Home / NBA / “Ρόμπα” για ένα triple-double…

“Ρόμπα” για ένα triple-double…

Μιλήσαμε προχτές για τον Wrong Way Ricky Ντέιβις, που σούταρε στην μπασκέτα της δικής του ομάδας στην προσπάθειά του να επιτύχει triple-double. Μπορεί η περίπτωσή του να είναι ίσως η πιο ακραία, αλλά δεν είναι και η μοναδική που υπάρχει.

Υπάρχουν παίκτες που κάνουν κυριολεκτικά τα πάντα για να φτάσουν στο… Άγιο Δισκοπότηρο του triple-double. Και κάποιες φορές τόσο εξόφθαλμα, που γίνονται περίγελως. Οι παρακάτω περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές όσο και ξεκαρδιστικές…


ΤζαΒέιλ ΜακΓκι, 15/3/2011 εναντίον των Σικάγο Μπουλς

Ο ΜακΓκι αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα που πόσο ακραία μπορεί να προσπαθήσει ένας παίκτης να φτάσει σε triple-double. Τελείωσε το ματς απέναντι στους Μπουλς με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 τάπες, με όλη την ομάδα να προσπαθεί να του χαρίσει το triple-double.

Αποτέλεσμα; Τα τελευταία 3 λεπτά του ματς να είναι παρωδία, οι Ουίζαρντς να βάζουν όλους κι όλους 2 πόντους, ο προπονητής τους να φτιάχνει συστήματα για να σκοράρει ο ΜακΓκι, οι συμπαίκτες του να μένουν εκτός παιχνιδιού, απλώς πασάροντάς του την μπάλα και εκείνος να πετά την μπάλα στο γάμο του Καραγκιόζη. Με 3:40 για το τέλος ο ΜακΓκι χάνει τη βολή που θα τον έφτανε στους 10 πόντους και μετά το ματς μοιάζει με παιδική χαρά μέχρι να το πετύχει, το 91-77 γίνεται 97-77, ο ΜακΓκι πηγαίνει στα 5/14 εντός παιδιάς αλλά τελικά τα… καταφέρνει! Οι Ουίζαρντς έχασαν με 20 πόντους διαφορά αλλά τουλάχιστον ο ΜακΓκι έκανε… triple-double.

Το βίντεο είναι τραγελαφικό και ο σχολιασμός από το στούντιο (από τους Ουέμπερ και σία) «όλα τα λεφτά» («Σταμάτα, σταμάτα, αυτό είναι ένα κακό triple-double!»).

Αντρέι Μπλατς, 4/4/2010 εναντίον των Νιου Τζέρσεϊ Νετς

Κάτι έχουν οι Ουίζαρντς μάλλον καθώς δεν εξηγείται ότι υπάρχει και δεύτερος παίκτης τους στη λίστα με την… καφρίλα για το triple-double. Ο Αντρέι Μπλατς τελείωσε το ματς με τους Νετς με 20 πόντους, 13 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Στα τελευταία 32 δευτερόλεπτα ο Μπλατς κάνει τα πάντα για να πάρει το 10ο ριμπάουντ. Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα.

Προσπαθεί να αρπάξει ριμπάουντ από συμπαίκτες του και μετά χτυπιέται σα χταπόδι που δεν τα κατάφερε, ισοπεδώνει αντιπάλους για να πάρει το ριμπάουντ και μετά γκρινιάζει στους διαιτητές, φτάνει στο σημείο να… παρακαλέσει τον Γιανλιάν να τον αφήσει να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ μετά από βολή (!), ενώ στην εκπνοή του ματς πετάει την μπάλα μήπως και προλάβει να πάρει το ριμπάουντ. Το βίντεο απλά… ξεκαρδιστικό. Απολαύστε τον με τα άσπρα (προφανώς) και το 7 στην πλάτη.

Μπομπ Σούρα, 12/4/2004, εναντίον των Νιου Τζέρσεϊ Νετς

Οι Χοκς κέρδιζαν με 127-107 τους Νετς και ο Μπομπ Σούρα είχε 22 πόντους, 11 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Προφανώς και προσπαθούσε για το τρίτο συνεχόμενο triple-double, οπότε με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του ματς πήρε την μπάλα και έχασε επίτηδες ένα λέι απ, για να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να ολοκληρώσει το triple-double του.

Βέβαια, η χαρά του κράτησε μόνο μια μέρα, καθώς την επόμενη το NBA του αφαίρεσε το triple-double λέγοντας ότι δεν μετράει, καθώς το λέι απ δεν ήταν πραγματικό εντός παιδιάς σουτ, οπότε και το ριμπάουντ μετά δεν θα μετρήσει. Έτσι… έμεινε με τη γλύκα. «Ήταν απλά μια φυσική αντίδραση» είπε ο Σούρα μετά για το λόγο που τον έκανε να αστοχήσει επίτηδες στο λέι απ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει βίντεο για το κατόρθωμα του Σούρα.

Άντονι Μπούι, 19/3/1996, εναντίον των Ντιτρόιτ Πίστονς

Οι Ορλάντο Μάτζικ κέρδισαν με 113-91 τους Πίστονς και ο (γνωστός μας από τη θητεία του σε Ζαλγκίρις, ΑΕΚ, Άρη, κ.α.) Μπούι είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Όμως, όχι τόσο απλά. Το τι έκανε μάλλον τον κατατάσσει στην κορυφή της σημερινής λίστας, εκεί ψηλά δίπλα στο τεράστιο κατόρθωμα του Ρίκι Ντέιβις. Ήταν και ο πρώτος διδάξας βέβαια, αφού χρονικά προηγήθηκε όλων των άλλων.

Ο Μπούι ήθελε ακόμα ένα ριμπάουντ και μια ασίστ για να συμπληρώσει το triple-double. Με 4 δευτερόλεπτα να απομένουν πήρε το ριμπάουντ που χρειαζόταν και ζήτησε… τάιμ άουτ για να φτιάξει ο ίδιος ένα play για τον εαυτό του, ώστε να δώσει τη 10η ασίστ. Η… «καφρίλα» του Μπούι εξαγρίωσε τους αντιπάλους, τον προπονητή των Πίστονς Νταγκ Κόλινς, που είπε στους παίκτες του να κάθονται στο κέντρο του γηπέδου και να μην κάνουν τίποτα, ώστε ο Μπούι να ολοκληρώσει το triple-double του, αλλά και τον προπονητή των Μάτζικ Μπράιαν Χιλ, που αποχώρησε από τη μάζωξη του τάιμ άουτ αρνούμενος να δώσει οδηγίες. Ο Κόλινς τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ πρόστιμο για την εντολή που έδωσε στους παίκτες του, ενώ μετά το τέλος του ματς ο Μπούι τον κυνηγούσε για να του ζητήσει συγγνώμη, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέντευξη τύπου ο Χιλ είπε ότι το περιστατικό ήταν ντροπιαστικό και μικροπρεπές, ενώ ο Μπούι ήταν απλά εκστασιασμένος με το κατόρθωμά του, αφού ήταν και αναπληρωματικός παίκτης, οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο να το επαναλάβει.

Απολαύστε το απίστευτο βίντεο της φάσης (προκαταβολικά συγγνώμη για τον εκνευριστικό σχολιασμό του youtuber αλλά δεν υπήρχε σε άλλη βερσιόν).

 

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *