Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Η πρόκριση και ο Γκριρ

Η πρόκριση και ο Γκριρ

Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου 2008

Πλήρως επιτυχημένη ήταν η αγωνιστική αυτή για τις ελληνικές ομάδες, καθώς μετά τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός και ο Άρης κέρδισαν τους αγώνες που έδιναν την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα. Η αγωνιστική ήταν σημαντική και για τους δύο συλλόγους που έπαιζαν Πέμπτη.

Ο Άρης με τη νίκη αυτή επί της Τσιμπόνα ουσιαστικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι «κίτρινοι» έχουν ρεκόρ 6-4, η Τσιμπόνα έχει 3-7 και η Αρμάνι Μιλάνο 2-8. Αυτό σημαίνει ότι για να μείνει ο Άρης εκτός πεντάδας του ομίλου θα πρέπει να κάνει 4 ήττες στους ισάριθμους αγώνες που του απομένουν και ταυτόχρονα μία εκ των Τσιμπόνα και Αρμάνι να κάνει 4 νίκες. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα παραμύθια, οπότε ο Άρης είναι στους 16 της Ευρωλίγκας.

Εν τω μεταξύ, οι «κίτρινοι» έχουν αρχίσει την ενίσχυση. Ο Μπόισα θα πάρει τη θέση του Σεραπίνας και η κίνηση αυτή είναι σωστή, καθώς έκανε από μακριά μπαμ ότι έλειπε ψηλός στον Άρη. Ίσως πιο κλασικό πεντάρι από τον Μπόισα, αλλά κάτι είναι κι αυτό. Όσο για το αν ο Άρης ενισχύεται με τη συγκεκριμένη κίνηση, θεωρώ ότι όποιον παίκτη κι αν έπαιρνε στη θέση του άνοστου Σεραπίνας θα ήταν… ενίσχυση. Γιατί ο Λιθουανός δεν έχει δώσει απολύτως τίποτα τον 1,5 χρόνο που είναι στον Άρη, εκτός από 3-4 παιχνίδια στα περσινά πλέι οφ, τα οποία παραδόξως και παραλόγως έφτασαν για να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Η δεύτερη αλλαγή που ετοιμάζει ο Άρης είναι η αντικατάσταση του Καστλ με τον Ντάριους Ουάσινγκτον, εφόσον ο δεύτερος πάρει κοινοτικό διαβατήριο. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με αυτή την κίνηση και οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτον, θεωρώ ότι ο Άρης δεν προστάτευσε τον Καστλ από την κόπωση και τώρα το πληρώνει ομάδα και παίκτης. Αυτό σημαίνει ότι ο Καστλ θα ρολάρει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Δεύτερον, δεν θεωρώ τον Ουάσινγκτον καλύτερο του Καστλ. Αν δεχτούμε ότι ως πιο νέος μπορεί να προσφέρει περισσότερα, αυτό δεν αλλάζει την τρίτη ένσταση. Ο Καστλ δεν είναι συμπλήρωμα στον Άρη. Είναι ο βασικός μοχλός της ομάδας στην περιφέρεια. Ένας Έλληνας πλέι μέικερ θα βοηθούσε περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση. Δεν θα χαλούσε τη χημεία της ομάδας, δεν θα άλλαζε τη διάταξη των ξένων, ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα να προσαρμοστεί και στην Α1 και στην Ευρωλίγκα. Θα μου πείτε: είναι εύκολο να βρεις αξιόλογο Έλληνα πλέι μέικερ στα μέσα της χρονιάς; Συνήθως όχι, αλλά μάλλον φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ο Γκαγκαλούδης μπορεί πολύ εύκολα να μείνει ελεύθερος, αφού ο Πεδουλάκης δεν τον θέλει, ενώ μέχρι και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε θεωρητικά να δανείσει στον Άρη τον Καυκή.

Αμφότεροι είναι πολύ καλές περιπτώσεις για τον Άρη. Όχι ότι ο Ουάσινγκτον είναι κακός παίκτης. Έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από πέρσι. Όμως, το σκεπτικό μου είναι ότι δεν πρέπει να φύγει ο Καστλ.

Κλείνοντας τα του Άρη με το θέμα που προέκυψε από το πουθενά με τον Μάσεϊ, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το βρει λίγο ευτράπελο. Ο Μάσεϊ είναι Αμερικάνος, η χώρα του αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», ο Μάσεϊ είναι αθλητής, ο Μάσεϊ είναι ο Μάσεϊ και αν εμείς έχουμε πολιτικούς λόγους που δεν θέλουμε να ακούμε τη λέξη «Μακεδονία» για ξένη χώρα, αυτό δεν αφορά τον Μάσεϊ. Εξάλλου, ο πρόεδρος της χώρας του Μάσεϊ «Μακεδονία» τα λέει τα Σκόπια. Έπρεπε ο Μάσεϊ να σηκώσει τη σημαία της αμερικανικής αντιδραστικής επαναστατικής πολιτικής στα Βαλκάνια; Ας είμαστε σοβαροί.

Ο Ολυμπιακός στην Ιταλία έφτασε και πάλι τους 90+ πόντους και μάλιστα πολύ εύκολα, χωρίς να ιδρώσει καν. Με τον Μάτσε να παίζει 13 λεπτά, με 3 σημαντικές απουσίες, με τον Γκριρ να επιστρέφει από τραυματισμό, με τον Μπουρούση και τον Μπλάκνεϊ να παίζουν λιγότερο από δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι έχουν απεριόριστες δυνατότητες φέτος και παντοδύναμο ρόστερ.

Ο Γκριρ γύρισε και απλώς έδειξε σε όλους τη διαφορά του Ολυμπιακού χωρίς Γκριρ από τον Ολυμπιακό με Γκριρ. Ο Ολυμπιακός με τον Γκριρ μέσα δεν μπορεί να κολλήσει στο σκορ. Ο Αμερικανός είναι τόσο χαρισματικός σκόρερ που αυτό είναι αδύνατο. Ο Ολυμπιακός με Γκριρ δεν θα μείνει 9 λεπτά με 2 πόντους όπως έγινε στο ματς με τη Σιένα. Και, βεβαίως, ο Ολυμπιακός με Γκριρ είναι 3 ταχύτητες πιο πάνω από τον Ολυμπιακό χωρίς Γκριρ.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *