Home / ΜΠΑΣΚΕΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ / Οι καλύτεροι του 2007!

Οι καλύτεροι του 2007!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2008

Η ψηφοφορία, την οποία εσείς… τιμήσατε, έχει κλείσει εδώ και αρκετές ημέρες, οι καλύτεροι στη συνείδηση του κόσμου για το 2007 έχουν αναδειχτεί και το Age of Basketball δεν θα σας κρατήσει περισσότερο σε αγωνία, ανακοινώνοντας τα ονόματα των νικητών. Η τελετή σεμνή, αλλά φαντασμαγορική όπως πάντα, με τους καλύτερους να είναι εδώ για να βραβευτούν:

1. Καλύτερος παίκτης του 2007 στην Α1 (Έλληνας ή ξένος): Δημήτρης Διαμαντίδης

Όπως αναμενόταν, ο τίτλος για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς στην Α1 κρίθηκε ανάμεσα στους νικητές των δύο επόμενων κατηγοριών. Και οι δύο ανέβασαν την ομάδα τους ένα επίπεδο, αλλά με τον Παναθηναϊκό να κατακτά όλους τους τίτλους, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο τελικός νικητής, με ποσοστό ψήφων 63.4%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Τζερεμάια Μάσεϊ με 31.7%.

2. Καλύτερος ξένος παίκτης το 2007 στην Α1: Τζερεμάια Μάσεϊ

Ο Μάσεϊ, με μεγάλη άνεση, και άξια, κέρδισε στην κατηγορία του καλύτερου ξένου της Α1. Ο φόργουορντ του Άρη συγκέντρωσε περισσότερες από τις μισές ψήφους (52.4%), αρκετά μπροστά από τον Αρβίντας Ματσιγιάουσκας, που με το φετινό του ξεκίνημα εντυπωσίασε συγκεντρώνοντας ποσοστό ψήφων 16.7%. Πιο πίσω βρέθηκαν ο Ραμούνας Σισκάουσκας (11.9%) και ο Μάικ Μπατίστ (7.1%), ενώ ο μοναδικός παίκτης εκτός των τριών της Ευρωλίγκας που πήρε περισσότερες από μία ψήφους, ήταν ο Κίκι Κλαρκ, με 4.8%.

3. Καλύτερος Έλληνας παίκτης για το 2007 (γενικώς, ανεξαρτήτως πρωταθλήματος): Δημήτρης Διαμαντίδης

Χωρίς σχεδόν καμία αμφιβολία για τους φιλάθλους, καλύτερος Έλληνας παίκτης της χρονιάς ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Ο «Μήτσος» βγήκε πρώτος στην ψηφοφορία με το… δικτατορικό 82.9% (το υψηλότερο ποσοστό που είχε κάποιος νικητής στις κατηγορίες του Age of Basketball)! Κανείς δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει την άξια νίκη του Διαμαντίδη, καθώς μόνο ο Λάζαρος Παπαδόπουλος συγκέντρωσε περισσότερες της μίας ψήφους (9.8%). Από μία ψήφο έλαβαν ο Δήμος Ντικούδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και η νέα μεγάλη ελπίδα, Κώστας Κουφός.

4. Καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης 2007 (γενικώς σε Ευρώπη ή NBA): Ντιρκ Νοβίτσκι

Ούτε το MVP των τελικών του NBA του Τόνι Πάρκερ, ούτε το MVP του Ευρωμπάσκετ του Αντρέι Κιριλένκο, ούτε η μεγάλη σεζόν του Διαμαντίδη, μπόρεσαν να ρίξουν τον Ντιρκ Νοβίτσκι από τη θέση του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη στη συνείδηση του κόσμου. Ο μέγας Ντιρκ (MVP το 2007 της κανονικής περιόδου του NBA) έλαβε το 58.5% των προτιμήσεων, έναντι 19.5% του AK-47 και 7.3% των Πάρκερ και Διαμαντίδη.

5. Καλύτερος Αμερικανός παίκτης 2007 (γενικώς σε Ευρώπη ή NBA): Κόμπι Μπράιαντ

Από το 2007, στο μυαλό όλων έμειναν χαραγμένα τα 4 συνεχόμενα παιχνίδια που ο Κόμπι είχε 50+ πόντους. Στην πιο κλειστή κατηγορία, ο Μπράιαντ κέρδισε με 39%, με τον ΛεΜπρον, που οδήγησε τους Καβαλίερς στους τελικούς του NBA, να φτάνει μέχρι το 22% και την… αδυναμία του blog, Ζιλμπέρτ Αρίνας να συγκεντρώνει 17% των ψήφων, εξαργυρώνοντας μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά, γεμάτη από απολαυστικές δηλώσεις! Στην τέταρτη θέση, έμεινε ο πρωταθλητής NBA Τιμ Ντάνκαν, με 14.6%.

6. Καλύτερος rest of the world 2007 (δηλαδή όχι Ευρωπαίος και όχι από τις Η.Π.Α.): Μανού Τζινόμπιλι

Ο μεγάλος Αργεντίνος σταρ, Μανού Τζινόμπιλι, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό των προτιμήσεων στην ψηφοφορία για τον καλύτερο… rest of the world παίκτη του 2007. Ο Τζινόμπιλι με το πολυδιάστατο παιχνίδι θέλγει το 56.1% των ψηφοφόρων μας, αφήνοντας πιο πίσω τους δύο άλλους κλασικότερους εκπροσώπους των rest of the world: τους, επίσης εξαιρετικούς, Μινγκ Γιάο (29.3%) και Στιβ Νας (12.2%).

7. «Ο ωραίος» του 2007 (γενικώς): Νίκος Μπάρλος

Στην κατηγορία που οι ψήφοι εμφάνισαν τη μεγαλύτερη διασπορά από κάθε άλλη, ο Νίκος Μπάρλος υπερίσχυσε με το αξιοπρεπές 36.6% και αναδείχθηκε σε… μεγαλύτερη εξωγηπεδική αδυναμία του κοινού! Μεταξύ 18 άλλων που έλαβαν ψήφους, ξεχώρισαν ακόμη ο “sunshine” Ράιαν Στακ, ο Νίκος Ζήσης και ο Αλέξης Κυρίτσης με ποσοστά κοντά στο 5%.

8. «Το σώμα» 2007 (γενικώς): Ρομπέρτας Γιαφτόκας

Μπορεί να μην έπαιξε πολύ, αλλά οι φίλοι του ωραίου θα θυμούνται για καιρό ακόμα το… τέλεια σμιλευμένο κορμί του Ρομπέρτας Γιαφτόκας που αναδείχτηκε νικητής με ποσοστό 31.7%. Η δεύτερη επιλογή έκανε αίσθηση, αφού το 17.1% ψήφισε υπέρ της ζωώδους δύναμης του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, αφήνοντας τον Γιώργο Πρίντεζη με κάτω από 2% ποσοστό λίπους στο σώμα του να αναρωτιέται πόσες ώρες ακόμη πρέπει να χτυπηθεί στο γυμναστήριο, για να ανέβει από την 3η θέση και το 12.2%. Ο Μπάρλος πλησιάζει στο να αποτελέσει το ιδανικό πακέτο (the whole package), αφού συγκέντρωσε το 7.3% των ψήφων. Από 4.9% είχαν οι Δημήτρης Χαριτόπουλος, Κέβιν Γκαρνέτ και Σκούνι Πεν, ενώ εύφημο μνεία δίνει το Age of Basketball στον Αλόνζο Μόουρνινγκ, που πήρε 1 ψήφο και αποχωρεί από τα παρκέ.

 

About nikolask11

Check Also

Μπασκετική ανάσταση 2014!

Το Age of Basketball, συνεχίζοντας την παράδοση, στο κλίμα των ημερών, βρίσκει για άλλη μια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *