Home / ΙΤΑΛΙΑ / Ένας θρύλος στην Ιταλία… ίσως

Ένας θρύλος στην Ιταλία… ίσως

Θα μπορούσε να έκανε δίωρη εκπομπή στο ESPN (και όχι ωριαία όπως ο ΛεΜπρον). Θα μπορούσε να έκανε ζωντανή δορυφορική σύνδεση με όλον τον κόσμο. Θα μπορούσε να το ανακοίνωνε μέσω ταυτόχρονου έκτακτου δελτίου σε όλα τα κανάλια όλων των χωρών του πλανήτη. Όμως, όχι. Για ακόμη μια φορά κράτησε χαμηλό προφίλ, έδειξε πόσο ταπεινός είναι και το έκανε χωρίς να επιζητά το φως της δημοσιότητας. Γιατί κάποιος με την αξία του δεν το χρειάζεται. 

Κι όμως, αυτό στράφηκε πάνω του. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε; Ο Μπράιαν Σκαλαμπρίνι βρίσκεται στο Τρεβίζο και προπονείται με την Μπενετόν. Η μια πλευρά λέει ότι θα το κάνει για μερικές εβδομάδες για να δει αν θέλει να υπογράψει στην Μπενετόν, η άλλη ότι θα το κάνει για μερικές εβδομάδες για να δει η Μπενετόν αν θέλει να τον υπογράψει. Μαντέψτε ποιος λέει τι μόνοι σας…

Αν τον πείσουν ή… αν τους πείσει θα υπογράψουν, αν και το δεύτερο μάλλον έχει ήδη λυθεί. Αρκεί να διαβάσετε τα λόγια του Σάσα Τζόρτζεβιτς για να το καταλάβετε.

Ο Σκαλαμπρίνι έχει πει ότι οι Μπουλς, στους οποίους ήταν τη χρονιά που τελείωσε, θέλουν να τον έχουν και του χρόνου, αλλά η Μπενετόν δεν ήθελε να του κάνει συμβόλαιο το οποίο θα έσπαγε όταν έληγε το λοκ άουτ. Οπότε, τις επόμενες εβδομάδες θα το συζητάνε από κοντά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ιταλών.

Ήδη ο Σκαλαμπρίνι προπονήθηκε με την Μπενετόν και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μοιάζει εκστασιασμένος: «Είναι απίστευτος τύπος. Σε μια μόλις μέρα ταίριαξε με την ομάδα. Ρώτησε για την Μπενετόν και τους κανόνες της FIBA. Έφερε ενθουσιασμό στους νεαρούς παίκτες και θα τους καθοδηγήσει. Είναι ήδη ο ηγέτης της ομάδας».

Ο Τζόρτζεβιτς παρέδωσε ήδη τα κλειδιά της ομάδας στον Σκαλαμπρίνι, που τον έπεισε με μόλις μια προπόνηση και ονειρεύεται το μέλλον: πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκό.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, εξάλλου, που Σέλτικς και Μπουλς έκαναν τις καλύτερες χρονιές τους εδώ και 20 χρόνια (οι πρώτοι) κι εδώ και 12 χρόνια (οι δεύτεροι) με αυτόν στο ρόστερ. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει προφανώς να είναι σύμπτωση.

Βέβαια, στις Η.Π.Α. ήδη τα έχουν βάψει μαύρα. Ο Στερν σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης, ενώ το πρωτάθλημα το πιο πιθανό είναι να μην ξεκινήσει αν ο Σκαλαμπρίνι υπογράψει στην Μπενετόν. Βέβαια, ασφαλείς πληροφορίες μιλούν για έκτακτη συνέλευση ιδιοκτητών και παικτών, μήπως προλάβουν να σπάσουν το λοκ άουτ όσο ο Σκαλαμπρίνι είναι ακόμα ελεύθερος, για να τον δελεάσουν πίσω.

Αν αυτό αποτύχει, η Μπενετόν θα γίνει η ομάδα όλων των ανθρώπων την ερχόμενη σεζόν. Και αυτό είναι το σωστό. Το «White Mamba» του NBA έρχεται στην Ευρώπη και όλοι ελπίζουμε να δούμε κι άλλα απίστευτα καλάθια που μόνο αυτός μπορεί να βάλει. Όπως το all-time classic «No, you screen me» (στον Ασίκ) καλάθι του από τη χρονιά που μόλις τελείωσε.

Επιτέλους, η ομάδα που έστειλε στο NBA παίκτες όπως οι Τόνι Κούκοτς, Μπόστιαν Νάχμπαρ, Νικολόζ Τσκιτισβίλι, Αντρέα Μπαρνιάνι και Ντονάτας Μοτιεγιούνας, να πάρει κάτι από αυτά που της οφείλονται πίσω. Έστω και στον πολλαπλάσιο βαθμό, με την απόκτηση του απόλυτου σύγχρονου μπασκετικού θρύλου.

About nikolask11

Check Also

Π. Ισιγώνης: Στο γήπεδο με… επικίνδυνες αποστολές!

Καλησπέρα φίλοι μου, Σήμερα θα σας διηγηθώ μία μικρή ιστορία τρέλας και γκαντεμιάς. Ενά μεγάλο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *