Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2011 / Dirk or die! (photostory)

Dirk or die! (photostory)

Η Γερμανία ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και ο Ντιρκ Νοβίτσκι, δυστυχώς, ίσως έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Το Age of Basketball ετοίμασε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για την παρουσία του καλύτερου παίκτη στον κόσμο στο Ευρωμπάσκετ ευχόμενο να τον ξαναδούμε με τη φανέλα της νασιοναλμανσάφτ.

Ο Ντιρκ δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα, οπότε ελπίζουμε η δήλωση μετά το ματς με τη Λιθουανία να σημαίνει πως ίσως αγωνιστεί ξανά με την εθνική: «Οι νέοι παίκτες ήταν υπέροχοι, ο Κρις ήταν υπέροχος, αλλά εγώ δεν ήμουν στη φόρμα που έπρεπε για να κυριαρχήσω στο Ευρωμπάσκετ. Όλο αυτό ήταν λάθος μόνο δικό μου και πραγματικά ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό».

14 χρόνια με την εθνική, 141 αγώνες, ο Νοβίτσκι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Ευρωμπάσκετ, με τους περισσότερους μπασκετόφιλους να απορούν γιατί δέχτηκε να παίξει αφού δεν είχε τίποτα να κερδίσει σε προσωπικό επίπεδο από αυτό, αλλά η απάντηση είναι πάντα η ίδια: ο Ντιρκ ποτέ δεν έβαλε τον εαυτό πάνω από την ομάδα. Πόσο μάλλον πάνω από την εθνική ομάδα. Ακόμα κι όταν μετά το ματς με τη Λιθουανία τον περικύκλωσαν δεκάδες δημοσιογράφοι, όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο, για να τον ακούσουν να μιλάει για… τον εαυτό του, ο Νοβίτσκι επέλεξε να μιλήσει για την ομάδα, να ζητήσει συγγνώμη που τα νέα παιδιά της ομάδας δεν θα ζήσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γι’ αυτό όλοι οι μπασκετόφιλοι έχουν ένα (μπασκετικό) σφίξιμο στο στομάχι από προχτές. Γιατί ο Νοβίτσκι πάντα αποδεικνύει πόσο τεράστιος παίκτης και χαρακτήρας είναι. Ας απολαύσουμε τις στιγμές του στο Ευρωμπάσκετ…

About nikolask11

Check Also

Κριτική, ξεκατίνιασμα και… ζαχαροπλαστική!

Μπορεί να τελείωσε το Ευρωμπάσκετ, αλλά όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν τελειώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *