Home / NBA / «Θα πάρω ένα τελευταίο πρόστιμο πριν φύγεις»

«Θα πάρω ένα τελευταίο πρόστιμο πριν φύγεις»

Την 1η Φλεβάρη του 2014 ο Ντέιβιντ Στερν θα αποχωρήσει από τον θώκο του NBA μετά από 30 ακριβώς χρόνια. Ο Μαρκ Κιούμπαν, όμως, το έχει ξεκαθαρίσει στον Στερν ότι για χάρη του θα αναβιώσει άλλη μία φορά τον πιο αγαπημένο τους τρόπο επικοινωνίας. Τον Κιούμπαν να βρίζει τους διαιτητές και τον Στερν να του ρίχνει πρόστιμο: «Το συζητάμε όλη την ώρα. Θα πάρω ένα τελευταίο πρόστιμο πριν φύγει». Και, κρίνοντας από την προϊστορία, είναι πολύ δύσκολο να μην τον πιστέψουμε.

Ο Κιούμπαν στα 14 χρόνια που έχει στην ιδιοκτησία του τους Μάβερικς έχει πληρώσει συνολικά 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε 19 ξεχωριστά πρόστιμα. Προφανώς μεγαλύτερο όλων το περίφημο του Ιανουαρίου του 2002, όταν το NBA τον είχε τιμωρήσει με 500.000 δολάρια για τα σχόλιά του για τον διαιτητή Εντ Ρας (είχε πει ότι δεν θα τον προσλάμβανε ούτε για να διευθύνει ένα Dairy Queen). Το πιο πρόσφατο ήταν εκείνο των 50.000 δολαρίων του Ιανουαρίου του 2013 (είναι ο μήνας του) για το tweet μετά την ήττα από τη Νέα Ορλεάνη («Συγγνώμη φίλοι του ΝΒΑ. Προσπαθώ 13 χρόνια να διορθώσω τις διαιτησίες σε αυτό το πρωτάθλημα και έχω αποτύχει παταγωδώς. Καμία πρόταση; Χρειάζομαι βοήθεια.»).

Πάντως, πέραν της πλάκας για τα πρόστιμα που του δίνει ο Στερν, ο Κιούμπαν μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν: «Ένας λόγος που Σέβομαι τον Ντέιβιντ είναι επειδή ακολουθεί τους κανόνες. Δεν ήθελε να είναι βασιλιάς. Ήθελε να είναι επιτυχημένος και να κάνει και το NBA επιτυχημένο. Τον ενδιέφερε λιγότερο η δική του υστεροφημία από το να δημιουργήσει αποτελέσματα στο NBA. Ξέρει ότι τα αποτελέσματα θα αντέξουν στο χρόνο και θα καθορίσουν την κληρονομιά του».

Όταν ρωτήθηκε τι βαθμό βάζει στον Στερν, ο Κιούμπαν είπε «περίπου 85 με 90» στα 100: «Μου αρέσει ο Ντέιβιντ πολύ. Είναι συγκεντρωμένος. Είναι έξυπνος. Έχει κίνητρο. Έχει στόχους. Είναι αδίστακτος. Αυτές είναι πολύ καλές ποιότητες σε πολλούς τομείς. Νομίζω ότι γενικά έχει κάνει τρομερά πράγματα. Πάντα με ακούει. Έχουμε δύο ειδών σχέσεις. Απ’ τη μία τη δημόσια σχετικά με τη διαιτησία. Και απ’ την άλλη την επαγγελματική. Στην επαγγελματική τα πηγαίνουμε περίφημα».

Πάντως, ο Κιούμπαν δεν ξεχνά και τον… πόνο του: «Στο θέμα της διαιτησίας, αυτό είναι μάλλον το ένα πράγμα που έχει αποτύχει παταγωδώς, αλλά καταλαβαίνω από πού προέρχεται, αφού δεν έχει άλογο στον αγώνα. Νίκη, ήττα ή ισοπαλία, αν η μπίζνα του NBA είναι καλή, είναι χαρούμενος. Προφανώς, εγώ έχω τελείως διαφορετική προοπτική, και σε αυτό συγκρουόμαστε. Δεν τον ενδιαφέρει ποιος κερδίζει. Εδώ είναι η διαφορά, γιατί εμένα με νοιάζει».

Ο Κιούμπαν δεν θεωρεί ότι θα πρέπει να φοβούνται τη μετάβαση στον Άνταμ Σίλβερ: «Δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολη. Και αυτό είναι κομπλιμέντο στον Ντέιβιντ. Δεν υπάρχουν 50 πράγματα που πρέπει να φτιαχτούν. Τι θα γίνει με την επόμενη συμφωνία για τα τηλεοπτικά; Τι θα γίνει με τις ομάδες που χρειάζονται νέο γήπεδο; Τι θα γίνει με την επέκταση. Υπάρχουν προκλήσεις, αλλά είναι προφανείς. Ο Ντέιβιντ έχει αφήσει τα πράγματα σε καλή κατάσταση».

«Ο Ντέιβιντ μάς έφερε στο διεθνές προσκήνιο. Ο Ντέιβιντ ήταν υπέρ του ψηφιακού, του internet, και θυμάμαι ότι καθόμουν και μιλούσαμε. Ακόμα και πριν αγοράσω την ομάδα, με είχε καλέσει για να μιλήσουμε για το streaming και το internet. Τον βοήθησα να φτιάξει το πρώτο του λογαριασμό στο Twitter. Πάντα ήταν ανοιχτόμυαλος και ήθελε να επεκταθούμε σε νέους τομείς, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστείς. Παρά το γεγονός ότι έχουμε διαφωνήσει σε αρκετά πράγματα, έχουμε συμφωνήσει σε πολλά περισσότερα. Θα μου λείψει. Τον πάω στ’ αλήθεια τον Ντέιβιντ».

Και για να κλείσουμε ακριβώς όπως αρχίσαμε, πριν λίγο καιρό μέσα στη σεζόν ο Κιούμπαν είχε αναφερθεί και πάλι στο θέμα για τα πρόστιμα μιλώντας στο NBA TV: «Εντάξει, εγώ και ο Ντέιβιντ έχουμε κοντραριστεί μερικές φορές, αλλά η αλήθεια να λέγεται, ο Ντέιβιντ με έκανε αυτόν που είμαι σήμερα. Κανείς δεν ήξερε ποιος είναι ο Μαρκ Κιούμπαν μέχρι που άρχισε να μου χώνει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο και με έστειλε να δουλέψω στο Dairy Queen. Έκανε τη δουλειά μου να πουλάω εισιτήρια πολύ ευκολότερη».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *