Home / Α1 / Το μαγικό φίλτρο!

Το μαγικό φίλτρο!

Δημοσιεύτηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2007

Μιλώντας με τον Άκη Καλλινικίδη το μεσημέρι της Δευτέρας, μπορώ να πω ότι υπήρξαν ορισμένα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Ο αρχηγός του Αιγάλεω δεν θέλησε να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα προς το παρόν, αλλά αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι πρώτος στόχος παραμένουν οι 9 νίκες.

Όμως, εκεί που πάει κάποιος να νομίσει ότι απλώς ο Καλλινικίδης δεν τολμάει να σκεφτεί και να πει αυτό που για μας είναι ήδη δεδομένο, ακούς τον Άκη να μιλάει για τον εαυτό του σε άλλη γλώσσα. Άνθρωπος με μεγάλη σιγουριά και πίστη στις δυνατότητές του, άφησε να φανεί ότι μπορεί να μην οριοθετεί νέους στόχους από τώρα, αλλά όσον αφορά τον εαυτό του… δεν μασάει τα λόγια του.

«Ελπίζω το Αιγάλεω να έχει συνέπεια και συνέχεια, ώστε να μείνει ψηλά και να μπορεί να κρατάει παίκτες σαν κι εμένα και να παίρνει παίκτες σαν κι εμένα», είπε σε σχετική ερώτηση. Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα πολύ μου αρέσει ο παίκτης να πιστεύει στον εαυτό του. Πρώτον, τον κάνει καλύτερο στο παρκέ, όχι φοβισμένο και άνευρο, αλλά πεισμωμένο και δυνατό. Δεύτερον, βοηθάει ολόκληρη την ομάδα γύρω του. Μην ξεχνάμε ότι ο Καλλινικίδης είναι ο αρχηγός του Αιγάλεω. Και τα όσα είπε και υπονόησε στην πρόταση αυτή, φαίνονται στον τρόπο που παίζει το Σίτι φέτος. Νιώθει δυνατό, καλύτερο από τους άμεσους αντιπάλους του και πατάει γερά στα πόδια του.

Ο Σκουρτόπουλος, απ’ την άλλη, έχει ήδη αρχίσει να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αυτό που ο Καλλινικίδης άφησε να εννοηθεί μόνο ως ευχή, ο Σκουρτόπουλος το είπε ευθέως: «θέλω οκτάδα». Με βάση το μπάσκετ που παίζουν οι ομάδες ως τώρα, το Αιγάλεω σαφώς και αξίζει να είναι στην οκτάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από «φτωχός συγγενής» στην αρχή της χρονιάς, έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του και όλοι πλέον το κοιτούν με συμπάθεια. Σε αυτό ρόλο έχει παίξει και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος είναι ως τώρα υπόδειγμα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όσο για την είδηση; Ένας φόβος υπάρχει στο Αιγάλεω. Όχι… μήπως πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους, αλλά, όπως είπε και ο προπονητής της ομάδας, είναι δύσκολο να κρατήσουν τον Τζάαμπερ, έστω και μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο ίδιος ο Σκουρτόπουλος θεωρεί πιθανό ο παίκτης του να αποχωρήσει εφόσον το Σίτι κάνει τις νίκες που χρειάζεται. Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που κοιτούν προς την πλευρά του Τζάαμπερ. Και μιλάω για ομάδες Ευρωλίγκας.

Ας αλλάξουμε ήπειρο και ας περάσουμε τον Ατλαντικό. Δεν μπορώ παρά να κάνω μνεία στον Κόμπι Μπράιαντ που έγινε ο νεαρότερος παίκτης που πέρασε τους 20.000 πόντους στην ιστορία του NBA. Ο Κόμπι έφτασε στους 20.000 σε ηλικία 29 χρονών και 122 ημερών. Μόνο δύο άλλοι παίκτες το έχουν καταφέρει πριν τα 30 τους: Ο Ουίλτ Τσάμπερλεν (29 χρονών και 134 ημερών) και ο Μάικλ Τζόρνταν (29 χρονών και 326 ημερών). Και αν όλα πάνε καλά από θέμα υγείας, όλους τους παραπάνω θεωρώ ότι θα περάσει ο ΛεΜπρον Τζέιμς που, όπως ο Μπράιαντ, μπήκε στο πρωτάθλημα σε ηλικία 18 χρονών και όχι 22.

Όσο για τους Μπουλς, ήταν φανερό ότι έπρεπε να αλλάξει κάτι. Κι αφού το χέρι δεν έμπαινε στην τσέπη και αφού δεν θεώρησαν ότι το να πάρουν τον Κόμπι θα άλλαζε τα πράγματα, αποφάσισαν να απολύσουν τον Σκοτ Σκάιλς. Και ως δια μαγείας, όλα τα προβλήματά τους θα λυθούν και θα αρχίσουν να… σαρώνουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *