Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Στην ΤΣΣΚΑ ο Κιριλένκο!

Στην ΤΣΣΚΑ ο Κιριλένκο!

Αυτό που ψιθυριζόταν όλο το καλοκαίρι έγινε πραγματικότητα, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ανακοινώνει την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Κιριλένκο έχει opt-out για όταν λήξει το λοκ άουτ, αλλά και κάθε καλοκαίρι, δηλαδή το συμβόλαιό του είναι 1+1+1 με οψιόν του παίκτη κάθε χρονιά. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ο Κιριλένκο είναι free agent και δεν υποχρεούται να επιστρέψει στο NBA στη μέση της χρονιάς όταν λήξει το λοκ άουτ. Είναι δικό του θέμα και αν θέλει μπορεί να μείνει στην ΤΣΣΚΑ.

«Είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στην ομάδα με την οποία πέρασα τα χρόνια της εφηβείας μου. Είναι χαρά μου να έχω την ευκαιρία να παίξω για τους Ρώσους φιλάθλους, τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ δυνατή ομάδα, μεγάλο προπονητή και τρομερούς παίκτες. Είναι πολύ ωραίο όταν μπροστά σου έχεις τους υψηλότερους των στόχων. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν παίζεις υπό τόση πίεση κι ευθύνη. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε μαζί να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μέσα στη χρονιά», είπε ο Κιριλένκο για τη νέα του ομάδα.

Επίσης, τα χρήματα που θα πάρει από την ΤΣΣΚΑ επιλέγει να τα δώσει σε φιλανθρωπία: «Το ίδρυμα Κιριλένκο για Παιδιά θα βοηθήσει τα παιδιά νοσοκομεία, τα φιλανθρωπικά σχολεία, τα αθλητικά σχολεία, αλλά και βετεράνους αθλητές και μπασκετμπολίστες που είναι πια ανήμποροι».

Ο Κιριλένκο προέρχεται από ένα τρομερό Ευρωμπάσκετ, όπου ήταν και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, ενώ έχει πει ότι η Γιούτα είναι η προτεραιότητά του όταν λήξει το λοκ άουτ. Πάντως, το γεγονός ότι θα δώσει όλα τα χρήματα του συμβολαίου σε φιλανθρωπίες ίσως δείχνει ότι έχει στο μυαλό του τη φυγή και επιστροφή στο NBA και δεν το βλέπει ως μακροχρόνια λύση.

«Η γνώμη μου: Δεν πρέπει να παίρνεις παίκτες από το NBA κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ. Αν μπορούν να φύγουν, τότε δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Και μόνο οι αδύναμες ομάδες μπορούν να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Όμως, την ίδια ώρα, κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του και ο Κιριλένκο είναι η εξαίρεση. Είναι ο αστέρας του ρωσικούς και του παγκόσμιου μπάσκετ, σημαίνει για τη χώρα του ό,τι σημαίνει ο Σαμπόνις για τη Λιθουανία, ο Γκασόλ για την Ισπανία, ο Νοβίτσκι για τη Γερμανία. Μεγάλωσε εδώ, έπαιξε για την ΤΣΣΚΑ και τη Ρωσία»
, είπε ο Γιόνας Καζλάουσκας σχετικά.

Το θέμα είναι ότι όσο ισχύει το λοκ άουτ, η ΤΣΣΚΑ μοιάζει πια… εξωγήινη, με Τεόντοσιτς, Σβεντ, Πονκρασόφ, Γκόρντον, Μεχία, Σισκάουσκας, Χριάπα, Κιριλένκο, Βορόντσεβιτς, Ντ. Λαβρίνοβιτς, Κρστιτς, Καούν.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *