Home / Α1 / Χωρίς Πανελλήνιο, με 13 ομάδες η Α1

Χωρίς Πανελλήνιο, με 13 ομάδες η Α1

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α1, αφού ο Πανελλήνιος δεν πήρε τελικά πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οπότε, όπως είχαν ανακοινώσει ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, το πρωτάθλημα θα γίνει με 13 ομάδες και μία θα έχει κάθε αγωνιστική ρεπό.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Ο λόγος που το πρωτάθλημα γίνεται τελικά με 13 ομάδες είναι ότι όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (των χαμηλότερων κατηγοριών) έχουν ήδη αρχίσει, οπότε δεν είναι εύκολο να αλλάξει κάτι τώρα (να πάρει ας πούμε τη θέση του Πανελλήνιου ο 3ος της Α2). ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έρθει στην Α1 άλλη ομάδα αν ο Πανελλήνιος δεν έπαιρνε πιστοποιητικό, καθώς μετά θα υπήρχε ντόμινο αλλαγών σε όλες τις κατηγορίες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όταν μένουν για τελευταία στιγμή κάποια πράγματα, τότε φυσιολογικό είναι να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Και πάλι καλά να λέμε που δεν άρχισαν να ανεβάζουν ομάδες ως την τελευταία ερασιτεχνική κατά μία κατηγορία μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων τους. Σημείο των καιρών και της παρακμής του ελληνικού μπάσκετ το πρωτάθλημα με 13 ομάδες, είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια ήδη, καθώς όλοι θυμόμαστε πώς ξεκίνησαν τα τελευταία πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ πάνω στο θέμα:

«Μετά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΚΑΕ Πανελλήνιος και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, η Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 13 ομάδων.»

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *