Home / ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ / Όταν ο Ντελ Χάρις στήθηκε για επιθετικό!

Όταν ο Ντελ Χάρις στήθηκε για επιθετικό!

Η θέση των προπονητών στο μπάσκετ είναι τις περισσότερες φορές… λεπτή. Λένε στους παίκτες τι πρέπει να κάνουν, το ξαναλένε, ξελαρυγγιάζονται μέσα στα ματς, αλλά η φράση στην οποία καταλήγουν όλα είναι «μακάρι να μπορούσα να μπω μέσα να το κάνω εγώ, αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να το κάνετε εσείς». Ε, ο Ντελ Χάρις κατάφερε να σπάσει αυτό το όριο…

Ήταν η 29η Ιανουαρίου 1991 και οι Μιλγουόκι Μπακς του Ντελ Χάρις αντιμετώπιζαν τους Ντένβερ Νάγκετς. Η σεζόν 1990-91 ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Μάικλ Άνταμς, που με τους Νάγκετς είχε 26.5 πόντους μέσο όρο με 10.5 ασίστ σε 66 παιχνίδι εκείνη τη χρονιά. Στον αγώνα των δύο ομάδων, ο Χάρις ετοίμαζε τρόπους για να αντιμετωπίσει η ομάδα του τον Άνταμς, αλλά μάλλον οι παίκτες του είχαν αλλού το μυαλό τους.

Ο Άνταμς «σκότωνε» τους Μπακς και ο Χάρις μετά το ημίχρονο είχε απηυδήσει. Οπότε, προς το τέλος του ματς, αποφάσισε να δείξει στους παίκτες του πώς θα πρέπει να σταματούν τον Άνταμς. Οι Μπακς αστόχησαν, ο Άνταμς κατέβαζε την μπάλα και ο Χάρις μπήκε στο γήπεδο και… στήθηκε μπροστά του για επιθετικό φάουλ! Απίστευτο; Ναι, αλλά αληθινό!

Ο Χάρις στήθηκε μπροστά στον Άνταμς, ο οποίος δεν πέρασε από δίπλα για να βάλει καλάθι, αλλά πήγε κατευθείαν πάνω στον Χάρις για να πάρει την αποβολή και τις βολές. Το… τραβηγμένο της υπόθεσης ήταν ότι ο Άνταμς έπεσε κιόλας στο παρκέ από το «σκριν» του Χάρις, πήρε το σφύριγμα βεβαίως, παρότι δεν έπεισε κανέναν ότι ο Χάρις στα 51 του ήταν… ο πέτρινος τοίχος πάνω στον οποίο έσκασε και έπεσε.

Ο ίδιος ο Χάρις θυμάται τη φάση με ξεκαρδιστικό τρόπο: «Έπρεπε να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου. Μας σκόραρε συνέχεια. Έχω στηθεί από τη στιγμή που περνά το κέντρο. Παίρνω το επιθετικό. Αυτός κάνει θέατρο και πέφτει. Ήταν ξεκάθαρα επιθετικό και περίμενα να πάρουμε την μπάλα. Αλλά κάτι επηρέασε το διαιτητή και δεν έδωσε το σωστό σφύριγμα».

Ο Χάρις αποβλήθηκε από το παιχνίδι και τιμωρήθηκε με 1.000 δολάρια πρόστιμο, τα οποία και… «ζήτησε» πίσω μετά, καθώς «φαίνεται καθαρά πως έχω στηθεί και δεν κουνιέμαι. Θέλω τα 1.000 δολάρια πίσω».

Η προσπάθεια, πάντως, του Χάρις έπεσε στο κενό, καθώς οι παίκτες του δεν παραδειγματίστηκαν και οι Νάγκετς κέρδισαν με 126-122 τους Μπακς με ο Άνταμς τελείωσε το ματς με 41 πόντους και 10 ασίστ.

Δείτε το βίντεο της αστείας φάσης με τον ακόμα πιο ξεκαρδιστικό σχολιασμό από τον ίδιο τον Ντελ Χάρις.

 

About nikolask11

Check Also

Το παραμυθένιο «αντίο» του γίγαντα!

Η τελευταία βραδιά του Κόμπι Μπράιαντ ήταν καλύτερη και πιο μαγική απ’ ό,τι θα μπορούσε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *