Home / Α1 / Το έργο το ‘χω ξαναδεί…

Το έργο το ‘χω ξαναδεί…

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2008

Ο Ολυμπιακός περνάει δύσκολες ημέρες. Πλέον, είναι φανερό ότι η ομάδα του Πειραιά έχει πρόβλημα. Στην αντίληψή μου είχαν υποπέσει 2-3 πράγματα που θα σας μεταφέρω, τα οποία καταδεικνύουν την κατάσταση στο λιμάνι.

Ένα πουλάκι μου είπε ότι οι Αμερικάνοι παίκτες έχουν πλήρη ασυλία στην ομάδα και ακόμα και στην προπόνηση συμμετέχουν όποτε θέλουν σε φουλ ρυθμούς, χωρίς ο Γκέρσον να τους λέει τίποτα. Ήταν γνωστό ότι ο Ισραηλινός δεν… τρελαίνεται και στην προπόνηση, αλλά το θέμα έχει δημιουργήσει μουρμούρα και αντιδράσεις (όχι επίσημες) ανάμεσα στους Έλληνες παίκτες.

Το δεύτερο είναι η έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις της ομάδας για τον Αρβίντας Ματσιγιάουσκας. Εγώ τον Μάτσας τον καταλαβαίνω. Το παιδί έχασε πέρσι όλη τη χρονιά, είναι λογικό να φοβάται τώρα, όταν πονάει στο ίδιο πόδι. Όσοι έχουν παίξει μπάσκετ είναι εύκολο να καταλάβουν τον παίκτη. Όμως, μέσα στον Ολυμπιακό είχαν σίγουρο ότι ο Ματσιγιάουσκας θα προλάβαινε το ματς με την… Προκόμ! Μάλιστα, ξέρω ότι, ξίνισαν όταν 3-4 μέρες πριν την Πολωνία ο Λιθουανός έλεγε ότι πονούσε και δεν μπορούσε να προπονηθεί.

Όλα αυτά καταδεικνύουν μια νοσηρή κατάσταση στην ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά με απαιτήσεις τίτλων. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό κίνηση να μιλήσει δημόσια, τρίζοντας τα δόντια στους παίκτες του και η απάντηση ήταν η… γνωστή.

Φαίνεται σαν να θέλει κάτι άλλο ο Ολυμπιακός. Και δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να καταλάβεις τι θέλει μια ομάδα που δεν έχει ψυχολογία, όταν το ρόστερ της είναι τόσο πλήρες…

Και μιας και η κουβέντα ήρθε στον Γκέρσον, δεν γίνεται παρά να σχολιάσω την ατάκα του Ισραηλινού μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Γιατί είχε να πει κάτι ανάλογο από πέρσι τον Μάιο. Ο Γκέρσον συγκεκριμένα δήλωσε: «Με τις απουσίες που έχουμε από τραυματισμούς, το ρόστερ μας δεν είναι διαφορετικό από εκείνο των υπολοίπων ομάδων της Α1». Απίστευτη χαζομάρα για τον Πίνι, που μετά από αυτό, ανοίγει νέα κόντρα με τους παίκτες του. Γιατί θέλετε να θυμηθούμε ποιο ρόστερ ο Γκέρσον παρομοίωσε με του ΑΓΟΡ, της ΑΕΛ, του Πανελληνίου, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ;

Γκριρ, Τζάκσον, Μπλάκνεϊ, Τεόντοσιτς, Βασιλόπουλος, Πρίντεζης, Μπουρούσης, Παπαμακάριος, Καυκής και Μαυροκεφαλίδης. Αν αυτοί οι 10 δεν σου φτάνουν για να κερδίσεις κάθε αντίπαλο στην Α1, πηγαίνοντας αλώβητος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τότε κάποιο πρόβλημα έχεις.

Δεν γίνεται να θες τους… Γιασικεβίτσιους, Πάρκερ, Μπούρσταϊν, Μπάστον και Βούισιτς για να κερδίσει τον Νίκο Κούβελα.

Ο Γκέρσον με την ατάκα αυτή, για ακόμη μία φορά (όπως έκανε εξακολουθητικά και πέρσι) μείωσε τους παίκτες του, μείωσε τις κινήσεις που έκανε ο Αγγελόπουλος για την ομάδα, αλλά πάνω απ’ όλα (για τον κόσμο του Ολυμπιακού) «μίκρυνε» τον Ολυμπιακό. Και η λύση μετά από κάτι τέτοιο, μιας και η χρονιά αρχίζει να θυμίζει καρμπόν τα περσινά, είναι μόνο να φύγει ο Ισραηλινός και να έρθει κάποιος άλλος στη θέση του.

Βέβαια, ο αντίλογος λέει ότι και πέρσι τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ άσχημο μήνα, αλλά τον Φλεβάρη η ομάδα ανέκαμψε και έκανε κάποιες σημαντικές νίκες (Παναθηναϊκό, Παρτιζάν).

Κάθε χρονιά δεν είναι ίδια, όμως. Όσο για τη στάση του Αγγελόπουλου… νομίζω ότι όλοι έχουν εκτιμήσει το γεγονός ότι είναι δίπλα στην ομάδα, χωρίς να ευνοεί αλλαγές εν θερμώ, αλλά, κάποιες φορές, το κλάδεμα είναι η μόνη λύση για να ανθίσει ένα δέντρο.  

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *