Home / Α1 / Ένα απίστευτο σερί, μια απουσία και μια φυγή

Ένα απίστευτο σερί, μια απουσία και μια φυγή

Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου 2008

Η 11η αγωνιστική ήταν η πιο… φιλόξενη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, καθώς 6 από τους 7 γηπεδούχους παραχώρησαν το ροζ φύλλο στην ομάδα που επισκέφτηκε την έδρα τους. Ό,τι ξεκίνησαν το Σάββατο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Κολοσσός και Ολύμπια, το ολοκλήρωσαν την Κυριακή Ολυμπιακός και Μαρούσι, με τον Άρη να ξεφεύγει μόνο από τον κανόνα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να καλέσει κάποιον στο ΣΕΦ να κάνει εξορκισμό. Μόλις πάνε να χαμογελάσουν οι άνθρωποί του για μια καλή εμφάνιση ή μία επιστροφή από τραυματισμό, 1-2 άλλοι παίκτες αποχωρούν τραυματίες. Το καλοκαίρι είχαμε όλοι σχολιάσει (απορώντας) το γεγονός ότι ο Γκέρσον είχε φτιάξει ρόστερ 19 παικτών από το οποίο αποχώρησαν μόλις 2. Τελικά, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε 17 παίκτες στο ρόστερ του, στα περισσότερα φετινά ματς δεν θα είχε καταφέρει να μαζέψει ούτε δεκάδα. Είναι κρίμα για οποιαδήποτε ομάδα (και δη μια τόσο καλή) να ταλανίζεται τόσο πολύ από προβλήματα τραυματισμών και να μην μπορεί να δουλέψει σωστά.

Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα με την ΑΕΛ, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο απίστευτο 0-30 που έκανε ο Ολυμπιακός σε διάστημα περίπου 10 λεπτών, από τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου, μέχρι το τέλος σχεδόν του τρίτου. Το 40-35 μετατράπηκε σε 40-65 και οι παίκτες της ΑΕΛ έμοιαζαν σαν να είναι σχολική ομάδα απέναντι σε… εξωγήινους. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει το πληρέστερο και καλύτερο ρόστερ στην Ευρώπη. Παίζει το ελκυστικότερο για τον ουδέτερο θεατή μπάσκετ στην Ευρώπη και δείχνει να βαδίζει σε καλύτερο δρόμο από άλλες χρονιές. Βέβαια, ξανά όλη η σεζόν θα κριθεί σε ένα ματς πλέι οφ Ευρωλίγκας τον Απρίλιο, στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος, στον τελικό του Κυπέλλου και (αν προκριθεί) στα ματς του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Και αυτά κρέμονται πάντα από μια κλωστή για όλους.

Πάντως, μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει στους μπασκετόφιλους απίστευτες στιγμές επιθετικού μπάσκετ. Δείχνει η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιθετικές αρετές στην Ευρώπη, ενώ αν και είναι ακόμη νωρίς για να θεωρηθεί το δείγμα αντιπροσωπευτικό, ο Γκέρσον φαίνεται να έχει αρχίσει να δουλεύει και την άμυνα mantoman, με τον Ολυμπιακό να «βγάζει» δεκάλεπτα (ακόμη) με σκληρή άμυνα. Αυτό που διαφοροποιεί τον φετινό Ολυμπιακό του Γκέρσον από τον περσινό είναι ότι φέτος όλοι οι παίκτες παίρνουν χρόνο συμμετοχής, κάτι που μόνο ευεργετικά λειτουργεί σε οποιαδήποτε ομάδα.

Το Μαρούσι ήταν η ομάδα που έφτασε στο 6ο διπλό της ημέρας στο μακράν πιο… ευγενικό παιχνίδι της Α1 ως τώρα. Καθεμία από τις δύο ομάδες «χάριζε» το ματς στην άλλη, η οποία από… τακτ αρνιόταν να το πάρει. Έτσι, το Μαρούσι έχασε διαφορά 15 πόντων, έτσι ο Κυρίτσης έχασε λέι απ μόνος του με λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα να απομένουν, έτσι ο Ταπούτος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Πάντως, πέρα από την πλάκα, το διπλό αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους Αμαρουσιώτες. Όσο για την ΑΕΚ, δεν μπορώ παρά να μη σχολιάσω το άδειο ξανά ΟΑΚΑ. Ο κόσμος της ομάδας δεν δείχνει να εκτιμά τα όσα κάνει ο Δρόσος και μένει μακριά της. Αυτό μόνο λυπηρό είναι, καθώς η προσπάθεια του Δρόσου είναι τεράστια, το οικονομικό άνοιγμα που κάνει πολύ μεγάλο και αν ο κόσμος δεν επιστρέψει στο γήπεδο, δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ο νέος πρόεδρος να είναι… μόνος του στο ΟΑΚΑ. Μέχρι στιγμής έχει κάνει πολύ σημαντικές κινήσεις, αλλά δεν έχει ανάλογη ανταπόκριση. Μακάρι να αλλάξει.

Ο Άρης κράτησε μόνος του τον εγωισμό των γηπεδούχων αυτή την εβδομάδα, αφού φυσιολογικά κέρδισε τον ΑΓΟΡ στο Αλεξάνδρειο. Με τον Μάσεϊ να κάνει εξωφρενικό παιχνίδι και πάλι (21 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα, 2 ασίστ, 0 λάθη και 41 στο σύστημα ranking της Ευρωλίγκας) οι «κίτρινοι» δεν δυσκολεύτηκαν ουσιαστικά. Στα σημεία του ματς, ο Τέρι με τους 0 πόντους ξανά σε 23 λεπτά να αποδεικνύει ότι είναι τρομερά ασταθής, αλλά και ο Καστλ με 16 πόντους, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 34 λεπτά, στο τελευταίο του πιθανότατα ματς με τη φανέλα του Άρη. Κρίμα θα πω εγώ, γιατί η αξία του Τερέλ είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη, ενώ έδειχνε σημάδια ξεκούρασης και ανόδου τον τελευταίο καιρό. Μακάρι ο Άρης να μην πληρώσει αυτή την αλλαγή, αλλά όταν είσαι 3ος στο πρωτάθλημα και έχεις ουσιαστικά περάσει στους 16 της Ευρωλίγκας 4 αγωνιστικές πριν το τέλος της α΄ φάσης, τότε είναι επικίνδυνο να αλλάζεις αγωνιστική φιλοσοφία, αλλάζοντας βασικό πλέι μέικερ. Και, συνήθως, τέτοιες κινήσεις πληρώνονται. Πηγαίνοντας στο παρασκήνιο, μπορεί η απόφαση αλλαγής του Καστλ να είχε παρθεί εδώ και δύο μήνες, όταν και άρχισε η σχετική προπαγάνδα από γνωστή μερίδα του Τύπου που είχε πάρει γραμμή, αλλά ο Καστλ άξιζε καλύτερης μεταχείρισης.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *