό γκρουπ. Σε αυτό το γκρουπ θα μπει ο ΠΑΟΚ αν περάσει από τα προκριματικά.

Στον 4ο όμιλο βρίσκονται οι Μπαρτσελόνα, Σιένα, Ούνικς Καζάν, Ασέκο Πρόκομ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, συν μια ομάδα από το 2ο προκριματικό γκρουπ.

Τα προκριματικά έχουν ως εξής, χωρισμένα σε δύο γκρουπ, το καθένα από τα οποία θα παίξει final-eight σε μια πόλη 29 Σεπτέμβρη με 2 Οκτώβρη. Οι πόλεις δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

1ο γκρουπ:

1. Βιλερμπάν – Γκραβελάν
2. ΠΑΟΚ – Γαλατασαράι
3. Λιέτουβος Ρίτας – Μουντούτσνοστ
4. Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ – Σολέ

Ημιτελικά

Νικητής 1 – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 4

2ο γκρουπ

1. Άλμπα Βερολίνου – Ρίγα
2. Σαρλερουά – Ντόνετσκ
3. Χίμκι – Τούροβ
4. Νίμπουργκ – Μπάνβιτ

Ημιτελικά

Νικητής 1 – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 4

Από κάθε γκρουπ περνά μόνο μια ομάδα, αυτή που θα κερδίσει το άτυπο final-eight.

Οι ημερομηνίες

Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί μέσα σε δέκα εβδομάδες χωρίς διακοπή και θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ το Top 16 θα αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου και θα τελειώσει την 1η Μαρτίου με μοναδική διακοπή μίας εβδομάδας μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης αγωνιστικής. Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα γίνουν μεταξύ 21 Μαρτίου και 5 Απριλίου, ενώ το Final Four θα διεξαχθεί 11 και 13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ευρωλίγκα ξεκινά με αγώνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στις 17 Οκτωβρίου.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *