Home / Α1 / Διακοπές, προετοιμασία και τηλεοπτικά

Διακοπές, προετοιμασία και τηλεοπτικά

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2007

Έλειπε η έκπληξη στην προτελευταία αγωνιστική ημέρα του 2007 στην Α1. Τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα, πήρα αυτό που ήθελαν από τους αγώνες τους κι έκλεισαν με το δεξί τη χρονιά.

– Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ, η οποία έπαιξε σκληρά στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά στην επανάληψη δεν έμοιαζε καν με ομάδα. Θεωρώ πολύ περίεργη την καθίζηση της ΑΕΚ στο β΄ μέρος. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε η «Ένωση» να κόψει βαθμούς από τους «πρασίνους» (άλλωστε έχω πει εδώ και καιρό ότι οι «αιώνιοι» μάλλον θα τελειώσουν με 25-1 τη χρονιά), αλλά το 50-22 στο δεύτερο ημίχρονο είναι πολύ βαρύ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε άθλια στο πρώτο μέρος (έχανε 28-30) με τους παίκτες του να κάνουν εμφανώς αγγαρεία, αλλά κάτι οι φωνές του Ομπράντοβιτς, κάτι ο κόσμος που είχε πάει στο γήπεδο, τους βοήθησε να σοβαρευτούν στο δεύτερο μέρος.

Όμως, επιμένω. Οι 22 πόντοι σε 20 λεπτά είναι λίγοι για την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Ριβέρα δεν είναι Έιβερι και, μπορεί η ΑΕΚ να βρήκε έναν παίκτη που θα είναι κάθε Σαββατοκύριακο ετοιμοπόλεμος, αλλά το θέμα είναι πόσο μπορεί να τη βοηθήσει. Ο Αγγέλου επιμένει να μην χρησιμοποιεί τον Χαρίση και τον Σιούτη. Παρότι σκόραρε 22 πόντους σε 20 λεπτά και οι 10 παίκτες που αγωνίστηκαν έμοιαζαν αλλού γι’ αλλού, δεν κοίταξε καν προς το μέρος των δύο παιδιών που κάθονταν στην άκρη του πάγκου. Επιμένω ότι μπορούν να βοηθήσουν και οι δύο, με το ρόστερ που έχει η ΑΕΚ φέτος.

– Στην Κρήτη ο Πανελλήνιος έδειξε γιατί είναι μια κλάση πάνω από τις μικρομεσαίες ελληνικές ομάδες: λέγε με Άντονι Γκράντι. Ο Γκράντι είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας ξεκάθαρα και τέτοια ματς τα «καθαρίζει» εφόσον βρει την ευκαιρία. Όπως έκανε και με τον ΑΓΟΡ. Όσο για τα πρώτα δείγματα γραφής του Ηλία Ζούρου, δεν μπορούμε ακόμη να κρίνουμε το αγωνιστικό στιλ της ομάδας, απλώς να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις. Ο Σάντερς έφυγε πολύ εύκολα (για την αξία του) για να έρθει ο Ράντσιτς, ενώ ο Ζούρος έχει περιορίσει αισθητά το ρόλο του Μαμαντού Εν Ντζάι στην ομάδα. Ο Εν Ντζάι έπαιξε μόλις 11 λεπτά στην Κρήτη και πρόλαβε να έχει 6 πόντους και 2 ριμπάουντ. Δεν νομίζω ο Πανελλήνιος να βρει καλύτερο σέντερ στην αγορά, οπότε ας το σκεφτεί ξανά πριν κάνει το λάθος…

– Ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια το ματς με την ΑΕΛ και πλέον ανάσανε, καθώς έφυγε από τον πάτο της βαθμολογίας. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη και όλη η χρονιά θα είναι μία συνεχής πάλη για τον «δικέφαλο» που μόνο πίκρα μπορεί να προκαλέσει με την κατάντια του στους παραδοσιακούς μπασκετικούς φίλους. Πάντως, δείχνει να έχει βρει αγωνιστική ταυτότητα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ομάδες της κατηγορίας του και του επιπέδου του.

– Όσο για το αποτέλεσμα της βραδιάς, με συγχωρείτε αλλά ήταν απολύτως φυσιολογικό. Η Ολύμπια σκόρπισε το Αιγάλεω με 75-47 και κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό. Δεν γίνεται ομάδα του επιπέδου του Αιγάλεω να κάνει διακοπές από τις 17 μέχρι τις 25 και να επιστρέφει στις προπονήσεις στις 26 Δεκεμβρίου και να έχει απαιτήσεις 3 ημέρες αργότερα να μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Με τέτοιο διάλειμμα οι παίκτες του Αιγάλεω χρειάζονταν… προετοιμασία για να παίξουν. Άρα, είναι φυσικό να έχουν 12/31 δίποντα και 4/22 τρίποντα. Ας ξεχάσουν γρήγορα την αγωνιστική αυτή, καθώς ακολουθούν 2 πολύ δύσκολα ματς (Κολοσσός, Ολυμπιάδα) στα τελευταία τρία του πρώτου γύρου (δεν υπολογίζω αυτό με τον Άρη).

– Κλείνοντας, δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στην ποινή που έχει καταδικάσει ο ΣΚΑΪ τον Ολυμπιακό και τους φίλους της ομάδας του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν τον τελευταίο αγώνα οποιασδήποτε ομάδας οποιουδήποτε αθλήματος στην Ελλάδα για το 2007 και το “21:30, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου” είναι επιεικώς απαράδεκτο. Το μόνο που έχει καταφέρει ο ΣΚΑΪ είναι να αποξενώσει τον Ολυμπιακό από τον κόσμο του, που ούτε στο γήπεδο πηγαίνει, ούτε στην τηλεόραση κάθεται, μιας και Σαββατόβραδα και Κυριακές βράδυ (τότε γίνονται οι εντός έδρας αγώνες των «ερυθρολεύκων») δεν είναι ώρες για μπάσκετ. Πρέπει κάποιος από τον Ολυμπιακό να το καταλάβει, αφού στον ΣΚΑΪ δεν δείχνουν να νοιάζονται.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *