Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2011 / Τελική δωδεκάδα για Σερβία, μανιφέστο Ίβκοβιτς

Τελική δωδεκάδα για Σερβία, μανιφέστο Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα της Σερβίας για το Ευρωμπάσκετ. Οι δύο τελευταίοι που κόπηκαν ήταν ο Ούρος Τρίπκοβιτς και ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, παρότι οι Κέσελι, Μπιέλιτσα δεν είναι απολύτως έτοιμοι.

Ο Ίβκοβιτς είπε: «Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά βασίστηκε σε πολλούς παράγοντες: τη φόρμα των παικτών τώρα, τη χημεία της ομάδας, την υγεία των παικτών, αλλά και τα ρόστερ των αντιπάλων. Θέλω να συγχαρώ τον Τρίπκοβιτς και τον Μιλοσάβλιεβιτς για την προσπάθεια και τη συμπεριφορά τους, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό που θα είναι το πιο δύσκολο Ευρωμπάσκετ όλων των εποχών».

Για τους Κέσελι (έχει σπάσει το ζυγωματικό) και Μπιέλιτσα (έκανε εγχείρηση στον καρπό στις αρχές καλοκαιριού) ο Ίβκοβιτς είπε: «Ακόμη και οι γιατροί στις αρχές της προετοιμασίας μας έλεγαν ότι ο Μπιέλιτσα δεν θα μπορέσει να προπονηθεί με μπάλα μέχρι τον Αύγουστο, αλλά το ταλέντο του και η τρομερή του επιθυμία τον βοήθησαν να αναρρώσει. Ο Κέσελι θα είναι στη δωδεκάδα, καθώς οι γιατροί μας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν μετά τον τραυματισμό. Ιδίως για τον Μπιέλιτσα, είναι πολύ σημαντικό που τον έχουμε, καθώς οι αντίπαλοί μας, όπως η Ιταλία με τον Γκαλινάρι, ή η Γαλλία με τον Ζελαμπάλ, έχουν τέτοια τριάρια, στα οποία πρέπει να έχεις την κατάλληλη απάντηση».

Όσον αφορά στην επιλογή του Μαριάνοβιτς στη δωδεκάδα για πρώτη φορά, ο Ίβκοβιτς είπε: «Οι αντίπαλοί μας στον όμιλο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, είναι πιο δυνατοί στο καλάθι, οπότε θελήσαμε να πάρουμε πολλούς σέντερ στο τελικό ρόστερ».

Για το τέλος, ο Ίβκοβιτς δεν δίστασε να θυμίσει σε όλους το στόχο της Σερβίας: «Είχαμε πει πριν 3 χρόνια ότι στόχος μας είναι το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Αυτό δεν αλλάζει. Είχαμε τραυματισμούς, είχαμε δυσκολίες αλλά θα είμαστε πολύ δυνατοί στη Λιθουανία, θα είμαστε πραγματική ομάδα. Όπως έχει πει και ο Κρστιτς, αν δεν είμαστε ομάδα είμαστε μια μετριότητα».

Η δωδεκάδα της Σερβίας:

About nikolask11

Check Also

Κριτική, ξεκατίνιασμα και… ζαχαροπλαστική!

Μπορεί να τελείωσε το Ευρωμπάσκετ, αλλά όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν τελειώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *