Home / Α1 / 100 χρόνια, 103 πόντοι, 15.000 χαμόγελα

100 χρόνια, 103 πόντοι, 15.000 χαμόγελα

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2008

Ο Παναθηναϊκός γιόρτασε τα 100 του χρόνια με 103 πόντους, σε έναν αγώνα – γιορτή που φυσικά ο ΠΑΟΚ δε θα μπορούσε να χαλάσει. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 15.000 φίλαθλοι που διασκέδασαν και επευφήμησαν την ομάδα τους, σε μια σημαντική βραδιά για τους «πράσινους» που κατάφεραν να διοργανώσουν μια ωραία γιορτή – επέτειο σε μια αποθεωτική ατμόσφαιρα. Τη βραδιά έκλεισε ο αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης που υποσχέθηκε νέους τίτλους, αφού νωρίτερα είχε πιστοποιήσει ότι για αυτό το ματς ουσιαστικά είχε ανανεωθεί το συμβόλαιό του, σκοράροντας, μετά από καιρό, 17 πόντους (είχε 19 στις 25/04/2007 στο 44-106 εναντίον του Μακεδονικού). Πέρα από το χιουμοριστικό του θέματος, ο Αλβέρτης είναι «σημαία» της ομάδας του και του φέρθηκαν με τον ανάλογο σεβασμό, αφού είναι σημαντικό τέτοιες μέρες να βλέπει ο κόσμος έναν παίκτη που περνάει στην ιστορία της ομάδας του.

Το αγωνιστικό κομμάτι δεν είχε κάτι ενδιαφέρον, αν εξαιρέσει κανείς την ευκαιρία που δόθηκε στον Ομπράντοβιτς να δοκιμάσει σχήματα και να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του δύσκολου top-16 της Ευρωλίγκας. Επίσης, όποιος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ είχε τη μοναδική ευκαιρία να δει τον Σέρβο κόουτς του Παναθηναϊκού, για μία φορά, να… υποκύπτει στις ανάγκες τις περίστασης και να δίνει την εντολή στους παίκτες του να κάνουν φάουλ, στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να έχουν και άλλες επιθέσεις ώστε να φτάσουν τους 100 πόντους, κάνοντας το χατίρι του κόσμου.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός πέτυχε μια σημαντική νίκη που άξιζε να πάρει βάσει της εμφάνισής του, καθότι βρέθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα μπροστά στο σκορ και διατήρησε τον έλεγχό του ακόμη και όταν η ΑΕΛ μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα χωρίς να καταφέρει κάτι καλύτερο. Οι Ροδίτες, από τους οποίους ξεχώρισαν ο Πίνοκ και ο Βουκσάνοβιτς, δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αν και όπως διαμορφώνεται η βαθμολογία είναι, έτσι κι αλλιώς, πολύ δύσκολο να κυνηγήσουν τη Λάρισα.

Την ώρα που ο 12ος Κολοσσός κέρδιζε, η 13η Ολυμπιάδα έκανε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην Α2, χάνοντας από την ΑΕΚ με 68-76. Η ΑΕΚ μπήκε όπως έπρεπε για να κερδίσει τον αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 18 πόντους στο ημίχρονο. Για τους Πατρινούς μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης και με ηγέτη τον Τζέφερσον (23 πόντοι) κατάφεραν να πλησιάσουν μέχρι το 66-67. Αλλά η ΑΕΚ είχε την ψυχραιμία και τις λύσεις για να πάρει τη νίκη βυθίζοντας όλο και περισσότερο σε προβληματισμό την Ολυμπιάδα.

Τέλος, στο υποτιθέμενο ντέρμπι της ημέρας, ο Πανελλήνιος συνέτριψε την Ολύμπια. Οι “πορτοκαλί” ήταν κάκιστοι στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα και δεν κατάφεραν να σκοράρουν παρά μόλις 35 πόντους. Η έκλαμψη της τελευταίας περιόδου δεν ήταν αρκετή παρά μόνο για να μειωθεί λίγο η διαφορά. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο αγώνας ήταν το πρώτο χαμόγελο και το πρώτο δείγμα ελπίδας για τον Πανελλήνιο του Ζούρου που κατάφερε να πάρει μια σημαντικά νίκη μετά από μια απογοητευτική περίοδο που συνόδευσε την αποπομπή Καλαφατάκη. Ο φοβερός για άλλη μια φορά Γκράντι έβαλε τη σφραγίδα του, ενώ από την πλευρά των Λαρισαίων δεν υπήρχε ένας ανάλογης αξίας ξένος παίκτης για να κάνει τη διαφορά (Γκάιτον και Μπέλσερ έμειναν άποντοι).

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *