Home / NBA / Παραλίγο τάπα με… το παπούτσι!

Παραλίγο τάπα με… το παπούτσι!

Η Σέιλα Κούπερ είναι ρούκι στο Τζορτζτάουν φέτος, με την ανυπομονησία όλων για τη δουν να είναι τεράστια, καθώς θεωρείτε από τα μεγαλύτερα ονόματα φέτος στο κολεγιακό μπάσκετ (ήδη ήταν καλύτερη ρούκι στην preseason στην Big East). Στο ντεμπούτο της απέναντι στο Ρίτσμοντ δικαίωσε όλο αυτόν τον ντόρο γύρω από το όνομά της, αλλά κανείς δεν θα θυμάται το ματς γι’ αυτό το λόγο.

Η Κούπερ είχε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο πρώτο της ματς, με το Τζορτζτάουν να κερδίζει με 82-78 τον αγώνα. Όμως, αυτό που θα μείνει… στην ιστορία από το ματς είναι η ενέργεια της Κούπερ περίπου 5 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Παίζοντας άμυνα γλίστρησε, με αποτέλεσμα να της βγει το παπούτσι και να πέσει στο έδαφος. Για να μη δεχτεί η ομάδα της τρίποντο, επειδή δεν προλάβαινε να φτάσει στην αντίπαλό της που σούταρε, πέταξε το παπούτσι της στον αέρα για να… ταπώσει το σουτ. Για ελάχιστα εκατοστά το παπούτσι δεν βρήκε την μπάλα, ενώ το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι κανείς από τους διαιτητές δεν αντιλήφθηκε το τι έκανε η Κούπερ, που συνέχισε, έπιασε το παπούτσι της και το φόρεσε, με τον πάγκο του Ρίτσμοντ να έχει… τρελαθεί από τις διαμαρτυρίες.

Για την ιστορία το σουτ δεν μπήκε, με την… αμηχανία του NCAA να είναι μεγάλη δια στόματος της (ξεκαρδισμένης στα γέλια) γραμματέως της επιτροπής κανονισμών, Ντέμπι Ουίλιαμσον: «Το να μαζέψεις ένα παπούτσι και να το πετάξεις δεν υπάρχει ως κανονισμός στο βιβλίο των κανονισμών. Είναι μια αντιαθλητική ενέργεια, αφού δεν υπάρχει ξεχωριστός κανονισμός, που να προβλέπει το να πετάς την προσωπική σου περιβολή. Θα έπρεπε να δοθεί αντιαθλητικό φάουλ». Αν το έβλεπαν οι διαιτητές, εννοείται. Τώρα, απλώς το είδε όλος ο υπόλοιπος κόσμος και η Κούπερ έγινε παγκοσμίως γνωστή από το πρώτο της κολεγιακό παιχνίδι!

Η φάση:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *