Home / NCAA / Bobby Knight: his legacy – Μέρος ΙΙ

Bobby Knight: his legacy – Μέρος ΙΙ

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2008

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος, αναφέρουμε μερικές από τις… ιστορικές στιγμές του Νάιτ. Εννοείται ότι η λίστα δεν είναι εξαντλητική και ότι οι απολαυστικές στιγμές είναι πολύ περισσότερες. Αλλά ας πάρουμε μια γεύση:

– Όταν την περίοδο 1986-87 εισήχθη στο NCAA η γραμμή των τριών πόντων ο Νάιτ είχε πει: «Υπάρχουν μόνο τρεις παίκτες στην περιφέρεια Big Ten που μπορούν να βάλουν τρίποντο κι εγώ έχω στην ομάδα τους δύο από αυτούς».

– Ο Νάιτ το 1979 συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια των Παναμερικανικών αγώνων στο Πουέρτο Ρίκο. Ο Νάιτ είχε θυμώσει γιατί κάποια ημέρα το γυμναστήριο που έκανε προπόνηση η ομάδα ήταν κλειστό και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος. Ο Νάιτ επιτέθηκε στον αστυνομικό και στη συνέχεια καταδικάστηκε ερήμην του. Όμως, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν όταν ο Κυβερνήτης της Ιντιάνα αρνήθηκε να συνεργαστεί και να εκδώσει τον Νάιτ στο Πουέρτο Ρίκο!

– Μία από τις πλέον γνωστές στιγμές της καριέρας του Νάιτ, ήρθε το 1985, όταν πέταξε μια καρέκλα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί για ένα σφύριγμα του διαιτητή, κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Περντιού Μποϊλερμέικερς. Ο Νάιτ αποβλήθηκε για έναν αγώνα και έλαβε επιτήρηση 2 χρόνων από την περιφέρεια Big Ten για το περιστατικό αυτό.

– Ο Νάιτ κατάφερε να εξαγριώσει και… όλες τις γυναίκες και τις γυναικείες οργανώσεις των Η.Π.Α. όταν σε μία συνέντευξή του (το 1988) είχε πει: «Πιστεύω ότι αν ο βιασμός είναι αναπόφευκτος, χαλάρωσε και απόλαυσέ το». Ο Νάιτ αναφερόταν στα σφυρίγματα των διαιτητών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αγώνα, αλλά ο τρόπος που το έθεσε δεν ήταν και ο πλέον… διακριτικός.

– Έχει μείνει στην ιστορία ότι σε αγώνα του 1993 κλότσησε τον γιο του, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι κλότσησε μια καρέκλα δίπλα στο γιο του.

– Έχει περάσει γενεές δεκατέσσερις έναν εθελοντή του NCAA το 1995, μετά από ήττα 65-60 από το Μιζούρι. Ο εθελοντής είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Νάιτ δεν πρόκειται να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου, ενώ την ίδια ώρα ο Νάιτ έμπαινε στην αίθουσα καθυστερημένος! Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε με τον Νάιτ να ωρύεται: «Υπάρχουν μόνο δύο άνθρωποι που μπορούν να σου πουν αν θα έρθω ή όχι. Ο ένας είναι ο υπεύθυνος Τύπου και ο άλλος είμαι εγώ. Ποιος διάολο στο είπε; Θα ήθελα να ξέρω. Έχεις καμία ιδέα ποιος ήταν; Ποιος; Από το Ιντιάνα; Όχι, δεν ήταν από το Ιντιάνα, δεν το άκουσες από κανένα στο Ιντιάνα, έτσι δεν είναι; Όχι. Θα το διαχειριστώ εγώ όπως θέλω τώρα που ήρθα. Το γαμησες τελείως. Τώρα κάτσε ή φύγε. Χεστηκα τι θα κάνεις. Λοιπόν, όσον αφορά στον αγώνα…» (δείτε στο βίντεο 1, το νούμερο 3).

– Τον Φεβρουάριο του 2004, ο Νάιτ διαπληκτίστηκε με τον τότε γραμματέα του Τέξας Τεκ σε ένα σούπερ μάρκετ και το περιστατικό ήταν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες της περιοχής!

– Τον Μάρτιο του 2006 ένας φοιτητής τον αποδοκίμαζε στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ και για να αποφευχθούν τα χειρότερα επενέβη η αστυνομία που συγκράτησε τον Νάιτ από το να επιτεθεί στον νεαρό.

– Τον Νοέμβριο του 2006 βγήκε στη δημοσιότητα ότι χτύπησε τον φοιτητή και παίκτη του Μάικλ Πρινς στο πηγούνι προκειμένου να του πει να τον κοιτάει στα μάτια όταν του μιλάει. Ο Νάιτ δεν σχολίασε το γεγονός, αλλά ο Πρινς, οι γονείς του και το πανεπιστήμιο υποστήριξαν ότι ο Νάιτ δεν χτύπησε τον παίκτη, αλλά του ακούμπησε το πηγούνι λέγοντας (αναφέρει ο ίδιος ο Πρινς): «Ψηλά το κεφάλι και μην ανησυχείς για τα λάθη. Απλώς παίξε… Προσπαθούσε να με διδάξει και επειδή είχα το κεφάλι κατεβασμένο μου σήκωσε το πηγούνι. Μου έλεγε να βγω στο γήπεδο και να μην φοβάμαι να κάνω λάθη. Μου έλεγε ότι ήμουν πολύ σκληρός με τον εαυτό μου».

– Τον Οκτώβριο του 2007 ο Τζέιμς Σίμπσον κατηγόρησε τον Νάιτ ότι πυροβόλησε προς την κατεύθυνσή του όταν εκείνος του φώναξε ότι μαζί με έναν φίλο του κυνηγούσαν πολύ κοντά στο σπίτι του. Ο Νάιτ αρνήθηκε την κατηγορία. Ο διαπληκτισμός των δύο αντρών καταγράφηκε με κάμερα τηλεφώνου και στη συνέχεια βγήκε στην τηλεόραση.

– Και πριν κλείσουμε, δύο ακόμη από τις περίφημες ρήσεις του Νάιτ:

«Όλοι μας μαθαίνουμε να γράφουμε στη δεύτερη τάξη. Οι περισσότεροι από εμάς στη συνέχεια κάνουν και κάτι πιο σημαντικό στη ζωή τους».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη θέληση να νικήσουν, αλλά λίγοι έχουν τη θέληση να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη νίκη».

 

Μερικές από τις αξέχαστες στιγμές του Νάιτ σε βίντεο:

1. Top 10 δηλώσεων

2. Συνέντευξη Τύπου παρέα με τον εγγονό του

3. Το περίφημο πέταγμα της καρέκλας

4. Το περίφημο βίντεο με τον πυροβολισμό και τον καυγά

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *