Home / Α1 / Ιστορίες χειμωνιάτικης (μετεγγραφικής) τρέλας!

Ιστορίες χειμωνιάτικης (μετεγγραφικής) τρέλας!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2008

Σε έναν από τους πιο… θερμούς χειμώνες των τελευταίων ετών τείνει να εξελιχθεί ο φετινός, τουλάχιστον όσον αφορά τα μετεγγραφικά στην Ευρώπη. Οι κινήσεις πολλές και τα σενάρια ακόμη περισσότερα, αφορούν από μικρές ομάδες μέχρι φαβορί για το final-4 της Ευρωλίγκας!

Αφού ο Ομπράντοβιτς πείστηκε να φέρει ψηλό για να φορέσει τα πράσινα, έψαξε γύρω γύρω και, χωρίς να απομακρυνθεί πολύ, χτύπησε την πόρτα της Ντιναμό (με την οποία ο Παναθηναϊκός διατηρεί καλές σχέσεις λόγω Βούγιανιτς) και ρώτησε για τον παίκτη που θα του χάλαγε… λιγότερο τα αγωνιστικά πλάνα. Αυτός ήταν ο Νίκσα Πρκάτσιν, ένας έμπειρος και μπασκετικός ψηλός. Τα χρόνια έχουν βαρύνει στις πλάτες του, δεν είναι πια ο παίκτης που ήταν, αλλά παραμένει ένας έξυπνος ψηλός, με έφεση στην ασίστ και διάθεση για βρώμικο παιχνίδι. Δηλαδή; Ιδανική λύση για τον Ζοτς, αλλά μικρή απογοήτευση για τους φίλους των «πρασίνων» που περίμεναν το «μεγάλο κόλπο» από τον Θανάση.

Εντωμεταξύ, ο Κίντελ Γουντς εξακολουθεί να περνάει πολύ ώρα στον πάγκο του Ολυμπιακού, έστω και αν στο Κάουνας είχε λίγο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Χωρίς εμφανή λόγο, μοιάζει να μένει όλο και περισσότερο εκτός πλάνων του Γκέρσον και τα ευρωπαϊκά μέσα στέλνουν στον Πειραιά τον Γκούροβιτς! Το όνομα του «μπόμπερ» Μίλαν είχε ακουστεί και το καλοκαίρι, αλλά τώρα εξυπηρετεί διαφορετικά συμφέροντα, ένα από αυτά η αδυναμία απόκτησης κοινοτικού διαβατηρίου από τον Γουντς ή τον Τζάκσον. Το αν θα γίνει αυτή η μετεγγραφή θα το δούμε, αλλά μοιάζει και λίγο «χλωμό»…

Σε άλλα εγχώρια, και όχι μόνο, μέτωπα, ο Χέρμπερτ αποφάσισε τελικά να αφήσει εκτός ρόστερ τον Κασλ. Το νέο έφτασε στα αυτιά του Σκαριόλο στην Ανδαλουσία, ο οποίος χαμογέλασε… χαιρέκακα! Ο λόγος; Εδώ και δύο μήνες ζητάει έναν έμπειρο πλέι-μέικερ για να αλλάξει τον Πόποβιτς που δεν τον έχει ικανοποιήσει. Κατά έναν περίεργο λόγο, η διοίκηση, αντί για τον Έλμερ Μπένετ που ζητούσε, του έφερε τον Σάντερς από τον Πανελλήνιο! Που φυσικά ούτε πλέι-μέικερ είναι, ούτε έμπειρος. Οπότε, ο Κασλ είναι πολύ πιθανό να στέλνει φιλιά στον GH από τη Μαδρίτη την άνοιξη…

Στον Πανελλήνιο, αφού κατάφεραν με τις γνωστές ιστορίες να αδειάσουν θέσεις ξένου στο ρόστερ για να χωρέσουν τον… συνήθη μεσσία, «Μούλα», διαπίστωσαν ότι η Τσιμπόνα δεν τον αφήνει! Πάντως, ο Τζούρο Όστοϊτς που ανακοινώθηκε την Τετάρτη ξέρουμε όλοι ότι ξέρει μπάσκετ και θα βοηθήσει. Όπως, θα βοηθήσει και τον Πανιώνιο ο Σλοβένος διεθνής, Αλεξάντερ Τσάπιν, που φάνηκε… υπεραισιόδοξος με την άφιξή του στη Νέα Σμύρνη.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *