Home / Α1 / Ζεστάθηκε το πράγμα…

Ζεστάθηκε το πράγμα…

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2008

Περίπου όπως τα περιμέναμε εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα της 17ης αγωνιστικής. Και λέω περίπου γιατί ελάχιστοι περίμεναν ότι η Ολυμπιάδα θα ορθώσει ανάστημα απέναντι στην ΑΕΛ, τώρα που βρίσκεται με το ένα πόδι στην Α2.

Όμως, οι Πατρινοί τα κατάφεραν, ελέγχοντας μάλιστα το ματς από την αρχή του και χωρίς να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα στο τέλος του. Αυτή η νίκη, δίνει στην Ολυμπιάδα λίγες ελπίδες για παραμονή, περισσότερες πάντως από τον ΑΓΟΡ πλέον. Αυτό γιατί ο ΑΓΟΡ είναι ουσιαστικά –4 νίκες από τον Κολοσσό και –3 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας χάσει με 16 πόντους στον πρώτο γύρο, διαφορά που δύσκολα ανατρέπεται.

Η Ολυμπιάδα έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 83-76, ενώ έχει χάσει εκτός έδρας από τον Κολοσσό με 88-77. Ακόμη δεν έχει παίξει με κανέναν από τους δύο για το δεύτερο γύρο, ενώ ΠΑΟΚ και Κολοσσός, έχοντας 6-11, αναμετρόνται την ερχόμενη εβδομάδα, την ώρα που η Ολυμπιάδα παίζει στην Αθήνα με τον Πανελλήνιο και τώρα έχει 3-13. Θεωρητικά, αν τους πάρει και τους δύο (Κολοσσό και ΠΑΟΚ) έχει τα ματς για να μείνει στην κατηγορία και να ρίξει έναν από αυτούς, κυρίως τον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά πάντα.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός απέδειξε του λόγου (του Αλεξανδρή) το αληθές, αφού κέρδισε τον ΑΓΟΡ, αλλά την παράσταση έκλεψε η αποβολή του Νικολαΐδη… πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Νικολαΐδης λογόφερε με κάποιον από τις εξέδρες που τον είχε περάσει γενεές δεκατέσσερις και οι διαιτητές τον απέβαλαν. Ξεκαθαρίζω ότι δεν συμφωνώ με το γεγονός ότι ο Νικολαΐδης απάντησε στον κάθε κάφρο. Ίσως αποτελεί ένδειξη του γιατί δεν θα έπρεπε να έχει θερμανθεί τόσο το κλίμα για το ματς, αφού οι παίκτες μπήκαν τσιτωμένοι. Όμως, πρώτο μέλημα των διαιτητών θα έπρεπε να είναι να φωνάξουν την αστυνομία να απομακρύνει από το γήπεδο αυτόν (ή αυτούς) που νόμιζαν και πάλι ότι το μπάσκετ είναι το τσιφλίκι του κάφρου. Και να δείξουν επιείκεια προς τον παίκτη πριν από ένα τέτοιο ματς.

Στη Λάρισα, η τάξη αποκαταστάθηκε με την Ολύμπια να πετυχαίνει αυτό που θα έπρεπε να έχει πετύχει από τον πρώτο γύρο στην Πυλαία: δηλαδή τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Οι «πορτοκαλί» ήταν καλύτεροι, ενώ φαίνεται να έχουν βρει στο πρόσωπο του Κινγκ τον παίκτη που απαιτούσε ο καλοκαιρινός σχεδιασμός και με τις συνεχείς ατυχίες (Τόμας, Γκριρ) δεν μπόρεσαν ως τώρα να έχουν. Η Ολύμπια κυνηγάει οκτάδα και μπορεί να φτάσει ως εκεί.

Το Αιγάλεω έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους, αφού με ένα μεγάλο ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο κέρδισε και τον Πανελλήνιο, ο οποίος πλέον έχει αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά στη βαθμολογία. Το Σίτι είναι τέταρτο και θέλει να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Όσους έχει αυτή τη στιγμή από κάτω του, έχει αποδείξει ότι μπορεί να τους κερδίσει, οπότε γιατί να μην ελπίζει και σε έξοδο στην Ευρώπη και, δη, στο ULEB Cup;

Η συζήτηση για τη θέση του Αιγάλεω μας φέρνει στο τελευταίο ματς της ημέρας, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο. Η ήττα των «κυανέρυθρων» ήταν που έφερε το Σίτι 4ο, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη νίκη της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει 9-8 πλέον, όσο και ο 6ος Πανελλήνιος και πείθει πολύ περισσότερο από τους «Ολυμπιονίκες». Η τετράδα απέχει μόλις 1 νίκη αυτή τη στιγμή, και η ΑΕΚ έχει το ρόστερ για να φτάσει ως εκεί. Μέχρι στιγμής δεν κάνει σωστή διαχείριση του δυναμικού της, αλλά δεν της έχει στοιχίσει, καθώς έχει αρχίσει να βγαίνει στο παρκέ η ποιότητα του ρόστερ της. Ίδωμεν

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *