Home / NBA / «Αποσύρομαι επισήμως»

«Αποσύρομαι επισήμως»

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν επισήμως στην Κίνα για τον Γιάο Μινγκ την Τετάρτη. Ο 30χρονος Κινέζος γίγαντας επιβεβαίωσε ότι αποσύρεται από το μπάσκετ, έχοντας ουσιαστικά παίξει ως τα 28 του χρόνια, αφού οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν τελείως χαμένες.

«Στο τέλος της περσινής χρονιάς το αριστερό μου πόδι έπαθε και τρίτο κάταγμα. Σήμερα, πρέπει να πάρω μια προσωπική απόφαση. Θα σταματήσω την μπασκετική μου καριέρα και θα αποσυρθώ επισήμως. Σήμερα, σκεπτόμενος τα όσα έζησα και σκεπτόμενος το μέλλον, είμαι ευγνώμων. Πρώτα απ’ όλα ευγνώμων στο μπάσκετ. Έφερε ευτυχία σε πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα. Η ζωή είναι ο οδηγός μου. Την ακολουθώ και μου ανοίγει πόρτες», είπε ο Γιάο.

«Πίσω από κάθε πόρτα, υπάρχει ένας όμορφος κόσμος που με περιμένει. Από τη στιγμή που αποσύρθηκα, μια πόρτα έκλεισε. Αλλά μια νέα ζωή με περιμένει. Άφησα το παρκέ του μπάσκετ, αλλά δεν θα αφήσω το ίδιο το μπάσκετ», συμπλήρωσε ο Γιάο, που αναμένεται να πάρει θέση στην παλιά του ομάδα, Σανγκάι Σαρκς, ομάδα που πλέον έχει αγοράσει, αλλά και στην κινεζική ομοσπονδία. Επίσης, το NBA ευελπιστεί σε συνέχιση της συνεργασίας με τον Γιάο.

«Ο Γιάο Μινγκ είναι ένας παίκτης απόδειξη της παγκοσμιοποίησης του παιχνιδιού μας. Το κυρίαρχο παιχνίδι του και ο καλός χαρακτήρας του, μαζί με τις εκτεταμένες ανθρωπιστικές προσπάθειές του, τον έκαναν αγαπημένο σε όλους τους οπαδούς παγκοσμίως και μας πρόσφεραν με μια απίστευτη γέφυρα ανάμεσα στους οπαδούς του μπάσκετ στις Η.Π.Α. και την Κίνα. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον Γιάο, συνεχίζοντας να μεγεθύνουμε το άθλημα του μπάσκετ. Μας ενδιαφέρει η Κίνα. Πιστεύουμε ότι και ο Γιάο ενδιαφέρεται το ίδιο. Θα βρούμε τρόπους να δουλέψουμε μαζί, τον ξέρουμε και ξέρουμε τι ελπίδες έχει για το κινεζικό μπάσκετ»
, είπε με ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Στερν.

Ο ιδιοκτήτης των Ρόκετς, Λέσλι Αλεξάντερ, εκδήλωσε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε τον Γιάο: «Είναι λυπηρό. Είχε τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες. Έφτασε τις δυνατότητές του, αλλά θα ήμασταν καταπληκτική ομάδα με αυτόν στο παρκέ. Είναι λυπηρό γι’ αυτόν, γιατί ξέρω πόσο πολύ ήθελε να παίξει, είναι λυπηρό για τους Ρόκετς».

Για το τέλος, ο Γιάο είχε κρατήσει δυο λόγια για το Χιούστον: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου χαρίσατε 9 υπέροχα χρόνια καριέρας. Πριν από 9 χρόνια ήρθα στο Χιούστον και ήμουν ένας νέος, ψηλός, αδύνατος παίκτης. Μια ολόκληρη πόλη και ομάδα με άλλαξαν σε έναν ώριμο άντρα, όχι μόνο ως παίκτη. Η πρώτη μου κόρη γεννήθηκε εδώ. Νιώθω ότι είμαι κάτοικος Χιούστον και πάντα θα είμαι μαζί σας».

Ο Γιάο μίλησε στα κινέζικα με τα λόγια του να μεταφράζονται στα αγγλικά. Στο NBA αγωνίστηκε 8 σεζόν από το 2002-03 ως το 2010-11, χάνοντας όλο το 2009-10.

 

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *