Home / Α1 / «Καβάλα» το Περιστέρι, εύκολα ο Ολυμπιακός!

«Καβάλα» το Περιστέρι, εύκολα ο Ολυμπιακός!

Ούτε προπόνηση δεν ήταν για τον Ολυμπιακό το ματς με το Μαρούσι, που έληξε με 92-63 για τους γηπεδούχους, απέναντι σε μια ομάδα που ακόμα παρατάσσεται χωρίς κανονικό ρόστερ ελέω της απόφασης για τα χρωστούμενα στον Χόμαν. Η Καβάλα πήρε μεγάλη νίκη από τον ΠΑΟΚ με 75-60 έχοντας τον Τέιλορ πρωταγωνιστή στο ματς. Νίκη και για το Περιστέρι απέναντι στον Ίκαρο με 55-65, για να παραμείνουν οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» μία από τις 5 αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ 92-63 (51-35)

Χάινς 14π. 5ρ. 2ασ., Παπανικολάου 11π. 6ρ., Πρίντεζης 9π. 3ρ. 3ασ. 4κ.φ., Άντιτς 12π. 4ρ., Σπανούλης 4π. 3ρ. 7ασ. 2κλ. // Χαριτόπουλος 23π. 6ρ. 7κ.φ., Ακεψιμαΐδης 13, Γκαγκαλούδης 14π. 9ασ.

Όπως αναμενόταν άνετα κέρδισε ο Ολυμπιακός το Μαρούσι, που ακόμα παρατάσσεται χωρίς νέες μετεγγραφές ξένων, λόγω της υπόθεσης με τον Τζάρεντ Χόμαν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στην επίθεση, σκόραραν όποτε ήθελαν και με μεγάλη ευκολία, με αποτέλεσμα να βάλουν 51 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 92 συνολικά.

Το Μαρούσι έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι δύσκολα, αλλά εκμεταλλεύτηκε τη σχετική αμυντική χαλάρωση του Ολυμπιακού για να μην ηττηθεί με διαφορά-ρεκόρ. Βέβαια, και το ίδιο ξέρει ότι μέχρι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νέοι παίκτες θα αποτελεί σάκο του μποξ για τις άλλες ομάδες.

Ο Ολυμπιακός ήταν νωθρός αμυντικά στο ξεκίνημα, το σκορ ήταν 20-19 στο 9ο λεπτό, αλλά στην επίθεση σκόραρε σχεδόν κατά βούληση σε όλο τον αγώνα. Αυτό φαίνεται και από το αδιανόητο 78% στα δίποντα με το οποίο τελείωσε τον αγώνα (28-36).

Ένα 12-0 που ακολούθησε ως το 32-19 του 13ου λεπτού ήταν εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση, καθώς το Μαρούσι προφανώς και δεν είχε αντιστάσεις. Μείωσε προσωρινά ως τους 7 (35-28) αλλά μέχρι να έρθει το ημίχρονο, η διαφορά ήταν στους 16 πόντους, 51-35. Ίδια κατάσταση και στην 3η περίοδο, που μάλλον ήταν η καλύτερη του Ολυμπιακού (γενικότερα καλό ήταν το διάστημα 10-30). Ένα 8-0 πήγε το ματς στο +23 του 62-39, ενώ λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προηγούταν με 29 πόντους, 72-43.

Ο Ίβκοβιτς εκνευρίστηκε με τους παίκτες του στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά η χαλαρότητα ήταν λογική σε τέτοιο αγώνα, με τους «ερυθρολεύκους» να σκέφτονται τα 3 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς που έρχονται. Το Μαρούσι μπορεί να υπέστη βαριά ήττα, αλλά στην ουσία ακόμα δεν έχει χάσει τίποτα λόγω της τιμωρίας του. Ήττα στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αμφότερα αποτελέσματα που θα έρχονταν λογικά ούτως ή άλλως. Το ρεπό στην 1η αγωνιστική το έχει «σώσει», οπότε έχει μια εβδομάδα για να βρει τη λύση (όπως ακούγεται ότι θα γίνει) και να εμφανιστεί με καλό ρόστερ στο ματς με την Καβάλα.

Ο Ολυμπιακός στο ματς υπερείχε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, 32-21 στα ριμπάουντ, 23-15 στις ασίστ, 11-17 στα λάθη, 9-6 στα κλεψίματα. Παρόλα αυτά μετά το τέλος ο Ίβκοβιτς είχε… κεφάκια, μιλώντας για τον Σλούκα (έπαιξε 13 λεπτά και ήταν καλός), τον Λούκας, την υπόλοιπη ομάδα, επιτιθέμενος σε δημοσιογράφο, εκδηλώνοντας τον εκνευρισμό του για το πώς έπαιξε η ομάδα του («εικόνα ομάδας χωρίς αντίδραση και επαγγελματισμό»).

Ο Χάινς έπαιξε 27 λεπτά, ο Κέσελι 25 και όλοι οι υπόλοιποι από 7 (Γλυνιαδάκης) μέχρι 22 (Γκεσεβίτσιους), ενώ το Μαρούσι δεν άφησε το ματς καθόλου, χαρακτηριστικό είναι ότι Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης και Κογιαντίνοβιτς έπαιξαν πάνω από 33 λεπτά ο καθένας.


ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 55-65
(24-36)

Κινγκ 10π. 6ρ. 3ασ. 9κ.φ., Λιούμπιτσιτς 13π. 3ρ. 5κ.φ., Τσιάρας 9π. 7ρ. 3ασ., Αγαδάκος 9π. 5ρ. // Ρόμπι 19π. 3ρ., Σκοτ 11π. 6ρ., Γιαννόπουλος 10π. 4ρ., Παπαντωνίου 6π. 4ρ. 2ασ. 4κ.φ.


Σημαντική νίκη για το Περιστέρι
εναντίον του Ίκαρου Καλλιθέας στη Γλυφάδα, σε ένα ματς που κύλησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα για τους νικητές. Ο λόγος ήταν το πολύ κακό επιθετικά διάστημα από το 11ο ως το 30ο λεπτό για τους γηπεδούχους, διάστημα στο οποίο έβαλαν μόλις 17 πόντους.

Το Περιστέρι είχε από την αρχή σχεδόν τον έλεγχο του αγώνα και μετά το 13-10 έτρεξε ένα 0-7 με το τρίποντο του Ρόμπι να κάνει το σκορ 13-17. Από τότε δεν έχασε ποτέ πάλι το προβάδισμα, ενώ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την καλή του άμυνα και την κακή επίθεση του Ίκαρου για να πάει σε διψήφια διαφορά στο ημίχρονο.

Ο Ίκαρος είχε 1/12 και 4 λάθη στο 2ο δεκάλεπτο, σκοράροντας κατά βάση με βολές (5 από τους 7 του πόντους). Λογικό ήταν να χάσει την επαφή του με το σκορ, καθώς το Περιστέρι σκόραρε όσο έπρεπε για να βρεθεί στο 24-36 στο ημίχρονο έχοντας ανεβάσει ήδη από το 15ο λεπτό με το τρίποντο του Γιαννόπουλου τη διαφορά σε διψήφια τιμή (20-31).

Λίγο καλύτερη, αλλά στην ουσία μία από τα ίδια, ήταν η απόδοση του Ίκαρου μετά την ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι είχαν 4/15 σουτ και 6 λάθη στο 3ο δεκάλεπτο, για να φτάσουν τα 5/27 σουτ και τα 10 λάθη στο εικοσάλεπτο κακό τους διάστημα (στο υπόλοιπο ματς σούταραν πάνω από 50% εντός παιδιάς και είχαν μόλις 4 λάθη). Το ματς είχε ήδη χαθεί όταν ακούστηκε η κόρνα της 3ης περιόδου με τη διαφορά στους 16 πόντους για το Περιστέρι (34-50).

Στην 4η περίοδο ο Ίκαρος μείωσε 2 φορές στους 6 πόντους (48-54 και 55-61) αλλά και τις δύο η αντίδραση του Περιστερίου σε άμυνα κι επίθεση ήταν πολύ καλή, με τη διαφορά να ανεβαίνει αμέσως στους 10 πόντους αμφότερες τις φορές. Τη 2η μάλιστα, το Περιστέρι κράτησε τους αντιπάλους του άποντους ως το τέλος του αγώνα κερδίζοντας 2 λάθη και 2 άστοχα σουτ στις επόμενες 4 επιθέσεις του Ίκαρου.

Μικρές οι διαφορές των δύο ομάδων στη στατιστική, πλην εκείνων που δείχνουν το κακό διάστημα του Ίκαρου, όπως το 34% στα δίποντα, 12/35, αλλά και την ανωτερότητα του Περιστερίου στην άμυνα, 3-8 τα κλεψίματα, 1-4 οι τάπες.

Σκοτ, Γιαννόπουλος, Παπαντωνίου
και Ρόμπι οι καλύτεροι για το Περιστέρι, ενώ Κινγκ, Λιούμπισιτς και Τσιάρας ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, με τον πρώτο να σκοράρει τους πρώτους του πόντους στο 33ο λεπτό μετά από 9 άστοχα σουτ.


ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΟΚ 75-60
(34-37)

Τέιλορ 24π. 4ρ. 9κ.φ., Πάσαλιτς 13, Ο’ Μπράιαντ 10π. 7ρ. 5κ., Κοστόφ 9π. 6ρ. // Ντικούδης 15π. 3ρ. 8κ.φ., Γκόρι 11π. 4ρ., Γκίντενς 11π. 9ρ. 2κ.


Μεγάλη νίκη για την Καβάλα
, που εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά ποσοστά του ΠΑΟΚ στα δίποντα στο ματς και μπόρεσε να τον κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ και πάλι έδειξε ανέτοιμος, με τους παίκτες του σαφώς να δυσκολεύονται να μοιράσουν τους ρόλους τους μέσα στο παρκέ. Προφανώς αυτό δικαιολογείται στην παρούσα χρονική φάση της σεζόν, αλλά θα πρέπει να λυθεί γρήγορα προκειμένου να παίξει καλύτερο μπάσκετ ο «δικέφαλος».

Στο ματς ο ΠΑΟΚ πήρε 3 φορές διαφορά 9-10 πόντων, αλλά την έχασε και τις τρεις, με την Καβάλα να καταφέρνει να ελέγξει το ματς μετά τη δεύτερη ανατροπή και να εκμεταλλεύεται πλήρως το κάκιστο τελείωμα του ΠΑΟΚ στο ματς, για να καθαρίσει εύκολα στο φινάλε.

Μέχρι τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το ματς, προηγήθηκε με 10-19 έχοντας τον Ντικούδη σε καλή μέρα και τους Ράιτ και Γκίντενς να ακολουθούν. Η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους στην αρχή της δεύτερης περιόδου (14-24 και 16-26) με την Καβάλα να δυσκολεύεται αρκετά στην άμυνα με τον Ο’ Μπράιαντ να μπερδεύει τους συμπαίκτες του, ενώ στην επίθεση οι γηπεδούχοι είχαν αναλωθεί σε μακρινά σουτ, άστοχα, με τον Τέιλορ να σουτάρει άσχημα στην αρχή του ματς.

Δύο τρίποντα από Πάσαλιτς και Καραποστόλου έφεραν το ματς στην ισοπαλία με την Καβάλα να τρέχει ένα 10-0. Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του ματς μετά από αυτό, αφού ξαναπροηγήθηκε με 9 πόντους, (28-37) με σερί 0-8 με τον Αντριουσκεβίτσιους να κάνει ένα καλό τρίλεπτο, δυσκολεύοντας πολύ τους ψηλούς της Καβάλας.

Ως εκεί, όμως, για τον ΠΑΟΚ, που χωρίς σταθερή επιθετική απειλή, είχε τεράστιο πρόβλημα όταν η Καβάλα έκλεισε τους διαδρόμους στη ρακέτα και τον ανάγκασε να πηγαίνει σε ατομικές ενέργειες. Το σερί της Καβάλας έφτασε το 14-0 στις δυο πλευρές της ανάπαυλας, για να πάει το ματς στο 42-37 και να γυρίσει τελείως η εικόνα του και η ψυχολογία των δύο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό είχε 0/5 σουτ και 1 λάθος, ενώ η Καβάλα 5/7 σουτ και 2/2 βολές (από καλάθι και φάουλ και οι δύο). Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 49-49 στο 28ο λεπτό, αλλά στα υπόλοιπα 12 λεπτά του αγώνα έβαλε 11 πόντους, οπότε ήταν αδύνατο να κερδίσει την αναμέτρηση.

Η Καβάλα έβλεπε τον Τέιλορ και τον Πάσαλιτς να κάνουν ό,τι θέλουν στην επίθεση, ο Ο’ Μπράιαντ, που είχε πια πάρει τον αέρα των ψηλών του ΠΑΟΚ με τις τάπες του, έβαλε 6 συνεχόμενους πόντους και η διαφορά πήγε στο +8 για τους γηπεδούχους (61-53).

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πάρα πολύ να σκοράρει και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 63-58 με βολές του Ράιτ, στα τελευταία 3 λεπτά του ματς, έβαλε μόλις 2 πόντους, χάνοντας πάρα πολλές επιθέσεις με σκοτωμένα σουτ, αλλά και με ελεύθερες, καλές επιλογές, που όμως έβρισκαν σίδερο. Το τρίποντο του Καραποστόλου έγραψε το 69-58 στο δίλεπτο, ο Γκίντενς προσπάθησε να τον μιμηθεί αλλά βρήκε στεφάνι και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα.

Η Καβάλα είχε περισσότερα ριμπάουντ (36-30) και λιγότερα λάθη (9-11), ο ΠΑΟΚ περισσότερες ασίστ (7-10), αλλά η βασική διαφορά ήταν στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε 16/44 δίποντα (36%) και έκανε λάθος επιθέσεις, μην μπορώντας ούτε στις βολές να πάει (εκτέλεσε 13 έναντι 25 της Καβάλας).

Ο Τέιλορ μπορεί να κουράζει λίγο την μπάλα, αλλά είναι ακριβώς ο παίκτης που θέλουν τέτοιες ομάδες, έβαλε 25 πόντους με 7/17 σουτ και 9/10 βολές, ενώ απελευθέρωσε και πολλά σουτ για τους συμπαίκτες του. Ο Πάσαλιτς τα εκμεταλλεύτηκε (3/3 τρίποντα), ο Καραποστόλου όχι στο ματς αυτό (2/13 σουτ με 2/10 τρίποντα).

Νίκος Κουσούλης
Νώντας Κρεμαστής

 

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *