Home / NBA / Γκάφα είπατε;

Γκάφα είπατε;

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2008 

Η Τρίτη παραλίγο και θα περνούσε στην ιστορία ως μία, σίγουρα, σημαντική ημέρα για το μπάσκετ. Και λέω παραλίγο, γιατί τελικά… δεν πέρασε.

Οι Μαϊάμι Χιτ έβγαλαν ανακοίνωση… αποχώρησης του μεγάλου Αλόνζο Μόουρνινγκ από την ενεργό δράση με ευχαριστίες, δάκρυα και δηλώσεις (!) του «Ζο». Μεγάλη συγκίνηση σε όσους από εμάς είχαμε αγαπήσει τον Αλόνζο, που τελικά αποφάσισε ότι δεν μπορεί να βγει νικητής από μία ακόμη τεράστια ταλαιπωρία (τον τραυματισμό στο γόνατο) κι έφυγε. Θα τον θυμόμαστε πάντα, τα αφιερώματα ετοιμάζονταν, «σκληρά», δακρύβρεχτα και «γεμάτα», όπως άλλωστε ήταν ο Μόουρνινγκ και η καριέρα του, αλλά και η ζωή του.

Μετά από λίγη ώρα, όμως, ο Μόουρνινγκ… επέστρεψε στην ενεργό δράση! Δηλαδή, όχι ακριβώς έτσι, αλλά οι Χιτ απέσυραν το άρθρο από την ιστοσελίδα τους, ζήτησαν «συγγνώμη» για την παραπληροφόρηση του κόσμου, τόνισαν ότι ήταν απόλυτα ψευδές και ανέφεραν ότι μπορεί ο Ζο να είχε πει πως φέτος είναι η τελευταία χρονιά του, αλλά ακόμη δεν έχει αποχωρήσει επίσημα. Τα αφιερώματα ξανά στα συρτάρια (ή στους φακέλους του word), τα δάκρυα σκουπίστηκαν και επιστρέψαμε στην καθημερινότητα.

Πέραν από το γελοίο του θέματος, πίσω από τη δημοσίευση κρύβονται κι άλλα. Δεν γίνεται να συνέβη… κατά λάθος. Ούτε να γράφτηκε το άρθρο ως δια μαγείας και μετά μόνο του… δημοσιοποιήθηκε. Άρα, κάτι συνέβη. Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολλές. Ότι οι Χιτ άσκησαν έμμεση πίεση στον Μόουρνινγκ να αποχωρήσει το καλοκαίρι, ρίχνοντας… άδεια για να πιάσουν γεμάτα (2,8 εκατομμύρια δολάρια είναι αυτά). Ότι ο Ζο δεν προλαβαίνει κάποιο ματς κανονικής περιόδου (γνωστό αυτό) και πλέον οι υπεύθυνοι της ομάδας θεωρούν βέβαιο τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ, άρα ετοίμασαν την «έξοδο» του τοτέμ τους από τώρα. Ότι ο Ζο το είπε στην ομάδα, αλλά όχι κι επίσημα, κάτι που θα γινόταν εντός των ημερών, μέχρι που τώρα του το χάλασαν οι Χιτ που… δεν μπορούσαν να περιμένουν.

Πιο ανησυχητικό είναι το δεύτερο, βεβαίως, καθώς συνεπάγεται γενικότερη αγωνιστική λογική σ’ ένα πρωτάθλημα που έχει πληγεί πολύ πρόσφατα από σκάνδαλο στημένων αγώνων. Και σε αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ επικίνδυνο μια ομάδα να δηλώνει παραίτηση από τον Ιανουάριο με 46 παιχνίδια να απομένουν, έστω κι αν έχει ως τώρα 8-28. Οι Χιτ παλεύουν με τη Μινεσότα για την τελευταία θέση (με όσα καλά αυτή συνεπάγεται για το ντραφτ του καλοκαιριού) και δηλώνουν τον Ιανουάριο αυτό που όλοι βλέπουμε, αλλά αρνούμαστε να δεχτούμε. Ότι τα παράτησαν. Βέβαια, μπορεί να ήταν απλώς… γκάφα και να μη σημαίνει τίποτα. Ή μπορεί το άρθρο να δημοσιεύτηκε μόνο του.

Πάντως, με τον Σακ να γκρινιάζει (με κάθε τρόπο και ασταμάτητα) ότι δεν μπορεί να παίζει σε μία ομάδα που χάνει συνέχεια, τον Ράιλι να μην τον χρησιμοποιεί σωστά, τους Χιτ να διαρρέουν ότι ψάχνουν τρόπο να ξεφορτωθούν τα 20.000.000 δολάρια του μισθού του Σακ και να πάρουν έναν νεαρότερο (και με μικρότερο… στόμα), όλα αρχίζουν να δένουν με τους λόγους που η ομάδα είναι στην τελευταία θέση της Ανατολής και 29η στο NBA.

Και για να κλείσουμε αλλάζοντας κλίμα: Ο Σκότι Πίπεν μετά το φινλανδικό πρωτάθλημα (2 αγώνες) αγωνίστηκε και στο σουηδικό (1 ματς), με το κοινό στις εξέδρες και τις εφημερίδες, έχοντας καλομάθει από τους Μάτζικ, Ρόντμαν, Πίπεν, να απαιτούν ο επόμενος να είναι ο… Μάικλ Τζόρνταν. Αυτά είναι.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *